Odpoveď na príspevok od uctik:
@petersd čo som tak čítal niekde v diskusii, oper… @uctik ale veď 4ka už asi 2 mesiace ani nemá 2G. Či ako ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@uctik ale veď 4ka už asi 2 mesiace ani nemá 2G. … @petersd Orange rušil 3G, tak im poskytol 4G, ale to často prepína do 2G ( podľa mňa zámerne ), 2G majú operátori stále, len 3G povipinali, myslím, že len O2 má stále 3G.Odpoveď na príspevok od rapidek:
Chlapci, vy si tu poniektori zamienate qos a shap… @rapidek No, ja mám ešte upravenú rýchlosť pre tcp a udp a pridelené porty či tcp/ udp a v mangle rules mám na toto nastavené pravidlá, to by sa mohlo už brat aj za prioritizaciu či ?Odpoveď na príspevok od uctik:
@petersd Orange rušil 3G, tak im poskytol 4G, ale… @uctik Neviem, ale odkedy 4ka v našej lokalite prešla údajne na 4G (informovali nás SMS-kou), problémy s hlasovými službami, výpadky signálu (ne)dostupnosť, atď. sa rapídne zmenšili a teraz 4ka u nás už funguje ako každý iný operátor.Odpoveď na príspevok od petersd:
@uctik Neviem, ale odkedy 4ka v našej lokalite pr… @petersd Takato zmena u nich? To som ani nepostrehol. Nemam sice tohto operatora, ale viem, ze boli problemy so signalom pomaly vsade mimo vacsie mesta.Odpoveď na príspevok od petersd:
@uctik Neviem, ale odkedy 4ka v našej lokalite pr… @petersd Ty čo používajú dáta vedia o čom hovorím, keď si mimo pokrytia ich siete ( čo je väčšina Slovenska ), často prepína do 2G, hovorím ja som to vyriešil 2 sim, na jednej mám dáta a na druhej kredit, tá čo je na dáta má zapnuté len LTE režim v nastaveniach, tým pádom má neprepne do žiadnej inej siete ako 4G. Na jednej strane je to ale fajn, pretože kedysi mala v 3G fup, na 20GB, a teraz som minul okolo 120GB a stále ficim plnou rýchlosťou v 4G v celej SR ☺️.Odpoveď na príspevok od fedor16:
@petersd Takato zmena u nich? To som ani nepostre… @fedor16 no, momentálne najvýhodnejší operátor na dáta v celej SR ( ! Ale ak máš 2 sim ), dobre pokrytie vďaka Orange a 300GB dat plnou rýchlosťou 4G za 15€ ? No neber to, mimochodom 4ka mala aj dávnejšie veľmi dobre pokrytie, vďaka roamingu s Orange, len to prepínanie siete bolo zle, teraz absolútna spokojnosť. Orange má za mňa najlepšie pokrytie na Slovensku. Skúšal som Telekom, O2, ale nato koľko za svoje služby pýtajú je ich pokrytie onicom, hlavne Telekom, ceny ako v Orange, ale pokrytie možno tak polovičné 😅.Odpoveď na príspevok od uctik:
@fedor16 no, momentálne najvýhodnejší operátor na… @uctik No hej, to je fakt. A ono si zober, ze aj ta polovicna cena je este stale vysoka a neporovnatelna, kolko si za tieto sluzby uctuju operatori v zahranici.Odpoveď na príspevok od mucha999:
Len pre info. Distribucne spolocnosti na sk sa ko… @mucha999 Poznám ten spor, ale ako to vôbec skončilo? Domnievam sa, že určite ho malý poskytovateľ netu nevyhral... Pred časom som sa dozvedel, že koľko pýtala (iná) distribučná spoločnosť od jednej lokálnej firmičky za to, že dovolia rozvešať optiku po svojich sĺpoch. Nemám to overené, ale vraj to bolo 5€/mesiac za každý jeden stĺp. Pri cenníkových cenách bežného internetu 10 - 15 €/mesiac pre zákazníka, podľa môjho názoru firmička absolútne nedokáže zaplatiť distribučke nájom 5€/stĺp a je to pre ňu likvidačné.Odpoveď na príspevok od petersd:
@mucha999 Poznám ten spor, ale ako to vôbec skonč… @petersd Neviem aky bol vysledok sudu. Provider sa ohanal verjnym zaujmom. Nech uz je vysledok akykolvek, tesi ma ze sa distribucky rozkyvali. Donutilo ich to, pretoze im stejne tahali optikari kable po stlpoch. A tak z toho budeme vsetci profitovat, pretoze teraz to uz je podmienkou pri budovani el. pripojky. Minimalne teda pre developerov. Ale kazdy sukromnik co ma rozum si popri elektrike nachysta uz aj optochranicku do domu.Odpoveď na príspevok od uctik:
@petersd Ty čo používajú dáta vedia o čom hovorím… @uctik ja som od 4ky isiel prec. Zacali v July uplatnovat FUP 80GB ak ide clovek cez Orange. Standardny uzivatel nema sancu rozoznat ci je v Orange ci vo 4ke aj ked manualne prepnes na 4ku. Aj identifikacne cislo operatora zodpovedalo 4ke. Potom som zistil, ze Band1 je orange tam som mal dobry signal a Band3 4ka s horsim signalom co daval rychlosti len 20-30/8. Za 13e aj tak stale ok. Ak sa pripajas cez Band1 tak v appke od 4ky budes vidiet limit 80GB Skusam Telekom, chytam 5G a ide fajnovo aj ked este nie s idealnym signalom 150/70, odozva 15-17msec. 200GB za 16.9e a 500GB za cca 22e. Ten kto ma deti a vela-vela sa streamuje, popripade pozera internet TV tak jedine Orange/O2 s 2TB datami za 30-35e aj s prenajom ich anten alebo lokalny wifi provider.Odpoveď na príspevok od turbot:
@uctik ja som od 4ky isiel prec. Zacali v July up… @turbot Telekom 200GB za 17€ je aký program? Aktuálne mám štvorku v aute v T-boxe a teda často to padá do 2G... Nehrozí tam mať nonstop LTE...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot Telekom 200GB za 17€ je aký program? Aktu… @megdesign Sa čuduješ pri štvorke? To je operátor do mesta, prejdeš za hranice a nemáš singál. Manželka to mala ale to sa jej večne nedalo dovolať.Odpoveď na príspevok od petersd:
@mucha999 Poznám ten spor, ale ako to vôbec skonč… @petersd @mucha999 Tieot optiky ťahajú energetiky po VN stĺpoch alebo ťahajú v súbehu s VN káblami z rozvodní do obcí. Kostrovú sieť majú vybudovanú v rámci energetiky a miestami je kapacita využívaná len minimálne. Postupne sa tá sieť buduje od západu. Na záhorí majú optiku dovedenú, minimálne pripravenú na stĺpe aj na lazoch. V dedinách si energetiky buď ťahajú sami alebo v spoluprácii s miestnymi providermi. Museli zakročiť lebo miestni provideri si ťahali optiky ledabolo až im znemožnovali prístup na stĺpy. Takéto inštalácie dávajú dolu, keď sú poťahané dobre, tak riešia dohodu s prviderom. A v neposlendom rade si uvedomili že im unikajú takto financie, že môžu na tom ryžovať.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot Telekom 200GB za 17€ je aký program? Aktu… @megdesign Ako že 4ka padá do 2G ? Nepredstavuješ náhodou nejakú starú situáciu? Veď 4ka deklarovala, že ešte niekedy do konca marca totálne upúšťa od 2G a prechádza celá sieť vyššie. V minulosti som mal aj ja občasné problémy, aj s hlasovými službami, ale teraz po prechode na 3 G sa všetko razantne zlepšilo a som so 4kou spokojný. Teda s cenou a so službami, ktoré za ňu mám. @turbot Za všetko hovoria ceny. Pravda, 4ka je najmladší operátor, ktorý sa ešte stále vyvíja, ale pomaly s kvalitou dobehuje "veľkých" operátorov.... Pomaly, ale dobehuje... Najpodstatnejšie pre mňa ale je to, že (ojeb), čo mi núkali "veľkí" (ako že "super výhodné" pre mňa - stáleho zákazníka), mám u 4ky za polovicu lacnejšie. A za tú cenu som ochotný aj preglgnúť nejakú tú občasnú technickú nedokonalosť. A nakoniec, som pri nich aj preto, lebo 4ka je (aspoň zatiaľ) rýdzo slovenská. U mňa sa ráta aj to. @kajo873 Chodím často za hranice a nemám problém so 4kou. Funguje podobne ako pri predchádzajúcom operátorovi - Orangeu. Prejdem za hranice, príde mi kopec esemesiek a som v roamingu, napr. u poľskeho operátora. Vravím, žiaden problém.Odpoveď na príspevok od kajo873:
@petersd @mucha999 Tieot optiky ťahajú energetiky… @kajo873 Aj keď nie som fanda veľkých monopolných operátorov, čo sa týka systému, tak im dávam za pravdu. Predsa nemôže si hocikto, hocikedy poťahať káble po stĺpoch, ktoré mu nepatria a potom sa ešte aj súdiť obhajujúc nejakým "verejným záujmom". By som sa aj čudoval, keby taký provider s anarchickým prístupom, mal vyhrať nejaký súd. Aj pojem "verejný záujem" má svoje definície - mnohí by si to mali naštudovať.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kajo873 Aj keď nie som fanda veľkých monopolných… @petersd a ked si distribucky stavaju stlpy kade tade po sukromnych pozemkoch na tajnasa (vyveskou) aby sa to nahodou majitel nedozvedel to ti pride ok? Vo verejnom zaujme samozrejme...Odpoveď na príspevok od petersd:
@megdesign Ako že 4ka padá do 2G ? Nepredstavuješ… @petersd štvorka normálne používa pásmo 2G. Čo deklarovala netuším, ale je to tak.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@petersd štvorka normálne používa pásmo 2G. Čo de… @megdesign Skús napísať 4ke riadny dotaz.... že prečo používajú 2G, keď tvrdili začiatkom roka, že od neho dochádzajú.Odpoveď na príspevok od mucha999:
@petersd a ked si distribucky stavaju stlpy kade … @mucha999 ale no! Toto bejvávalo...Odpoveď na príspevok od mucha999:
@petersd a ked si distribucky stavaju stlpy kade … @mucha999 Ale aspoň absolvujú predpísaný proces: verejná vyhláška, konania, stavebko, atď.... Malý sráč sa s takým niečim vôbec neunúva a potom sa čuduje, že mu jeho pavučiny rozvešané na cudzích stĺpoch ich majiteľ strhá.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot Telekom 200GB za 17€ je aký program? Aktu… @megdesign 200GB je magio internet vzduchom L. Ale nieje vhodny pre auto pretoze je geograficky naviazany na adresu, na ktoru sa objednava. Ale ak je v rodine mlady tak maju zaujimavy pausal "Swipe" pre mladych. Data za 14e, pisu neobmedzeno. @petersd ja pouzivam 4ku v mobile. 4ka je vyhodna pre nenarocnych uzivateloch ale mne plne vyhovuje. Tam kde nahodou nechytam internet tak sa z toho nepokakam :) Skoda, ze na dome nechytam ich lepsi signal. Zatial telekom ide superOdpoveď na príspevok od kajo873:
@megdesign Sa čuduješ pri štvorke? To je operátor… @kajo873 úprava APN pomohla. 😉👍Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kajo873 úprava APN pomohla. 😉👍 @megdesign ti dám úprava apn 😅, stačí ti zapnúť len režim LTE, nemusíš upravovať žiadne apn, aj tak majú fup...Odpoveď na príspevok od fedor16:
@uctik No hej, to je fakt. A ono si zober, ze aj … @fedor16 To neviem, ale môže byť.Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@petersd za 18€ tam mas len 2gb dat na mesiac a n… @zipsuliak V radosti mas 10 mbps, to nieje plná rýchlosť, a 4ka má aj lepšie pokrytie, ale zas mala fup na 20GB ešte v 3G Orange, čo si pamätám, neviem koľko GB fup v Orange majú dnes.Odpoveď na príspevok od uctik:
@megdesign ti dám úprava apn 😅, stačí ti zapnúť l… @uctik určite vieš, že APN s FUP nemá ale že žiadny súvis, že?