Uchytenie okapoveho plechu+zhodnotenie strechy

Ahojte, chystám sa na rekonštrukciu/výmenu strechy z ipy. Chcel by som sa poradiť ako uchytiť okapový plech k betónovým panelom? Odporúčate asf pen lak a nataviť druhú vrstvu ipy alebo lepšie starú strhnúť a asf pen lak a nová ipa? Strecha v jednom mieste zateká a miestami už vidno sklotextilné vlákna
Odpovedať
Niekto náhodou k tomu niečo?🙂
Odpovedať
Haloo viete mi prosim poradit?
Odpovedať
@maros173 ukotvit do betonu a miesta kde bolo kotvene prektyt novou vrstvou IPY. urobit do dokladne a mozno raz rocne kontrolovat.
Odpovedať
@epto vdaka, ja tam budem davat novu strechu cize staru najprv zhodim, nahadzem tam plechy na hmozdinky a pretriem dvoma vrstvami asf. Pen laku a potom prekryjem ipou..mozem pouzit asi aj natlkacky nie?🙂
Odpovedať
Majster si ide robit vsetko sam a nevie ako do betonu uchytit plech ... To dopadne 😀
Odpovedať
@maros173 dali by sa pouzit aj natlkacky. Vyskusajte jednu-dve ze ako budu drzat. @roman_kohyl je na tom nieco zle ak clovek zhana podrobnejsie informacie? Ja si robim skoro vsetko sam na dome a informacie cerpam z roznych zdrojov, jednym z nich je aj toto forum. Nie je na tom nic zle. Princip prace je vela krat jasny avsak casto krat su rozhodujuce rozne detaily a drobnosti. Ked som kladol polystyren a rury podlahoveho kurenia, info som zhanal aj tu. Ked dosli majstri vyliat anhydrid tak sa pytali, ze ci mo to robila firma alebo ja sam. Trochu zaskoceny som vravel, ze sam, ze ci mam nieco zle. Odpoved bola: Niel, len pozeram, ze sa s tym niekto vyhral a chcel som vediet, ktora firma tak dobre pokladla kurenie. Cize ak si niekto robi veci sam, neznamena to, ze automaticky to bude vyzerat ako od Pat-a a Mat-a. Namiesto svojej rypavej poznamky ste mohli poradit, alebo ist o stranku dalej.
Odpovedať
Viem ako uchytit plech to nieje problem ale mozno clovek ktory to robi castejsie ma nejaku lepsiu fintu. Nie vsetci sme sa narodili uz vzdelany ako pan Roman Kohyl (alebo si to o sebe iba mysli?)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od maros173:

Viem ako uchytit plech to nieje problem ale mozno…
@maros173 Caka ma uplne to iste - radova sidliskova garaz, prichytenie odkvapovych plechov na staru ipu a nasledne nova hydroizolacia. Ako ste nakoniec realizoval uchytenie plechu do betonoveho panelu a s akym vysledkom? Natlkacky? Ide to tam niecim prilepit? Asfaltovy penetracny lak? Vdaka za odpoved.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tadeas232:

@maros173 Caka ma uplne to iste - radova sidlisko…
@tadeas232 robil som asi 3 strechy. Vzdy som dal dole vsetky vrtstvy izolacie. Na plechy som vzdy pouzival natlkacky, asfalt pen lak a nastedne som natavil ipu. Ak je to radova garaz a budete davat dole vsetky vrstvy ipy pozor na okolite strechy a napojenie na okolitu ipu lebo ak tam zostane niekolko vrstiev ipy a vasa ipa sa dokonale neprilepi o tie vrstvy vznikne tam taky akoby lavor (vasa ipa bude nizsie ako ipy po stranach zo susednych garazi) a bude to zatekat prave Vam. Idealne dohodnut sa so susedmi a urobit aj okolite strechy :). Dalsia vec je ze ten beton ktory sa nachadza pod ipou sa droli cize moze vzniknut lavor
Odpovedať

@tadeas232 robil som asi 3 strechy. Vzdy som dal …
@maros173 Drolivý betón je presne dôvod prečo premýšľam nad bitúmenovým lepidlom miesto hmoždiniek, nech sa vyhnem vŕtaniu. Ďalšia vec - ten odkvapový plech, premýšľam nad Monarplan 210/30/10 napr. z DEK, dlhý 2m, budem nadpájať šírku 330cm. Stačí takýto?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tadeas232:

@maros173 Drolivý betón je presne dôvod prečo pre…
@tadeas232 Neviem odkial si ale co sa tyka plechu dal som si ho vyrobit v KE v profit metal a jednalo sa o klasicky tenky pozinkovany plech, velmi som to nehrotil :)
Odpovedať

@tadeas232 Neviem odkial si ale co sa tyka plechu…
@maros173 Z Trenčína. Plechy: už som nakúpil také generické, Monarplan 200/30/10, hrúbka 0.6mm, vyzerajú dobre. Chcem sa spýtať - ak mi do toho penetrácií na ďaľší deň náhodou zaprší, bude to problém? Alebo stačí počkať na opätovné vysušenie takto napenetrovanej strechy a lepiť asfaltový pás ? Inak, ďakujem za reakciu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?