Vymenit klasicky kotol za iny klasicky z inzeratu ?

Mame 2izbovy byt, kotol Viessman Vitopend 100, a teda ohrievame plynom vodu + kurime, platime mesacne cca 30eur za ten plyn. Rozmyslam, ci je v prvom rade mozne (legislativne atd), v druhom rade - rozumne, v pripade ze raz sa ten kotol nacisto pokazi - len vymenit za taky isty model, ktory sa este objavuje v inzeratoch ? Pri vymene za kondenzacny by som mal velke pociatocne naklady, kedze hned len menit komin atd. Nemyslim ze s kondenzacnym za mojich podmienok (kvalitne zateplena bytovka, este ideme aj menit teraz na byte stare smejdove plastove okna 2skla za top okna s 3sklom)... by som nasledne mal take dramaticke uspory, ze to vsetko by davalo ekonomicky zmysel. Mne to laicky vychadza par malo 10tok eur rocne. Samozrejme, je tu riziko ze stary kotol z inzeratu bude hned problemovy .. ale dajme tomu ze najdem seriozny kus ?
Odpovedať
Cena kotla na bazosi je do 150 € :-) , čo je 10% z ceny nového kondenzačného , pri 2oj izbovom byte 10 - 24 kW kotol je luxus , aj ked platíte len 30 €, legislatívne výmena zatial nie je problém, skôr nájsť revízneho na spustenie kotla / oficialne / .... Výmena za KK je cena kotla + plastová vložka do komína + spustenie a revízia cca do 2000 € .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

Cena kotla na bazosi je do 150 € :-) , čo je 10% …
@rudy1973 Ľahké počty.Kondenz kotol ti ušetrí reálne max 25 percent, čo je 7,50 eura mesačne.Návratnosť sí vypočítaj sám...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od romino:

Mame 2izbovy byt, kotol Viessman Vitopend 100, a …
@romino Niečo podobné som ja riešil pred necelým rokom. Robil som prieskum trhu a ešte som našiel v ponuke jedného českého výrobcu klasický atmosferický kotol. No, potom som na základe iných okolnosti predsa len kúpil KK. Doteraz nie som presvedčený, či som dobre urobil. (Komín vložkovať nemusíš. Napr. ja som vyviedol vývod cez stenu von, a OK)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@rudy1973 Ľahké počty.Kondenz kotol ti ušetrí reá…
@dusan72 môj novy KK Bosch 8700iw, pokes zo starého kotla z 4100 na 2100 m³.
Odpovedať
Výmena panter za panter kondez úspora 10%
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@dusan72 môj novy KK Bosch 8700iw, pokes zo staré…
@rudy1973 Ak bol ten starý predimenzovaný,nastavený na zbytocne veysoký výkon.....Lebo aj starý stacionarny kotol sa dá nastaviť,ze spotreba klesne aj 20%.Ti zas mam overené ja.
Odpovedať

@rudy1973 Ľahké počty.Kondenz kotol ti ušetrí reá…
dakujem vsetkym za odpovede. Takze mi to priblizne potvrdzuje aj co som si myslel, ze to ekonomicky velmi zmysel, v pripade uz teraz malej spotreby, nedava . @dusan72 - dokonca si myslim ze tych 25% ja naozaj max, prilis optimisticke. Realne 10-20% (dakujem za priklad @fugas20 ) ... a teda nech je to do 5e na mesacnej platbe, t.j. puhych 60e rocne. @petersd .. aj tato info je zaujimava, ked realne skusenosti po vymene ... nehovoria jednoznacne v prospech KK :) Tak uz len najst spolahlivy starsi kus a toho revizneho co by s tym nemal problem menit.
Odpovedať

@rudy1973 Ak bol ten starý predimenzovaný,nastave…
@dusan72 starý som mal 24 kW / Leiber / ako autor diskusie , len ten nemoduloval vôbec ON/OFF , 24/0 kW , kúrenie na 21,5 st. , v rodinnom dome , 220 m2 , spotreba poklesla o 38 % , a po výmene okien a dverí + doteplenie pojdu o ďalších 10 % , a boli teplejšie zimy / okr. BJ /
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?