Odpoveď na príspevok od frenky029:
@abocinm od koho ? Aky rozmer a cena? Dik @frenky029 ahoj, edstrex michalovce, rozmer 4,9x3,15m. Cena je individualna ale je to cca 650uer/m2.Odpoveď na príspevok od abocinm:
ahoj, ja som objednal z PIR panelov, maju ho dovi… @abocinm no presne takto nejako si to podobne predstavujem 😃 Len my to chceme robit sami, lebo sme si dali material nacenit v Balex Metal a ta suma je jednoznacne diametralne odlisna ako keby sme to davali robit firme 😅Odpoveď na príspevok od lulaw:
@abocinm no presne takto nejako si to podobne pre… @lulaw tak urcite, bez roboty len material moze byt 50% ceny. Ak clovek ma priestor, cas, naradie, nie je problem to spravit. Su to prefibrikaty. Treba spravit ram a nasrobovat panely. Ja bohuzial cas na to nemam, taktiez ani priestor, treba si uvedomit ze to musia robit min. 2 osoby kvoli hmotnosti panelov a pod.Odpoveď na príspevok od abocinm:
@lulaw tak urcite, bez roboty len material moze b… @abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala takáto stavba záhradného domčeka? keď si tak vezmem že z týchto sendvičov stavajú aj nákupné centrá a čo som si čítal tak viacčlenní tím dokáže zmontovať 600m2 za 8 hodín.Odpoveď na príspevok od bernard_1:
@abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala tak… @bernard_1 kazdemu to bude trvat iny cas, si myslim. 😃Odpoveď na príspevok od bernard_1:
@abocinm veď ale koľko si myslíš že by trvala tak… @bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia rychlo, kedze maju plan, pripravu, zabezpeceny tok materialu ludi, stroje a pod. Konstrukciu treba pozvarat, natriet, namontovat panely osadit okna dvere. Niekto to zbucha za 3dni iny ani za 2 roky :). Ja osobne neviem kedy by som to robil. Momentalne praca - deti - spanok a tak dokola.Odpoveď na príspevok od abocinm:
@bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia ryc… @abocinm pri malych detoch je vsetko komplikovanejsie si myslim :-D ale zas na druhej strane je dobre si vyclenit niekedy ten cas pre seba a aj takymto stylom sa odreagovat. teda aspon ja to beriem ako relax ked mozem nieco montovat apod.Odpoveď na príspevok od abocinm:
@bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia ryc… @abocinm tak ale je rozdiel dať spraviť konštrukciu na nákupné centrum a na taký záhradný domček 5x3 metre 😃 a tak isto je to v tomto prípade aj s tou technikou a tímom ľudí. ja si myslím že človek keď už je teda človek zručný, tak by takéto niečo mal zvládnuť ľavou zadnou.Odpoveď na príspevok od dasena82:
@embeck aka finalna uprava? ved hentak vyzeraju t… @dasena82 ale komu by sa takyto finalny vysledok nepacil, tak si na to vie hodit este daku omietku, nie? 😃Odpoveď na príspevok od seker47:
@dasena82 ale komu by sa takyto finalny vysledok … @seker47 no je to možné, ale vieš si predstaviť tu prácu s tým :-D veď to nie je iba tak že šup šup capnem omietku a mám. teda pokiaľ chceš aby to aj nejako vyzeralo. treba to robiť v niekoľkých vrstvách a prebrusovať pretierať...Odpoveď na príspevok od peky1984:
@seker47 no je to možné, ale vieš si predstaviť t… @peky1984 jasne, pravdu mas, s tym je dost roboty, ak to chces spravit poriadne. ale zas na druhej strane, ked sa clovek pusti do niecoho takeho, stoji to za to – hlavne ak chce, aby ten domcek vydrzal a vyzeral pekne. tie vrstvy a brusenie su sice piplacka, ale vysledny efekt moze byt super. a co tak skusit nejaky rychlejsi variant? napriklad obklad alebo dosky, ktore vyzeraju dobre a montaz je o dost jednoduchsia. 😊Odpoveď na príspevok od abocinm:
@lulaw tak urcite, bez roboty len material moze b… @abocinm Tak jasne manzel sa nebude do toho pustat sam, zakazdym mal pri sebe nasho rodinneho znameho. On je tiez sikovny. A za dalsie uz ked sme doteraz vydrzali tak nas tie tri dni navyse nezabiju 😄Odpoveď na príspevok od lulaw:
@abocinm Tak jasne manzel sa nebude do toho pusta… @lulaw no tak to ozaj nie je nad to, ked ma clovek takeho znameho, ktory vie pomoct fakt s hocicim.😉 to uz ide po tom ako po masle. a jasne, tri dni hore-dole su nic, hlavne, ze to bude podla vasich predstav. a idete robit z nejakeho hotoveho setu ci uplne podla seba?Odpoveď na príspevok od abocinm:
@bernard_1 ahoj, ano nakupne centrum postavia ryc… @abocinm ved ale pevne verim ze je to ako so stavbou domu - aj tu si to nejako dopredu predsa naplanujes zakreslis a predpripravis :-) @seker47 hotovy set myslis co? ze odniekial odkukane? ja si myslim ze nejaka inspiracia je potrbena v tomto pripade, no ze by som nieco kopiroval to sa mi nepodoba :-DOdpoveď na príspevok od bernard_1:
@abocinm ved ale pevne verim ze je to ako so stav… @bernard_1 tiež som tohto názoru. preto sa mi to nezdá že by niekto si zmyslel "preboha veď ja mám kvety ktoré mi vlastne vonku pomrznú potrebujem hneď a zaraz domček 😃" na takéto veci si myslím že treba myslieť skôr na také veci. najlepšie pri samotnom zariaďovaní záhradky apod.Odpoveď na príspevok od jan84:
@peky1984 jasne, pravdu mas, s tym je dost roboty… @jan84 mne by sa s tým teda veľmi piplať nechcelo a neviem si ani predstavit ten vysledny efekt :-D ved ked uz si raz chcem dat plechovy zahradny domcek tak uz ho necham tak ako je a vopred si dobre premyslim aj aku chcem farbu. ved ono tie sendvicove panely zas nie su skarede ale praveze mi to pripade take moderne dizajnove.Odpoveď na príspevok od adele22:
@bernard_1 tiež som tohto názoru. preto sa mi to … @adele22 nuz ale aj taky su :-D nie ze by som sa radil medzi nich ale tak isto sme postavili domcek len nedavno a z tych sendvicovych pir panelov to slo jedna radost. a hlavne najviac ma tom tesi to ked osm tu videl tie ceny ze kolko som vlastne usetril :-DOdpoveď na príspevok od bigmar:
@adele22 nuz ale aj taky su :-D nie ze by som sa … @bigmar Ako vlastne prebieha stavba takeho domceka z PIR panelov? To ste si dali vyrobit na mieru nejaku zeleznu konstrukciu a na to ste to uchytili?Odpoveď na príspevok od lubosko23:
@bigmar Ako vlastne prebieha stavba takeho domcek… @lubosko23 presne tak. ono vlastne je to ako nosna konstrukcia na ktoru tie panely prichytavate. celkovo je proces pomerne rychly a efektivny, kedze PIR panely su jednoducho prisposobitelne a velmi dobre izoluju. vyhodou tohto typu stavby je aj to, ze sa da casto realizovat bez potreby velkych stavebnych strojov :-)Odpoveď na príspevok od bigmar:
@lubosko23 presne tak. ono vlastne je to ako nosn… @bigmar a ako je to s pevnostou konstrukcie? vydrzi take nieco aj silnejsi vietor alebo vacsiu snehovu nadielku?Odpoveď na príspevok od seker47:
@bigmar a ako je to s pevnostou konstrukcie? vydr… @seker47 kedze je to kovova konstrukcia tak si myslim ze to znesie dost :-) a za dalsie aj tie sendvicove panely su v podstate pevne este ked je tam v podstate aj izolacia.Odpoveď na príspevok od dasena82:
@seker47 kedze je to kovova konstrukcia tak si my… @dasena82 takze ma to prezije?? 😃Odpoveď na príspevok od seker47:
@lulaw no tak to ozaj nie je nad to, ked ma clove… @seker47 inspirovali sme sa na nete celkom nejakymi navrhmi. skor bolo pre nas podstatne to zvolenie spravneho ci vhodneho materialu. tak aby sme s tym nemali opletacky do buducna ako to pri dreve aj byva. a kedze to chceme teraz na robit tak ani murovany by nebol ok. a vies co ja verim ze z tychto sendvicovych panelov to prezije 😃 ved v podstate preco by aj nemal. mas tam konstrukciu z jokloviny a tieto panely. podla mna super volba 👍️