Odpoveď na príspevok od pepco2:
@kloda7, @yahooo čo sa týka ceny, tak Loxone mi v… @pepco2 Dobry den, mozem sa spytat ako cenovo vychadzal Loxone? dakujemOdpoveď na príspevok od adamos81:
@pepco2 Dobry den, mozem sa spytat ako cenovo vyc… @adamos81 toto sa nedá porovnávať :) vidím že sa pýtaš iného ale napr. ja mám TapHome a vyšiel ma lacnejšie ako Loxone o cca 2000 záleží ale na Tom akú má človek predstavu. Loxone je jednoznačne drahší ale neporovnávaj len cenu ale aj kvalitu, dostupnosť náhradných dielov, dostupnosť a kvalitu technickej podpory atď. Poviem v čom je napr. veľký rozdiel... Modbus RTU je na TapHome priamo na riadiacej jednotke, ale v Loxone treba špeciálny modul za viac ako 200 euro (alebo nejaký prevodník). TapHome nemá audio server a nemá ani bezdrôtové rozšírenia dá sa použiť len packet parser alebo API. Čiže je veľa alternatív a niekde môže byť loxone možno aj lacnejší prípadne podobna cena. Inde to môže byť výraznejší rozdiel. Treba dať presnejší popis a určite bude mať aj tu personalizovanejsiu ponuku.Odpoveď na príspevok od adamos81:
@pepco2 Dobry den, mozem sa spytat ako cenovo vyc… @adamos81 Budeme to vedieť až na jeseň, ked sa to bude kompletovať. Obecne ti ale napísal najlepšie @neutrino. Každý dom je iný sprav si schôdzky s ľudmi, čo robia Loxone a TapHome a vyber potom podľa ich ceny. Musíš to brať ale kompletne, čo všetko budeš chcieť ovládať, žalúzie, svetlá, závlahu, ... Či budeš mať svetlá priamo od Loxone, alebo ti to je jedno, či chces audioserver, koľko budeš mať tlačidiel v dome. A tiež záleží s akými ďalšími technológiami budeš v dome komunikovať - napr TČ, rekuperácia, brána, vráta, TV, .... Tak isto aj inštalačný partner, ideálne, aby bol v nejakej primeranej dostupnosti.Odpoveď na príspevok od pepco2:
@adamos81 Budeme to vedieť až na jeseň, ked sa to… @pepco2 ja mám Smart Home od TapHome a robil som ho sám. Ale dik za tip ;). Mne je jasné že každý dom je iný. Každé riešenie je nutné spraviť priamo na mieru. Mám svetlá (vnútri, vonku), žalúzie, kúrenie, chladenie, závlahu, bránu no a samozrejme periférie ako frekvenčný menič, meteostanicka a podobne :)