Diskusiu odoberájú 2 ľudia

Hľadajú sa krbové kachle

Zdravim Vás,mali sme s manželkou vybraté krbové kachle Brena K https://www.flama.sk/produkt-brena-ke... . Parametrovo,cenovo nám sedeli ,no žiaľ po zistení že je potrebné zo všetkých strán dodržať cca 1m odstup od stien a okolitého nábytku je to pre nás nereálne splniť .Mame totižto zrub ,vnútri drevené steny preto hľadáme kachle podobne stylu ,cene a parametrov ako sú tie Brena K , no s potrebným menším odstupom od stien ,nábytku ... Vedeli by ste poradiť nejaké podobné kachle? Vďaka za rady 🙂
Odpovedať
@palkovci thorma passau II alebo borgholm majú v zadu a na boku 20cm
Odpovedať
@palkovci zrub za kachľami izolovať napr. superizol alebo niečo podobné, po stranách môže byť odstup od horľavých látok 30cm , drevo vydrží teplotu do 600st., akurát od spredu 80 cm a podložka dlažba, najväčšie nebezpečie je ale od iskier, vždy prikladať až vtedy ked sú len žeravé uhlíky a kúriť tvrdým drevom, mäkké môže mať veľa živice, vtedy strieľajú iskry
Odpovedať
@jumt tie sme tiež pozerali,len pri nich vidím vyhrevnost od 98-165m3...keby sa našlo niečo ako majú Brena K az do 250m3 boli by sme spokojnejsi....
Odpovedať
@duzu ono to už nie je možné odizolovat...je to na komplet hotové a do prerabania steny sa nám nechce ,takže hľadáme kachle ktoré by parametrovo vyhovovali...
Odpovedať
@palkovci ale izoláciu dáš na stenu príp i na strop je to pevná doska 5cm hrubá,môže sa natrieť rôznou farbou
Odpovedať
@duzu je potrebná izolácia? Bolo mi povedané pokiaľ dodržím uvedené parametre čo uvádzajú kachle netreba stenu odizolovat....
Odpovedať
@palkovci mám sporák na pevné palivo vedľa linky, vošiel tam len 1,5 cm hrubý protipožiarny sadrokarton a žiaden problém a to ja na boku sporáka len plech, ten má isto vyššiu teplotu ako kachlica
Odpovedať
@palkovci kam dáš dymovod? priamo do steny zadom alebo dymovodom? ak priamo do steny nemusí tam byť izolácia, stačí len okolo výstupu na zaústenie do komína
Odpovedať
@duzu dymovod pojde zo steny ,nie do steny ,bude trcat a priamo na kachle sa napoji...
Odpovedať
@palkovci abx majú karelia, scotia, marina atď. Abx ma tych kachiel celkom dosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Nechcem zakladať novú tému, tak využijem túto pre moju prosbu. Snáď sa nikto na mňa za to neurazí. Keďže nám pomaly končí sezóna vykurovania, postrehol som v MM akciu na kachle, ktoré sa mi aj zapáčili. Trochu som sa rozhliadol po nete a našiel som aj o stivku lacbejšie ako tam, ale nie to je dôležité.bol by som rád, keby sa niekto našiel, kto mi potvrdí a vyzná sa v tom, že nekúpim blbosť. Rád bt som s tým vykuroval dielňu a preto som myslel, že tie kachlice by trochu pomohli akumuláciou predĺžiť čas udržania tepla v priestore, keď tam nie som. Budem rád za reakcie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

Ahojte. Nechcem zakladať novú tému, tak využijem …
@prirodokochac až na to že sú teplovzdušné ,môžu vykurovať i susedné miestnosti cez otvorené dvere rýchlejšie, nie akumulačné, do tých kachlíc sa toho naakumuluje málo,aj hmotnosť dosť nízka, mne váži len vložka v krbe 2x toľko na podobný výkon, ale dieľňu vykúriš a naviac oproti krbu i niečo malé uvaríš na platni
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@prirodokochac až na to že sú teplovzdušné ,môžu …
@duzu Susedné miestnosti tam nie sú. Viem, že nie je akumulačná, celý princíp chápem. V dome kúrim kachľovou pecou. To, čo na vrchu vidíš nie je platňa, ale taká mriežka na odvod teplého vzduchu. Poobede som sa bol na to ešte raz kuknúť. Je to vraj maďarský výrobok. Ale čo som pozeral aj na nete, všetky majú váhu okolo 100-130 kíl. Uvidím, teraz sa na takéto aj tak nikto nesústreďuje, každý čaká na leto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

@duzu Susedné miestnosti tam nie sú. Viem, že nie…
@prirodokochac Preto sú teraz najlacnejšie, ked sa predáva menej ako na jeseň
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?