Získanie hypotéky v páre (doba neurčitá a zastupovanie počas PN)

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať či náhodou niekto nemate skúsenosť s braním hypotéky v páre. Jeden má zmluvu na dobu neurčitú ale ja mám na zastupovanie počas PN zatiaľ. Ak by sa ale zamestnankyňa vrátila mne sa zmluva predĺži. Myslite že by to banka mohla akceptovať?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

@andreah25 no TB ma s tym problem napriklad
@uhlikova_stopa nesúhlasím. Práveže naopak, s TB mám práve na tieto účely veľmi dobré skúsenosti. Čiže ak ste mali inú skúsenosť, skôr to bolo zlyhanie ľudského faktora v banke.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od st89:

@andreah25 čiže nepoistovat si úver v banke ale m…
@st89 áno, presne tak. Poistenie si riešiť samostatne v poisťovni, úver samostatne v banke. Nespájať tieto dve veci dokopy. Ak pre nič iné, tak len už z jediného dôvodu - poistenie si urobíte raz a máte ho, bez ohľadu na to, čo robíte s hypotékou, kam ju presúvate a pod. Ak si dáte poistenie úveru, zakaždým, keď hypotéku prehadzujete inde, tak poistenie sa ruší a robíte si stále nové poistenie v novej banke. Každým rokom ste starší, chorľavejší, môže prísť úraz či choroba a kľudne môže prísť stav, že poisťovňa viac úver nepoistí, alebo poistí, lebo neriešia detailne zdravotný dotazník ako treba a keď dôjde k poistnej udalosti, tak jednoducho zamietnu plnenie. Taktiež plnenie pre prípad smrti ide priamo na splatenie hypotéky, ale ak máte poistenie mimo úveru, poistné plnenie dostane oprávnená osoba a môže sa rozhodnúť, či splatí zostatok hypo, alebo len časť, alebo bude situácia na trhu, že sa splácať neoplatí a radšej prevezme dlh a bude splácať ďalej a prostriedky z poistenia sa použijú na iné, možno dôležitejšie záležitosti a pod. Takže áno, zásadne poistenie mimo banky. Krytie hypotéky si viete urobiť nezávisle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andreah25:

@st89 áno, presne tak. Poistenie si riešiť samost…
@andreah25 rozumiem, čiže aj pri prípadnom refinancovani úveru s navýšením, čo je v podstate nový úver ktorým sa vyplatí zostávajúci, je rozumné mat to poistené mimo banky, tak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andreah25:

@zacik tu ste dosť prestrelil s tou ceno poisteni…
@andreah25 akoze platiť 160euro životné poistenie je podľa mňa brutal, ja platím 35euro a mam tam veru veľa veci vyklikanych, samozrejme tie najdôležitejšie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?