Plastické mazivo, vazelína.

Ahojte Otázka je, že aké mazivo je najvhodnejšie pre uhlové, vysoko otačkové prevodovky (hypoidné?)? Napr. uhlová brúska, vyžínač/krovinorez atď. Našiel som napr. INTERFLON GREASE MP00, ale cenovka (100€) není kompatibilná s náradím, to samé platí pre ISOFLEX NBU 15 Kluber... Niečo za akceptovatelnejšiu cenu, nie že mazivo prevyšuje cenu náradia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ahojte Otázka je, že aké mazivo je najvhodnejšie…
@frantisekca v tomto video dava borec dobre rady ohladom vazeliny https://www.youtube.com/watch?v=-Lv3W...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ahojte Otázka je, že aké mazivo je najvhodnejšie…
@frantisekca Ja dlhodobo na všetko domáce náradie dávam klasickú vazelinu - mazací tuk AK 2. Používam ju aj na väčšie dielenské stroje kde mám 6000 - 9000 ot./min. a všetko v pohode. ... Stojí to "pár centov" .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nomitan:

@frantisekca v tomto video dava borec dobre rady …
@nomitan @petersd Ďakujem. Do vyžínač som našiel nejaké mazivo od Stihl, takže to je vyriešené. Ale do tej flexi neviem. Ono viem, že tie litiové, molybdenové sú OK, ale neviem aku viskozitu kúpiť... Možno v jednej vyskúšam tu od Stihl. Tá Ak2, tam tiež píšu (asi ako pri skoro každom mazive), že je vysoko výkonné... Ale potom napíšu, že je vhodná pre nízko až stredne zaťažené uzavreté prevody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@nomitan @petersd Ďakujem. Do vyžínač som našiel…
@frantisekca AK 2 je univerzál na "všetko". Všetký iné mazíva na báze lítia, medi, grafitu a pod... sú špecializované len na konrétny účel. Ak sa zmení nejaká premennná podmienka, majú horšie vlastnosti, než tie univerzálne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?