Záhradný domcek

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Dobrý deň chcela by som vás poprosiť o rady a skúsenosti s materiálom záhradného domčeka. Drevený -aky je na údržbu ako ho treba udržiavať? Murovaný - cena určite vyššia, zivotnost a starostlivosť asi dlhšia? Aj firmy ak máte dobrú skúsenosť. Ďakujem
Odpovedať
1
5
6

Odpoveď na príspevok od floki:

@lulaw niektore veru nevyzeraju zle, pacili sa mi…
a ako pise megdesign vyssie, ten plech sa v lete hrozne rozpaluje - mozes na tom kludne grilovat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@lulaw plechový ani zadarmo... Zbadáš v lete, keď…
@megdesign @floki ved ale ked spravis zo sendvicovych pir panelov tak to nie je zase plech ako plech alebo kontajner. to uz je uplne o niecom inom. ja by som sa praveze skor pri tom plaste bal ze ked sa rozpali tak sa zdeformuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

@megdesign @floki ved ale ked spravis zo sendvico…
@bigmar ok, beriem tvoj argument. Iba ze vela ludi nevie/nechce robit svojpomocne ten domcek, ale kupit si uz predvyrobeny a poskladat - tam mam pocit, ze drviva vacsina je z holeho plechu, ako zo sendvicovych pir panelov. Moj plastovy domcek zatial letne horucavy vydrzal (a to boli fakt ze horucavy), uvidime co to bude robit dalsie roky.
Odpovedať

@bigmar ok, beriem tvoj argument. Iba ze vela lud…
@floki no to uz je druha vec ze sa niekomu nechce. lebo podla mna to vie postavit kazdy kto je co i len minimalne manualne zrucny a netrpi tulenou chorobou 😅 ved co je na tom, das si zhotovit alebo si zhotovis konstrukciu ocelovu a nasledne len tie sendvicove panely montujes.
Odpovedať

@bigmar ok, beriem tvoj argument. Iba ze vela lud…
@floki a ty mas domcek cisto z plastu alebo len urcite casti? inak je potrebne stavebne povolenie na taketo nieco? ani neviem, ci sa to vlastne da povazovat za stavbu, ale pravidla asi nepustia, no a vobec by ma neprekvapilo, keby to bolo treba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od myska45:

@rosio ved ano, to je v poriadku, ale myslim si, …
@myska45 v dnesnej dobe ani nie,vsetko je drahe,my mame uz tiez domcek od Gardeonu a sme spokojni,aj ked je cena vyssia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

@megdesign @floki ved ale ked spravis zo sendvico…
@bigmar plastový nárazník na aute sa ti v lete deformuje pravidelne, že? Inak ja som pisal že buď murovaný, alebo drevený... Neviem kde si nabral plast...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rosio:

@myska45 v dnesnej dobe ani nie,vsetko je drahe,m…
@rosio a cena je vyššia za čo vlastne? iba za to že to robila nejaká predražená firma? :-) my sme si porovnávali rôzne ceny a materiál a zistili sme že balex metal je materiálovo rovnaký ako gardeon len tá cena je veru niekde úúplne inde :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adele22:

@rosio a cena je vyššia za čo vlastne? iba za to …
@adele22 to nevadi, nas tlacil cas a stale sme boli v praci,ale sme spokojni.
Odpovedať

@adele22 to nevadi, nas tlacil cas a stale sme bo…
@rosio ako veľmi dokáže tlačiť čas so záhradným domčekom? s obyčajným domom pochopím. a koľko trvalo kým vám ho vlastne postavili? lebo celkovo tá montáž s tými sendvičovými panelmi ťažká nie je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od embeck:

@floki a ty mas domcek cisto z plastu alebo len u…
@embeck cely je z plastu (podlaha, steny, strecha), ma len ocelovu vystuz (na kazdej stene + pod strechou). Je to drobna stavba, ak to je do urcitych m2, staci ohlasenie. Ak vsak prejde novy stavebny zakon v sucasnom zneni, nebude treba uz ani to ohlasenie (myslim ze vynimka bude len ze by si ho staval v nejakej malej vzdialenosti od susedovho pozemku).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adele22:

@rosio ako veľmi dokáže tlačiť čas so záhradným d…
@adele22 za 3 hodiny to mali urobene, ja som ho potrebovala surne na kvety,drevo a kosacku.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@adele22 za 3 hodiny to mali urobene, ja som ho …
@rosio ak sa smiem spýtať čo vás tak súrilo? to ste si dávali robiť nejako pred zimou keď kvôli kvetom? my chceme tiež teraz robiť domček plechový i keď si myslím že už včera bolo neskoro 😁
Odpovedať

@adele22 za 3 hodiny to mali urobene, ja som ho …
@rosio aj my sme si dali od Gardeonu a sme velmi spokojni :-).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bernard_1:

@rosio ak sa smiem spýtať čo vás tak súrilo? to s…
@bernard_1 ano ,lebo by sa mi znicili kvety a tych mam vela.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od myska45:

@dasena82 zase nie je plast ako plast, aj do goog…
@myska45 @floki nevyvraciam tento nazor, je pravda ze dnes su uz aj tie plasty niekde uplne inde kazdy podla seba a svojich moznosti nech robi :-) nehovorim ze my sme sa tiez nepriklanali k tejto moznosti domceka, no zavazilo u nas napriklad aj to ze predsa len tie sendvicove panely su vlastne kombinaciou dvoch materialov v jednom a tak isto poskytuju vacsiu pevnost a ochranu proti narazom, ako aj lepsiu odolnost proti poveternostnym vplyvom ci lepsiu stabilitu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dasena82:

@myska45 @floki nevyvraciam tento nazor, je pravd…
@dasena82 A aké ste použili konkrétne sendviče? Ono je podľa mňa dosť takou aj nevýhodou by som povedal pri tomto ten dizajn 😃 Pretože pokiaľ sa neplánuje následne ešte nejaká dodatočná úprava, napr. omietka či drevený obklad, nepôsobí to úplne pekne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ssp:

@dasena82 A aké ste použili konkrétne sendviče? O…
@ssp ako neviem čo si predstavuješ pod pojmom plech, no keď sa tu bavíme o týchto sendvičoch tak ono to zas nevyzerá ako nejaká stará kôlňa u dedka na záhrade 😃 dnes už sú tie materiály a technológie niekde inde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@rosio aj my sme si dali od Gardeonu a sme velmi …
@kreola a cenovo ste tiež spokojní? 😅 ako stále som toho názoru že si to človek vie postaviť z toho istého materiálu a za pár šupov a celková výstavba tiež netrvá dlho. so sendvičovými panelmi z balex metal som to mal hotové za týždeň svojpomocne, čo je podľa mňa úplne v pohode čas.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peky1984:

@kreola a cenovo ste tiež spokojní? 😅 ako stále s…
@peky1984 a co ti trvalo najdlhsie? steny/strop/strecha?
Odpovedať
Profilova fotka

@lulaw plechový ani zadarmo... Zbadáš v lete, keď…
@megdesign akoze co zbadam v lete ked pojdem po hrable? @floki no pokial ti to takto niekto nasadi do hlavy je to veru tazke si to predstavit inak 😅 ja mam taku predstavu nejaku ze by to mohlo vyzerat nejako takto podobne zvonku. lepsi obrazok som nenasla 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulaw:

@megdesign akoze co zbadam v lete ked pojdem po h…
@lulaw a hento na fotke je akože záhradný domček, áno? Veď to je regulérny dom zo SIP panelov... Zbadáš v lete, keď tam budeš mať pod tým plechom 50°C+... Ako áno, dá sa spraviť aj zo SIP panelov... Ale to radšej v tej cene drevený...
Odpovedať

@lulaw a hento na fotke je akože záhradný domček,…
@megdesign asi treba citat s porozumenim lebo pani napisala ze hentak by to mohlo vyzerat z vonku a ze lepsi obrazok nenasla. myslela tym tie panely co su tam pouzite :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peky1984:

@kreola a cenovo ste tiež spokojní? 😅 ako stále s…
@peky1984 pozri hovori sa, ze bud mas cas, alebo peniaze 😆. My mame casu pomenej, cez tyzden dlho v praci, vikendy pomoc rodicom, aj oddychovat treba.... aj sme zvazovali, ze si ho poskladame sami, ale uz citime unavu, pri stavbe domu a uprave okolia sme sa uz nadreli dost, obaja sme 50 plus a pomoct nema kto. Domcek bol cenovo primerany (cena v roku 2021), dizajnovo sa nam hodi k domu, nebolo o com 😉.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@peky1984 pozri hovori sa, ze bud mas cas, alebo …
@kreola v tej dobe možno. koľko vás vyšiel ak smiem vedieť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulaw:

@megdesign akoze co zbadam v lete ked pojdem po h…
@lulaw akoze vyzera to odolne, ale zdanie moze obcas klamat 😃 neviem, co sa za tym, resp. pod tym skryva. 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od embeck:

@lulaw akoze vyzera to odolne, ale zdanie moze ob…
@embeck teraz nerozumiem ako toto myslis. ze z coho je takyto sendvic zlozeny? ved podla toho aky si vyberies, s akym zateplenim. to je podla mna na tom super najviac, ze nemusis riesit zvlast material na stavbu zvlast na zateplenie. ale takto to mas vsetko v jednom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dasena82:

@embeck teraz nerozumiem ako toto myslis. ze z co…
@dasena82 reagoval som na ten obrazok, nakolko tam evidentne nie su pouzite len "sendvice", ale uz aj nejaka finalna povrchova uprava. ak by to vyzeralo takto, tak by to asi nebolo uplne najhorsie.
Odpovedať
1
5
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?