Preklad nad garažovú bránu

Ahojte viete poradiť ohladne nosného prekladu nad garaž? Chcel som kúpiť hotový preklad od porfixu ale nakolko su nedostupne az do februara 2023 tak som sa rozhodol urobit si preklad sám len neviem aké hrubky železa dať do prekladu. Steny sú z porfixu širka 20cm. Širka otvoru nad garazovou branou je 210cm + preloženie s každej strany na murivo 30cm čiže preklad dlžky D270 x V25 x Š20cm neviem aké priemery železa tam dať..Rozmýšlal som na 4 prúty dolu ¤16,stred a vrch ¤12,strmienka ¤4 každých 20cm nerobili ste niekto podobný preklad? Zaťaženie tam nebude velké nad prekladom bude ešte jeden pás porfixu a veniec výsky 15cm. Nad vencom jednoduchá pultová strecha 3x6m s trapezovým plechom. Ďakujem vopred za rady.
Odpovedať
Mal som otvor 3, 25m a dole 3xfi12 a v hornej casti 4ks ale stým že to bol zároveň aj venieca strmienka 8ky po 150mn ale výška prekladu bola 500mm. V tom kupovanom viac ako 10tka nebude by som tipol
Odpovedať
@tomik6662 210cm je sirka vjazdu do garaze ? V tej garazi bude parkovat polsky fiat, alebo preco taky maly otvor ? na takyto rozpon kludne pouzit aj keramicke fabricke preklady od porothermu
Odpovedať
@tomcok garaž sa bude primarne využivať na uskladnenie vecí nie na parkovanie ale držme sa otazky v zadaní...nemožem zohnať žiadne preklady...pozeral som od porfixu nedostupne...ytong nedostupne ale aj tak maju az od šírky 25cm a heluz som tiež zvažoval dať 3ks vedla seba tie čo sa davajú na výsku ale tiez nedostupne..Ak mi najdete nejakú alternatívu budem rád.
Odpovedať
@jumt ďakujem aspoň za radu...neviem ake davajú do toho hotoveho kupovaneho tusim som niekde videl list a sa mi zda ze tam boli 12ky ale neni som si istý.
Odpovedať
@tomik6662 pisu dodanie 2 tyzdne https://www.lacnestavanie.sk/p-4103/k... A aj ked to bude sluzit na uskladnenie veci, urcite by som dal otvor sirka min 2.8m
Odpovedať
@tomcok ďakujem pekne za pomoc...Čo sa týka šírky väčší otvor dať nemôžem k voli šírke pozemku kde garáž stojí ktorý ma rozmer 297x6000.
Odpovedať
Mozno ti to pomoze, ale sirka otvoru 3000mm a sirka muriva 300mm.
Odpovedať
Ďakujem Vám veľmi pekne všetkým za rady 👍👌
Odpovedať
@tomik6662 teraz na bazoši sa dajú kúpiť za dobrú cenu profily I 100, 120 cena za kg pod euro, ak máš v okolí ponuku, môžeš do venca aj to použiť a nebude to toľko stáť roxor
Odpovedať
@tomcok prosím ťa može toto byť ak sa v tom vyznaš dlžka 275cm? 7cm hrubka dal by som 3ks vedla seba tieto som zohnal.
Odpovedať
@tomcok prepac zabudol som.na odkaz https://stavex.sk/produkt/keramicky-p...
Odpovedať
@tomik6662 ak ide nad ten preklad este veniec tak ano
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomcok áno ide samozrejme ide..Ďakujem pekne za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?