Zatepliť alebo nie?

Profilova fotka
Ahojte mame dielnu. Je tam kurenie gamatkami. Relativne staci a temperuje. Ked sme robili strechu, atiku atd. hovorim nech nechaju miesto na 10 cm zateplenie, ze viac inveatovat nechcem. Nechali 5 cm 🤦‍♀️ rozmyslam ci ma vyznam 5 cm PS, je to naozaj budova ktoru denno denne nevyuzivame ale zaroven smyknut ju do sietky a omietnut nutne bude kedze ju mame na dvore. Strecha je tramova a mame tam 30 cisel striekanej izolacie. Len neodporucal mi ani oan to zateplit, ze mi to akurat medzi PS a omietkou zacne plesniviet 🤷‍♀️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ev1504:

Ahojte mame dielnu. Je tam kurenie gamatkami. Rel…
@ev1504 mám niečo podobné- prístavbu ako letnú kuchyňu. Tiež ju využívame v zime sporadicky, ked varíme huspeninu, vytápame masť a tak.. Je v nej komplet plyn, elekrina, voda. Má plochú strechu, ktorú som zvnútra zateplil minerálnou vlnou, parozábranou a sadrokartonom.. Ale steny som nezatepľoval. Nemá to význam. Strechu som zateplil hlavne kvôli letu- veľmi sa prehrievala. V zime v nej nemrzne, po varení riadne vyvetrám, prípadne nechávam na deň-dva otovrenú mikrovantiláciu. Zvonka je omietnutá do fasády, vymenené okná, dvere, ale nie je zateplená. Nijako to neľutujem, lebo sa v nej trvale nebýva, slúži iba na občasné užívanie. Nekúrime v nej.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mam letnu kuchynu a neplanoval som zateplit len to bola stara stavba a krcmu mam oproti tak si vies predstavit tu napitu bublinku vo vahe. Tak som to dal do 5cm polystyrenu a tym dorovnal a hodil do fasady. Mam z toho trucku fajciaren a mikrodielnu. Polystyren som daval iba kvoli krivosti a skaredej omietke lepsie sa na yo davaju vrstvy co treba na final. Bola to otazka vikendu kedze som lepil na penu. Ak mas mury rovne praskni to bez zateplenia. Aj tak si myslim ze ked tam temperujes je rosny bod v murive. Zalezi ako u teba mrzne u nas nie.
Odpovedať
Zateplenym nič nepokazite a vylepšite vzhlad z vonku.
Odpovedať
Takisto mam taku dielnu s garazou na dvore planujem ju zateplit iba kvoli estetike. Bude to ale 16 cm lebo sa mi zvysilo z domu tolko, ze dokupim 2 baliky a mam na celu budovu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Takisto mam taku dielnu s garazou na dvore planuj…
@sousedekovci89 tak ale zateploval by si to aj keby si nemal zvysny polystyren, ze by si musel vsetko kupovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janka3633:

@sousedekovci89 tak ale zateploval by si to aj ke…
@janka3633 ano ale urcite nie v takej hrubke.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@janka3633 ano ale urcite nie v takej hrubke.
@sousedekovci89 skus ho v stavebninach vymenit za tensie ....teda ak mas dobre vztahy s nimi tak by mohli
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@sousedekovci89 skus ho v stavebninach vymenit za…
@wolodymyr nebiem ci by boli pristupni na to, viem ze maju nejake jak manipulacne poplatky za to pre nie firmy. Navyse navozit to sam, stalo by ma to viac ako dokupit 2 baliky kedze nemam doma cim 😃 ale zas tie 2 baliky v pohode vopcham aj do osobaku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Tiez mam letnu kuchynu a neplanoval som zateplit …
@wolodymyr ano mame rovne vcelku to pekne vymurovali
Odpovedať
ak uz je tam miesto len na 5 cm izolacie, ma zmysel ju tam dat, ale ocakavany efekt asi nebude bohvieco. vzhladom na to, ze dielna nie je vyuzivana denne, 5 cm polystyrenu moze byt postacujucim riesenim, ak sa to berie ako kompromis medzi nakladmi a usporami energie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od svetlanik3:

ak uz je tam miesto len na 5 cm izolacie, ma zmys…
@svetlanik3 za mna to asi bude zbytocne 🙆‍♀️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ev1504:

@svetlanik3 za mna to asi bude zbytocne 🙆‍♀️
@ev1504 tak potom to vyzera tak, ze mate asi jasno, ci tam budete este nieco pridavat alebo nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?