Aké máte skúsenosti s Feng Shui?

Zobraz úvodný príspevok
...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, ja mam teda asi vchod na dome tiez tak smerom na zapad, ale nie je to cisty zapad, je to trosku smerom na juh.... keby boli tie dvere o 2m doprava, je to cisty zapad..ale oni su inak presne tak, ze vidim zo stredu domu na ne... ako sa toi pocita? pokial je zapad,a akde uz JZ?? to iste mam z SV.... lebo zadne izby nemam ani na vychod, ani na sever.... obyvacka mi vychadza na východ, kuchyna na JZ...
Odpovedať
Profilova fotka
Jaaaj tak už viem kde sa strácajú 1 a 2 centovky ...pod koberčekmi sú.... :-D ....
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
ja dam radsej 2 eurovky :-D , nech sa len rozmnozuju mozno rano bude dvojnasobok a mala nech len skace a dupka po nich :-D
Odpovedať
neviem či to bude dobre vidieť
Odpovedať
Profilova fotka
aha.. tak to pomoze.. tak potom je ten vchod asi na zapad :) urcite:)
Odpovedať
Profilova fotka
dodog alebo katrin vysvetlite to trochu...pre mňa nezainteresovanú osobu :-(
Odpovedať
to je hviezdica, ktorej stred si prilozis na stred podorysu domceka aby si vedela rozsektorovat smery Tvojho pribytku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale tadea ten stred si musis najprv vypocitat, geom. stred domu...ak sa ti nechce pocitat, tak si vystrihni z tvrdsieho papiera podorys domu a postav ho na ceruzku.... kde ti bude drzat, tam je stred:) chapes ako to myslim? neviem, ci som to dobre opisala... proste musi ti ten papier drzat a nespadnut z tej ceruzky---
Odpovedať
Profilova fotka
ale ako je to s dvojposchodvym domom napr. tak to neviem, ci to je jedno?
Odpovedať
2. poschodie musis samostatne a ako vchod sa berie vystup zo schodista
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem kočeny...už tomu začínam rozumieť,skúsim to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
:-) tie peniazky pod kobercekom su namiesto zvonkohry , JZ sa ma osetrit kovom tento rok
Odpovedať
Profilova fotka
a ked mam teraz vchod presne na zapad? mam to tam dat? ci ? kde sa ma davat nieco na podporu tych peniazkov? nejako som sa stratila... na ten JZ??? ci ?
Odpovedať
Ahojte, chcela by som sa opytat na taku jednu prakticku vec... zaujimalo by ma ci by som si mohla kupit do obyvacky hranate crepniky na parapetne dosky. Nieco som citala o FS a preto by ma zaujimalo ci to nema nejaky negativny vplyv. Dakujem vam za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
ak budú mať veľmi ostré hrany nemali by smerovať na sediacich, avšak neplatí to ak... máš vždy zavesenú záclonu alebo ak rastlinke presahujú listy cez hrany kochlíka...
Odpovedať
dakujem fajoska.. za parapet.doskou bude este zaclona .. chcem do nich zasadit orchideu a "rodinne stastie". Takze tie listy budu urcite presahovat... takze takto by to mohlo byt?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte všetky odborníčky na feng šuej :-) . Chystáme sa zariaďovať dom a chcela by som ho mať v súlade s feng šuej. Viete mi poradiť dobrú knihu? Rozmýšlam nad Praktickou príručkou Feng šuej od Simona Browna, len nemám s tým skúsenosti, dám si od Vás poradiť. x-) . ďakujem x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Chcela by som sa spýtať niekoho kto tomu trošku rozumie: Predzáhradku, cez ktorú ide cestička ku vchodu domu, by som chcela pozdĺž rozdeliť a na jednu stranu dať kamene a na druhú trávu. Lenže takto to chcem celé, vrátane miesta cez ktoré sa bude chodiť do domu. Iba do trávnatej časti dám kamenné stúpačky. Rozmýšľam, že či takýto predel chodníka neznamená niečo zlé.
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim damy, ja sice nie som expert v tejto filozofii ale tipoval by som ze ta kupelna vedla spalne nemoze byt kvoli vode, resp. kanalizacii.
Odpovedať
Profilova fotka
ked sa inak neda moze, ale nemal by si mat dvere do spalne a nemal by si mat potrubia a kanalizacie za hlavou.. teda za postelov.... to hlavne :) a dvere na WC by mali byt zatvorene napr....
Odpovedať
dievcata, sever mi vychadza v roznych miestach inak :-N coho sa teda drzat? a ked si kompas priblizim k sebe tak sa tiez vychyluje :-D poradte ako poriadne zmerat sever, lebo som sa zasekla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hehe jaandy, kompas môžu ovplyvňovať kovové spotrebiče a tak podobne... ty ako osoba by si ho nemala nijako meniť :-D ak nemáš v sebe nejaké magnety abo tak :-D na presné zmeranie treba spraviť aspoň 2-3 merania, ale v tom istom bode, len sa pootoč... neviem aký máš kompas, no najlepšie bude ak ho položíš na zem alebo ho drž úplne vodorovne, lebo niektoré lacnejšie sa ti pri nahnutí zastavia a nenasmerujú sa presne... bývajú v takom oleji či vode či čo to je... tie sú na figu :-D Ak máš blízko chladničku alebo niečo podobné, skús sa trochu posunúť a sleduj rysku, či sa nejako ťahá za tým železom... Neviem ako inak ti poradiť |-|
Odpovedať
dakujem :-) , mozno ten kompas je nejak nafigu, dam ho na zem a skusim tak, spotrebice tam este nie su len kable su v stene inak je to novostavba :-D a nestacilo by sever "odkukat" z katastralky??? ;-) a mozno mam v sebe nejaku kuzelnu energiu co vychyluje strelku :-D :-D :-D , co ty vies :-D ale magnety nekonzumujem :-) ...zatial
Odpovedať
jaandy - na mape nemas magneticky sever, takze je tam ista odchylka. Da sa vypocitat. Ak sa ti chce googlit a si aspon trochu matematicky zdatna, tak to nie je problem... Ja som robila aj meranie, aj vypocet a vysla odchylka 7minut. Potrebovala som sa uistit, ci je to meranie ok, lebo tiez mi ten kompas ukazoval vselijako...
Odpovedať
Zdravim Baby - ak by ste mala niektora zaujem o N a o z a j s t n e Feng Shui - v Kosiciach - zhruba zaciatkom juna zacina kurz, ktory bude viest jediny europsky velmajster FS - viac, kto ma zaujem info cez IP... ;-)
Odpovedať
Ahojte, chcela by som sa spytat ohladom farby strechy. Citala som, ze farba vody - cierna a modra nie su vobec vhodne na strechu a my by sme prave chceli ciernu, tak teraz sme sa zasekli a rozhodujeme ci dat hnedu alebo co, ci je nieco, co eliminuje zly vplyv strechy... som len uplny zaciatocnik a este sa v tom dobre nevyznam. poradite? vdaka
Odpovedať
tiez prosba o radu ;-) (smery este nie su uplne presne vymerane :-D caka sa na novy kompas :-D ) uzky pozemok, uzky dom, z vychodu lemovany kamennym murom za nim na kopci veeelky dom susedov, vstupna cesticka (smer S-J, pripadne SV-JZ)vedie pozdlz domu popod presahujucu strechu (chcela som tak nech na nas neprsi, ze)...vstup do domu zo S alebo SV...a teraz poradte nieco nech tam zvolnim tok energie, je tam stale taky vietor a dost sitesnena atmosfera vzhaldom na ten vysoky kamenny mur( planujem ho obohnat brectanom a nejaku zvonkohru k dveram a po strane chodnicka okolo domu nasadit male palzive rastlinky-travy) susedov roh domu smeruje na ten nas a je dost blizko, citam ze tam treba zavesit mosadznu dosticku ci preliacene zrkadlo? poradte co a ci to mam zavesit na stenu domu alebo zavesit zo strechy :-) kupelna (SV) je vedla kuchyne(V) a oproti schodisku...tam sa tiez vesa do vysky oci nejake zrkadlo, ze? ale ake? obycajny kusok zrkadla? :-D alebo nejake speci z FS obchodu? joj aj podorys by som kreslila jak diva ale som na MD, autocad v robote a doma linux ... rozbehala som jedine pro100 ale demo je slabota no a blender z ktoreho som jelen :-)
Odpovedať
kocky a co spalna v podkrovi? postel mame presne pod sikminou je to problem?
Odpovedať
Profilova fotka
cigaretka, všetky izby v podkroví sú vo fs nevyvážené... šikmina nad postelou môže posobiť "tlak" na hlavu spiaceho... |-|
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?