Podlaha (poter) z asfaltového odpadu v pivnici

Dobrý den . Ako je známe že dnes sa podlaho robí z 99% z betónu. Ak chcete robiť svojpomocne jednu miestnosť v pivnici cca 14m2 třeba vám miesacku a dvoch chlapov. A čo tak urobiť podlahu v pivnici z asfaltového odpadu ? Už som videl pár videí na YT. Cena za tonu sa pohybuje okolo 7€ Asfaltový odpad. má konzistenciu štrku . Hrúbku by som volil 6cm . Postup takej to podlahy by bol : pripraviť si vodiace pásy na zem ; vysypávať asfaltový " štrk "; pomocou laty zťahovať do roviny celú miestnosť, pomocou horáka nahrievatať asfalt , po nahřátí sa asfalt zlepi k sebe, Aký máte na to majstri názor ? Áno sme naučený robiť podlahy z betónu ale doba sa stále mení a ľudia vymýšľajú aj možno jednoduchšie riešenia. Ďakujem za vaše zdravé názory.
Odpovedať
Ze sice to neni vnutri ale takto sme vyriesili pristresok na auta.A zabovali sme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Ze sice to neni vnutri ale takto sme vyriesili pr…
@emilia25 super nápad , bol to robené taktiež asfaltového odpadu ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodo852:

@emilia25 super nápad , bol to robené taktiež asf…
@dodo852 nie,to je vrecovany asfalt.Len sme to vysypali,vyrovnali a len a len zabovali.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem si predstavit dat asfalt do pivnice ved to musi smrdiet. Nabil by som do podlahy roxory podla laseru zrezal a ojednal poter z betonarky. Ak budete traja zmaknete to.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodo852 objednas si v stavebninach 40vreciek estrich poteru, drbnes do miesacky alebo namiesas s ruke ak nie si "vladca miesacky" a roztiahnes. 140euro + voda :). Alebo si kupis cement, strk a 2ja ludia mate za pol-dna az den hotovo (ratam den, ked si to nikdy nerobil). Jeden miesa, druhy si vozi a roztahuje. Alebo zoberies vozik a na 2 krat si dovezies beton alebo zavolas pumi a vylejes, ale s 1m3 sa nikto velmi kaslat nechce. Asfalt v pivnici z recyklatu bude mat presne rovnaku funkciu, ako by si tam nasypal strk s pieskom=ziadnu.
Odpovedať
Dať to do pivnice nie je najmúdrejší nápad, bude sa to droliť, špina, prach, pach, izolácia, je to spostosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Dať to do pivnice nie je najmúdrejší nápad, bude …
@roman_x podľa toho do akej pivnice, ak je na zeleninu a ovocie predelená stačí tam hlina, a aby sa nemazali topánky dať na to piesok frakcie do 10 mm. ale taká pivnica je nevhodná v suteréne domu, tam sa používa tak na pink-ponk,posilovňa a pod. a tam normálnu podlahu z dlažby alebo nivelačná hmota, asfalt tak vonku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?