Dobrý deň chcel by som postaviť šopu respektíve malú garáž a na obvodové steny by som použi Porfix P2-500 (500×250×200 mm) išlo by o jedno podlažnú budovu o výške 2, 25 cm (9 radov kvádrov )a základová doska by bola 4 x 6 m potom by som dal veniec dokola a strop by bol z 8 drevených trámov 10x15 cm a z drevených dosiek a zakončil by som to postavením áčkovej škridlovej strechy. Len by som chcel vedieť či mi na to bude stačiť Porfix P2-500 o šírke 200 mm poprípade, čo by ste mi doporučili ?
@sonau ľudia z toho určite nestávaju domy. Ako ti napísal zadávateľ témy porfix šírky 20cm je určený výrobcom na priečky. O únosnosti sa nejdeme baviť, proste je to určené výrobcom.
@9marek527 v pohode to postav, ja mam postaveny dom z p4-600 z 25cm a uplna pohodicka, pevnejsie ako to tepelnoizolacne blato ytong p2-350.
Ja ked potrebujem cokolvek uchytit do porobetonu ani hmozdinky nepouzivam, len to zasrobujem vrutom do dreva 😉
Otec má garž s takou miestnosťou za ňou, celkový pôdorys 4,5x8 a je vymurovyný z 20cm hrubých tvárnic . Stojí už cca 20 rokov a je úplne v pohode. Nemáš sa čoho obávať
To je fuk či priečka, či nosná stena, materiál je ten istý. Potreboval som na dielňu stenu 260 cm na výšku a 250 mm hrubú. 250 bolo 10 radov a 10 cm som doložil z priečkoviek naležato - odobrené technikom z Porfixu… 😉