Poznáte hygge štýl?

Profilova fotka
V presnom preklade slovo hygge znamená ,,cítiť sa dobre“. Prezradíme vám, ako by mal vyzerať dokonalý hygge interiér ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Tento fenomén pochádza z Dánska, kde sa stal hlavnou definíciou dánskej kultúry a životného štýlu.Reprezentuje radosť z maličkostí, akými sú napríklad vychutnanie si kávy v pohodlí domova, večera s najbližšími, posedenie pri krbe alebo čítanie knižky v pohodlnom kresle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

V presnom preklade slovo hygge znamená ,,cítiť sa…
@denisa_hajdukova Milujem. Strašne sa mi to páči a chcela by som takéto niečo dosiahnuť aj doma. Tak pomaličky na tom pracujem a obmieňam doplnky, dekorácie a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od betka8880:

@denisa_hajdukova Milujem. Strašne sa mi to páči …
@betka8880 aj ja som fanúšik :-)
Odpovedať
toto vyzera fakt super. take utulne. kedysi sa mi pacil skandinavsky a aj boho styl. ale myslim si ze toto je taka zalta stredna cesta.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ujam:

toto vyzera fakt super. take utulne. kedysi sa mi…
@ujam to som isla presne pisat, ze ono to ma ako keby z kazdeho nieco. na mna to velmi prijemne posobi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od plana33:

@ujam to som isla presne pisat, ze ono to ma ako …
@plana33 také minimalisticko útulné :) bodaj by sa to niekedy aj mne podarilo, no to by som musela zredukovať strašne veľ vecí :D
Odpovedať
Ja sa priznám, že mám doma v knižnici aj túto knihu https://www.databazeknih.cz/knihy/hyg... Prečítal som, ale teda nemôžem povedať, že by mi niečo dala alebo ma niečím obohatila 😄 Ono je Slovákom takýto štýl všeobecne ešte dosť cudzí.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chovan6:

Ja sa priznám, že mám doma v knižnici aj túto kni…
@chovan6 ale krásne ho vystihli: Hygge je pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení se s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cippka:

@plana33 také minimalisticko útulné :) bodaj by s…
@cippka Ja sa posledné 2,3 roky pravidelne vecí zbavujem a naozaj sa cítim lepšie. Hromadenie vecí ako keby zhromaždovalo aj množstvo energie a človek chce mať doma niekedy len pokoj :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chovan6:

Ja sa priznám, že mám doma v knižnici aj túto kni…
@chovan6 super tip :) hladam aj co citat a taketo temy ma celkom zaujimaju :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

@cippka Ja sa posledné 2,3 roky pravidelne vecí z…
@denisa_hajdukova Ja už aj dlhšie, ale stále sa nájde ešte niečo, čo sa dá dať preč. A to naozaj, keď idem niečo kupovať, či už oblečenie alebo čokoľvek iné, tak si fakt dobre rozmyslím, či to kúpiť alebo nie. Je to taký fajn pocit, keď nie je všetko zapratané.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?