Puknuté sklo na krbovej vložke

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
ahojte :-) v auguste sme kúpili krbovú vložku, urobili krb a začali sme ju používať. asi pred dvoma týždnami sme si všimli, že nám v rohu puklo sklo. úplne samé od seba - čestné slovo, že sme don nijako nebuchli ani nič podobné. puklinka nie je ani hmatatelná, takže to vyzerá akoby to bolo niekde vo vnútri toho samotného skla /neviem, či viete ako to myslím/. išli sme teda na predajnu, kde sme vložku kupovali a vraj - na sklo sa záruka nevztahuje. hlavne, že pri kúpe nám tvrdili, že na sklo je 7-ročná záruka a ešte aj takú tálepku tam dali /to teraz popierajú ]-( /. zapísali si nakoniec všetky údaje, prefotili DL a vraj sa ozvú. no nejako už týžden nič, ani neviem ako by to chceli riešiť, ked nemjú záujem sa na to prísť čo len pozrieť ]-( . nemáte s týmto niekto skúsenosti? neviete mi poradiť?
Odpovedať
Ešte fotka tej prasklinky.
Odpovedať
@toky1 tá vložka bola niekedy najpredávanejšia, nemám ju ale predajca kamna astranet vtedy tvrdil že asi najlepšia, aby sa ti to v budúcnosti nestalo kúp si v OBI žiaruvzdorné tehličky a vlož pred sklo rozmer asi 25x10x3cm, zabráni to tiež padaniu uhlíkov ked naložíš plnú vložku
Odpovedať
@duzu Medzi sklom a spaľovacím priestorom je taký vyberateľný liatinový kus na celú šírku vložky s výškou možno 10cm. Na fotke je ho vidno za spodnou časťou presklenia, taký tmavý kus.
Odpovedať
@toky1 takže má utopené ohnisko,to je výhoda ako v kotli, ja ho mám takmer v rovnakej výške ako spodok skla rovný rošt a dá sa zavrieť vzduch aby neochladzoval
Odpovedať
@toky1 no tak toto fakt nepotesi
Odpovedať
@jakabu Nepoteší, veru. Ale riešiteľné to našťastie je. Sklo už mám kúpené.. Chystám sa kúpiť sadu na vyťahovanie strhnutých imbusov, len sa k tomu pre pracovný nával neviem dostať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dnes nám dodali krb s rohovým sklom 2 kusy (čiže bez ohybu). Sklá ale k sebe nie sú prirazene na doraz, je tam minimálna odchýlka asi 1 - 1,5 mm. Vie mi niekto povedať či je to normálne alebo to zaraz reklamovať kým krb nie je vybaleny? Bude mať ta medzierka to mať na niečo vplyv? Ďakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?