Záhradný domcek

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Dobrý deň chcela by som vás poprosiť o rady a skúsenosti s materiálom záhradného domčeka. Drevený -aky je na údržbu ako ho treba udržiavať? Murovaný - cena určite vyššia, zivotnost a starostlivosť asi dlhšia? Aj firmy ak máte dobrú skúsenosť. Ďakujem
Odpovedať
1
6
7
@abocinm od koho ? Aky rozmer a cena? Dik
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frenky029:

@abocinm od koho ? Aky rozmer a cena? Dik
@frenky029 ahoj, edstrex michalovce, rozmer 4,9x3,15m. Cena je individualna ale je to cca 650uer/m2.
Odpovedať
Veru ceny su rozne,my sme dali skoro 11 000.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od abocinm:

ahoj, ja som objednal z PIR panelov, maju ho dovi…
@abocinm no presne takto nejako si to podobne predstavujem 😃 Len my to chceme robit sami, lebo sme si dali material nacenit v Balex Metal a ta suma je jednoznacne diametralne odlisna ako keby sme to davali robit firme 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulaw:

@abocinm no presne takto nejako si to podobne pre…
@lulaw tak urcite, bez roboty len material moze byt 50% ceny. Ak clovek ma priestor, cas, naradie, nie je problem to spravit. Su to prefibrikaty. Treba spravit ram a nasrobovat panely. Ja bohuzial cas na to nemam, taktiez ani priestor, treba si uvedomit ze to musia robit min. 2 osoby kvoli hmotnosti panelov a pod.
Odpovedať

@lulaw tak urcite, bez roboty len material moze b…
@abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala takáto stavba záhradného domčeka? keď si tak vezmem že z týchto sendvičov stavajú aj nákupné centrá a čo som si čítal tak viacčlenní tím dokáže zmontovať 600m2 za 8 hodín.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bernard_1:

@abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala tak…
@bernard_1 kazdemu to bude trvat iny cas, si myslim. 😃
Odpovedať

@abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala tak…
@bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia rychlo, kedze maju plan, pripravu, zabezpeceny tok materialu ludi, stroje a pod. Konstrukciu treba pozvarat, natriet, namontovat panely osadit okna dvere. Niekto to zbucha za 3dni iny ani za 2 roky :). Ja osobne neviem kedy by som to robil. Momentalne praca - deti - spanok a tak dokola.
Odpovedať

@bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia ryc…
@abocinm pri malych detoch je vsetko komplikovanejsie si myslim :-D ale zas na druhej strane je dobre si vyclenit niekedy ten cas pre seba a aj takymto stylom sa odreagovat. teda aspon ja to beriem ako relax ked mozem nieco montovat apod.
Odpovedať

@abocinm tak ale je rozdiel dať spraviť konštrukciu na nákupné centrum a na taký záhradný domček 5x3 metre 😃 a tak isto je to v tomto prípade aj s tou technikou a tímom ľudí. ja si myslím že človek keď už je teda človek zručný, tak by takéto niečo mal zvládnuť ľavou zadnou.
Odpovedať
@embeck aka finalna uprava? ved hentak vyzeraju tie sendvicove panely 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dasena82:

@embeck aka finalna uprava? ved hentak vyzeraju t…
@dasena82 ale komu by sa takyto finalny vysledok nepacil, tak si na to vie hodit este daku omietku, nie? 😃
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od seker47:

@dasena82 ale komu by sa takyto finalny vysledok …
@seker47 no je to možné, ale vieš si predstaviť tu prácu s tým :-D veď to nie je iba tak že šup šup capnem omietku a mám. teda pokiaľ chceš aby to aj nejako vyzeralo. treba to robiť v niekoľkých vrstvách a prebrusovať pretierať...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od peky1984:

@seker47 no je to možné, ale vieš si predstaviť t…
@peky1984 jasne, pravdu mas, s tym je dost roboty, ak to chces spravit poriadne. ale zas na druhej strane, ked sa clovek pusti do niecoho takeho, stoji to za to – hlavne ak chce, aby ten domcek vydrzal a vyzeral pekne. tie vrstvy a brusenie su sice piplacka, ale vysledny efekt moze byt super. a co tak skusit nejaky rychlejsi variant? napriklad obklad alebo dosky, ktore vyzeraju dobre a montaz je o dost jednoduchsia. 😊
Odpovedať
Profilova fotka

@lulaw tak urcite, bez roboty len material moze b…
@abocinm Tak jasne manzel sa nebude do toho pustat sam, zakazdym mal pri sebe nasho rodinneho znameho. On je tiez sikovny. A za dalsie uz ked sme doteraz vydrzali tak nas tie tri dni navyse nezabiju 😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulaw:

@abocinm Tak jasne manzel sa nebude do toho pusta…
@lulaw no tak to ozaj nie je nad to, ked ma clovek takeho znameho, ktory vie pomoct fakt s hocicim.😉 to uz ide po tom ako po masle. a jasne, tri dni hore-dole su nic, hlavne, ze to bude podla vasich predstav. a idete robit z nejakeho hotoveho setu ci uplne podla seba?
Odpovedať

@abocinm ved ale pevne verim ze je to ako so stavbou domu - aj tu si to nejako dopredu predsa naplanujes zakreslis a predpripravis :-) @seker47 hotovy set myslis co? ze odniekial odkukane? ja si myslim ze nejaka inspiracia je potrbena v tomto pripade, no ze by som nieco kopiroval to sa mi nepodoba :-D
Odpovedať

@abocinm ved ale pevne verim ze je to ako so stav…
@bernard_1 tiež som tohto názoru. preto sa mi to nezdá že by niekto si zmyslel "preboha veď ja mám kvety ktoré mi vlastne vonku pomrznú potrebujem hneď a zaraz domček 😃" na takéto veci si myslím že treba myslieť skôr na také veci. najlepšie pri samotnom zariaďovaní záhradky apod.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan84:

@peky1984 jasne, pravdu mas, s tym je dost roboty…
@jan84 mne by sa s tým teda veľmi piplať nechcelo a neviem si ani predstavit ten vysledny efekt :-D ved ked uz si raz chcem dat plechovy zahradny domcek tak uz ho necham tak ako je a vopred si dobre premyslim aj aku chcem farbu. ved ono tie sendvicove panely zas nie su skarede ale praveze mi to pripade take moderne dizajnove.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adele22:

@bernard_1 tiež som tohto názoru. preto sa mi to …
@adele22 nuz ale aj taky su :-D nie ze by som sa radil medzi nich ale tak isto sme postavili domcek len nedavno a z tych sendvicovych pir panelov to slo jedna radost. a hlavne najviac ma tom tesi to ked osm tu videl tie ceny ze kolko som vlastne usetril :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

@adele22 nuz ale aj taky su :-D nie ze by som sa …
@bigmar Ako vlastne prebieha stavba takeho domceka z PIR panelov? To ste si dali vyrobit na mieru nejaku zeleznu konstrukciu a na to ste to uchytili?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubosko23:

@bigmar Ako vlastne prebieha stavba takeho domcek…
@lubosko23 presne tak. ono vlastne je to ako nosna konstrukcia na ktoru tie panely prichytavate. celkovo je proces pomerne rychly a efektivny, kedze PIR panely su jednoducho prisposobitelne a velmi dobre izoluju. vyhodou tohto typu stavby je aj to, ze sa da casto realizovat bez potreby velkych stavebnych strojov :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

@lubosko23 presne tak. ono vlastne je to ako nosn…
@bigmar a ako je to s pevnostou konstrukcie? vydrzi take nieco aj silnejsi vietor alebo vacsiu snehovu nadielku?
Odpovedať

@bigmar a ako je to s pevnostou konstrukcie? vydr…
@seker47 kedze je to kovova konstrukcia tak si myslim ze to znesie dost :-) a za dalsie aj tie sendvicove panely su v podstate pevne este ked je tam v podstate aj izolacia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dasena82:

@seker47 kedze je to kovova konstrukcia tak si my…
@dasena82 takze ma to prezije?? 😃
Odpovedať
Profilova fotka

@lulaw no tak to ozaj nie je nad to, ked ma clove…
@seker47 inspirovali sme sa na nete celkom nejakymi navrhmi. skor bolo pre nas podstatne to zvolenie spravneho ci vhodneho materialu. tak aby sme s tym nemali opletacky do buducna ako to pri dreve aj byva. a kedze to chceme teraz na robit tak ani murovany by nebol ok. a vies co ja verim ze z tychto sendvicovych panelov to prezije 😃 ved v podstate preco by aj nemal. mas tam konstrukciu z jokloviny a tieto panely. podla mna super volba 👍️
Odpovedať
1
6
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?