Najazdova rampa do garaze

Profilova fotka
Ahojte, viete mi povedat aku dlhu by som mal mat najazdovu rampu? potrebujem prekonat vysku 20cm cele parkovisko nemozem zvysit takze potrebujem spravit najazdovu rampu. Potrebujem zaparkovat standartne auta Octaviu RS (troska nizzsi podvozok) superb combi. dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benjamin_kovacs:

Ahojte, viete mi povedat aku dlhu by som mal mat …
@benjamin_kovacs vonkajšie nájazdy by mali byť do 10%, čiže na 20cm výšku, je to dĺžka 2m. Takže rampa pôdorysne dlhšia ako 2m by mala byť ok.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba zmerat razvor a vysku podvozku. Razvor vydelit dvoma a mas A vyska je B hodit do guglu na vypocet trojuholnika a vypocita to uhol medzi B a C ktore chces vediet. Tym ziskas maximalny sklon kedy liznes podvozok. Samozrejme ze najazd nespraviz s tymto sklonom ale ho zmensis a nebudes mat problem. Este by sa dal pouzit najazdovy uhol od vyrobcu ak udava samozrejme oba .... mozu sa lisit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benjamin_kovacs:

Ahojte, viete mi povedat aku dlhu by som mal mat …
@benjamin_kovacs ja som pouzil cele parkovisko ako najazdovu rampu
Odpovedať
Profilova fotka
alebo pouzijes "transition" s 1/2 sklonom na zaciatku a konci rampy.
Odpovedať
To fakt tu teraz riešime problém galaxie - prekonanie 20 cm ???
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

To fakt tu teraz riešime problém galaxie - prekon…
@petersd Tiež sa čudujem že to niekto napíše sem a nie do google kde má odpoveď za 5 sekúnd že vonkajšie rampy sklon max 10%. A tie odpovede tu pítať sa výrobcu na nájazdový uhol auta 🙃, nechápem. To ako že keď idem niekam do garáže v obchoďáku mám si uhlomerom odmerať sklon rampy a konzultovať to z výrobcom auta 🤣😑.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?