Pohon garažových vrát

Nazdar nazdar. Takže. Mám nový automobil a hneď som sa aj rozhodol parkovať ho v bráne (u nás to voláme kapura). Problém je ten, že zakaždým musím vystúpiť z auta, povyťahovať závlačky, pootvarať vráta a až tak sa môžem dostať do tej brány. No a to sa mojej lenivej prdeli samozrejme nechce robiť 4 krát denne. Takže som si pogooglil pohony na garažove brány. Chcel by som asi zachovať toto, čo mám teraz. Tzn. jeden "vrát" je normálne celootvaraci, má závlačku hore a dole. Druhý je tiež celootvaraci, ale zároveň sú v ňom naonačené aj normálne dvere, že keď idem pešo. Tie by som chcel nechať, aspoň zatiaľ (možno na rok budem prerábať - uvidím). Predstava je taká, že musím teda vybrať závlačky všetky, ktoré tam sú a tie pohony by som namontoval do určitej výšky (aby mi nebrali zo svetlej výšky prechodu, ktorý je aj tak dosť úzky). Napríklad 2 metre od zeme (vráta majú asi 3, alebo 3,5 metra, to boli robené ešte tak, aby tam prešiel traktor). Otázka je, na aké parametre sa mám zamerať, lebo som našiel pohon za 220€ pár, ale aj za 600€ kus. Sú to drevené vráta, ale nevážia zas tonu, možno majú tak okolo 80-90kg by som im tipol... A celý prechod máš šírku 3 metre, čiže jedno rameno môže mať tak 140-145cm šírku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Nazdar nazdar. Takže. Mám nový automobil a hneď s…
@arcticcode čo mám ja zistené, tak napríklad aj keď je to krídlo do 2m široké, ale je vysoké alebo plná výplň a je tam teda väčší odpor pri vetre, tak treba pozerať silnejší motor než to že je určené do 3m šírky. Taktiež podľa toho koľko cyklov za deň bude. Potom sa zvyšuje cena aj keď je rýchlejšie otváranie. A teda potom klasicky býva rozdiel v cene pre rôzne značky (dostupnosť, servis,..) a či má nejakú výbavu navyše (fotobunky v cene, ovládanie cez mobil, počet ovládačov, ..) Podobne ako s autami teda - slabšie, výkonnejšie, športové a plná výbava alebo základ atď.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@arcticcode čo mám ja zistené, tak napríklad aj k…
@marsdm No vyplň je plna a veraže tu dosť fuči... ja som mal skorej takú naivnú predstavu, že keĎ sa to otvorí tak ako chcem, tak sa tam "zaonačí" dajaka zaražka a potom môže fučať koľko chce... Máš aj námet na nejaké konkrétne značky?
Odpovedať

@marsdm No vyplň je plna a veraže tu dosť fuči...…
@arcticcode ono sa to otvorí alebo zavrie a drží, len je problém pri chode brány. Nepoznám úplne všetky značky ale čo majú ľudia v okolí tak buď je to Nice, Came, Hormann.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@arcticcode ono sa to otvorí alebo zavrie a drží,…
@marsdm Ďakujem, pozriem
Odpovedať

Nazdar nazdar. Takže. Mám nový automobil a hneď s…
@arcticcode osobne mám tieto a aj som ich už niekoľko namontoval. Spokojnosť. Ja mám tie pohony 4 roky a zima leto, idú na klik. https://www.mall.sk/pohony-bran/in-po... Žiadna zarážka sa "nezaonačí". Tie pohony nemáš šancu pretlačiť, a dupľom nie nápor vetra, je tam skrutkovnica. Pohony sa montujú asi do 1/3 výšky krídla brány. Ale predpokladám, že ty s tvojim rozumom nebudeš vedieť vypočítať ani uhol otvárania...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@arcticcode osobne mám tieto a aj som ich už niek…
@megdesign Šak najlacnejšie aké boli.Aj ja ich mám,ale na bráne do dvora ,ktorá nie je z plnou výplnou.Na plné vráta by som ich kvoli sile vetra nedal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@megdesign Šak najlacnejšie aké boli.Aj ja ich má…
@dusan72 otvoria v pohode 180kg/jedno krídlo. Ak nemá bránu z bukového masívu (čo určite nemá), podľa mňa stačia.
Odpovedať

@dusan72 otvoria v pohode 180kg/jedno krídlo. Ak …
@megdesign H motnos brány je jedna vec,ale obávam sily vetra ,ked sa do toho plného krídla oprie...
Odpovedať
Objednane.
Odpovedať
Profilova fotka

@arcticcode osobne mám tieto a aj som ich už niek…
@megdesign Ja som pri tychto uz 3x precinovaval kable od motora. Lamu sa ako das. Mam asi 3 roky. Neni to zasadny problem ale treba to. Nabuduce tam dam uz asi maksie. Mozno to ale zavisi aj od namahania a konkretneho pripadu. Inak funguju.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jdemovic:

@megdesign Ja som pri tychto uz 3x precinovaval …
@jdemovic a ktoré káble konkrétne? Lebo motorové káble majú 0,5m a potom ich treba nadpojiť na svoje k rozvodnici.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@jdemovic a ktoré káble konkrétne? Lebo motorové …
@megdesign Myslim tie motorove. Lamu sa vnutri toho valcoveho obalu. Ked som hladal info, nasiel som viac ludi, co mali podobny problem ..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jdemovic:

@megdesign Myslim tie motorove. Lamu sa vnutri t…
@jdemovic no musím to check. Ale za 4 roky žiadny problém zatiaľ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?