Gres a drevené parkety BA a okolie

Ahojte všetkým, čaká nás rekonštrukcia 3izbového bytu v BA a radi by sme v izbách položili drevné parkety, pričom v chodbe, kúpeľni a kuchyni by bol gres. Prešli sme niekoľko predají v BA a okolí a spravili sme si menší obraz o cenách, pričom sme teda komunikovali aj s majstrom, ktorý sa pokládke bude venovať. Cena dubových parkiet (3vrstvy) natural s matným lakom (olej nechceme) je cca 90e/m2 s DPH (KPP-drevo z ČR, Floor experts-drevo zo slovinska) a cena gresu cca 40e/m2 s DPH (ITA-na.me s tým, že sme už dostali lepšiu cenu, nakoľko by sme brali gres a parkety od tých istých) Komunikovala som následne s majstrom, ktorý mi z laufu povedal, že to je veľmi vysoká suma, že máme hľadať ďalej. Pozreli sme aj (klasicky) Siko, by sme si aj vedeli vybrať, ale tam nám predajca nevedel nič povedať o parketách... Kachličkovo v Malinove sa nám cenovo pozdávalo tiež. Je tá cena naozaj ustretlená? Kde si vy vyberali vaše parkety do domácnosti? S akým výrobcom parkiet máte ne/dobré skúsenosti? Akékoľvek rady a skúsenosti nám padnu vhod.
Odpovedať
Cauko, ja som kupoval drevenu (voskovy olej) od dubove-parkety.sk, konkretne, jemny kartac, 15mm hrubka, max dlzka 3m. Su krasne a kvalitne, cena 79EUR co je podla mna vynikajuce. Ceny sa pohybuju od 45EUR az po 130EUR, zalezi od hrubky dubovej vrstvy, upravy, chyb dreva, atd. Byt mam v Bratislave, 3izb. Dovoz ziaden problem. Vedia aj odporucit cloveka ktory podlahu polozi. Premysli si ci fakt chces lakovane, lebo lak sa velmi zle opravuje, ovela horsie ako vosk/olej aj ked na druhej strane udrzba je jednoduchsia. https://www.dubove-parkety.sk/sk/deta... Obklad (predsien, wc a kupelna) mam od sika. https://www.siko.sk/dlazba-porcelaing...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nityv:

Ahojte všetkým, čaká nás rekonštrukcia 3izbovéh…
@nityv dubové parkety som kupoval aj ja od dubove-parkety.sk Je to kvalita a šité na mieru, lak olej, vosk...s uzlami alebo bez....kratšie alebo dlhšie....jemný kartáč... stredný...silný....vzoriek ti dodajú koľko chceš za pár eur. Pokladal som si to sám na elastilon.....zvládne to aj delfín ....a bude to určite aspoň tak kvalitne ako keď to spraví firma.
Odpovedať
Ďakujem za reakcie. Triedenie chceme B-čko, jemný kartáč a matný lak. Boli polemiky, že či olej alebo lak, ale vyhral lak pretože lak ešte stále vnímam ako ďalšiu vrstvu navyše na oškrknutie (hahaha :)) Teraz sú už úplne iné technológie ako kedysi, olej s uv tuhnutím a efekt má ako lak, ale siahame po klasike. Možno ešte taká otázka - perodrážka alebo klik? Zatiaľ sme rozhodnutý pre perodrážku (a lepenie) lebo klik systém je hlučnejší, tak nech susedia nepočujú každý náš krok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nityv:

Ďakujem za reakcie. Triedenie chceme B-čko, jem…
@nityv tie co som ja kupoval su pero-drazka a lepili sme ich. Elastilon ako kolega hore pisal je tiez dobra volba. Malokedy sa vidi ze ludia este rozmyslaju a beru ohlad ze pod nimi niekto zije a nechcu im zneprijemnit byvanie najlacnejsou podlahou alebo ukladanim plavajucej podlahy bez izolacie :) Keby viac susedov bolo ako Vy hned by sa lepsie byvalo ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?