Dobry den,
chystam sa po zime pokracovat v renovacii starej radovej garaze a potrebujem poradit. Plochu strechu mam uspesne vyriesenu a chcel by som dokoncit zvysok.
Garaz nema hydroizolaciu a zadna stena je zatecena. Vzadu boli naletove dreviny, plochu som ocistil, dlhsi okapovy plech a nove strecha pravdepodobne odstranili pricinu, no potrebujem to zozadu aj tak zaizolovat.
Mam to vymyslene tak, ze zadnu stenu odkopem po zaklady, mechanicky kartacom maximalne ocistim stenu od hliny, natriem nejakou bitumenovou hydroizolaciou (?), nasledne prilozim nopovu foliu a zahrniem hlinou, pripadne hore pretrcajucu hranu nopovej folie prekryjem nejakou na to urcenou listou. Garaz je nevykurovana tak nepotrebujem tepelnu izolaciu.
Otazky:
1/ pozeral som napr. Mapei Plastimul, co by bol asi ideal, ale predavaju min. len 20kg pixlu za 100E. Ja to mam tak 3m2... viete poradit alternativu? Robili by ste to inak?
2/ podlaha v samotnej garazi je stale celkom solidny beton. Chcel by som vsak znizit prasnost. Niekde tu na stranke som cital, ze bude stacit duvilax zriedeny s vodou 1:8, je tak?
3/ samotnu plechovu branu by som chcel ozivit "OBI lak na garazove brany" a fasadu plus interier chcem premalovat "OBI Fasádna farba biela matná ".
Premyslam spravne? Dakujem za akukolvek reakciu k teme. Som zanieteny laik a chcem sa vyhnut hlupim chybam.