Diskusiu odoberájú 2 ľudia

Inšpirácie na čo nezabudnúť pri stavbe domu / predpripravy /

Ahojte. Čoskoro nás čaká začiatok výstaby domčeku ( alebo teda taký je plán, má to v rukách stavebný úrad 😄 ) a chcel by som sa opýtať tých, ktorí už majú svoj domček na čo človek by nemusel zabudnúť pri plánovaní - nepýtam sa na základne veci, ale na zariadenia ktoré ste si dali dodatočne montovať. Viem že chceme elektrické vonkajšie rolety (minimálne na terasu), nejaký alarm s kamerou ( dnes sú rôzne bezdrôtové ale aj tie je nutné nejak napájať elektrinou) a samozrejme predpríprava na klímu do izieb (trubky, káble..). Čo by ste odporúčili? Pri čom nastal ten "AHA💡" moment , že "keby som to vedel, rozbijem si pol domu pri stavbe" ? :) Ďakujem za rady a inšpirácie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

Ahojte. Čoskoro nás čaká začiatok výstaby domčeku…
@stavbarik123 nevytváraj duplicitné témy:
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@megdesign aj si si tú tému čítal alebo len hodil screen?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@megdesign A teraz ti napíše klasickú odpoveď, že to je téma z roku 2017 a že odvtedy sa mohlo toho veľa zmeniť..... 🙄😁
Odpovedať

@megdesign aj si si tú tému čítal alebo len hodil…
@stavbarik123 čo si mám na tom čítať? Rovnaká téma, akú si založil ty. A ešte tu bola jedna pred nedávnom, len tú neviem nájsť....
Odpovedať

@megdesign aj si si tú tému čítal alebo len hodil…
@stavbarik123 Každý dom je iný každý majiteľ má iné požiadavky a plány. Ale všeobecne: - elekrina na fasádu - aspoň 2-3 zásuvky okolo domu - vonkajšie osvetlenie - na dome, aj na záhrade - naťahať káble - prívod vody na polievanie trávnika - vonkajšie kohútiky na vodu - do záhrady, na umytie auta,... - káble na vonkajšie kamery - káble k bráne, bránke - sieťové a anténne káble vyviesť na strechu. Možno ich nepoužiješ, ale keď budeš potrebovať, tak ich tam bueš mať. - doviesť elektrinu a vodu na miesto, kde budeš mať bazén - urob si rovno prípojku alebo aspoň prípravu na nabíjaciu stanicu pre elektrické auto - v garáži a možno aj vonku - naplánuj rozvody rekuperácie - ...
Odpovedať
@megdesign tak vidíš, nečítal :) Len spravil screen pre potrebu dôležitosti. @chrobak7 ďakujem ako si napísal - s tým počítam , ale ta stanica na auto mi nenapadla - dobry point, ďakujem 🤗
Odpovedať

@megdesign tak vidíš, nečítal :) Len spravil scre…
@stavbarik123 netrep somariny. V tej téme je toho rozpísané ho dosť a ešte aj tu: https://www.modrastrecha.sk/forum/zak...
Odpovedať

@megdesign tak vidíš, nečítal :) Len spravil scre…
@stavbarik123 Ja som dal zásuvku na 380 V do garáže. Zatiaľ je nevyužitá. Tiež som priviedol kábel 380 V do krabice za kuchynskou linkou, keby niekto chcel vymeniť plynovú varnú dosku za elektrickú alebo indukčnú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?