PID regulacia

Ahoj ma niekto skusenost s tvorbou PID regulacie pre rekuperaciu vzhladom na CO2 setpoint ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

Ahoj ma niekto skusenost s tvorbou PID regulacie …
@islk áno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@islk áno.
@megdesign Nikdy som to neskumal do detailu, iba v praci viem ako by mala fungovat, kde mame regulator ktory sa stara ako o setpoint tlakovy i setpoint prietokovy. Predpokladam ze PID regulacia vie aj krasne odhanut pocet ludi v domacnosti a k tomu prisposobit vetranie aj zvysene aby sme sa dostali pred spanim kolo 20:30 k hodnote cca 450-500ppm CO2. Mozes prosim mi blizsie vysvetlit ako to mas urobene ty ? Dakujem
Odpovedať

@megdesign Nikdy som to neskumal do detailu, ib…
@islk PID regulácia má vstupné premenné dve (setpoint a present), tri settings (lebo proporcia, integrácia a derivácia) a jednu výstupnú hodnotu (poväčšine PWM or AO) Počet ľudí v objekte by si zaradil kam? PID regulácia nič neodhaduje....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@islk PID regulácia má vstupné premenné dve (setp…
@megdesign Ano podobne som si precital teraz na nete.Dik. Tak sa idem do toho pustit, aby som mohol spustit vyzsi level auto modu pre vetranie. Skusim este zistit ako to maju riesene profi firmy s pouzitim CO2. Moj aktualny ciel je sa dostat do 20:30 na hranicu CO2 kolo 450-500ppm, a po tejto hodine uz nastava kludovy rezim kde prietok neprekroci cca 150m3/h v auto mode. A tiez aby automatizacia vedela odhadnut pocet ludi v dome :-) Nebudem vsak tomuto venovat velku prioritu, kedze moj aktualny auto-mod bezi v pohode, bez vacsich zasahov.
Odpovedať

@megdesign Ano podobne som si precital teraz na…
@islk načo chceš riešiť FI-FO režim pri PID regulácii vetrania? Veď snímač ti zistí presnú hladinu CO2 a to máš present...
Odpovedať

@megdesign Ano podobne som si precital teraz na…
@islk spravne nastavena regulacia si ma poradit s narazovou odchylkou ked mas vynimocne vela ludi v dome - na to nepotrebuje nieco odhadovat. Ten automod sa hadam snazi dosiahnut nastavene CO2 pri co najnizsom vykone, co tam ty chces este znizovat? Ci to tak nie je, a rekuperacia ide zbytocne na vyssi vykon nez je potrebne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@islk spravne nastavena regulacia si ma poradit s…
@gashtaan Mam jasnu predstavu, a musi vediet kolko m3 (teda ten odhad je potrebny) aby sa do daneho casu dostal na CO2. Lebo je nepotrebuje sa dostat s CO2 za hodinu...ale do dane casu :) Pohodicka s tymto si poradim, to je tak na par hodin.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?