Získanie hypoteky

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať či náhodou niekto nemate skúsenosť s braním hypotéky v páre. Jeden má zmluvu na dobu neurčitú ale ja mám na zastupovanie počas PN zatiaľ. Ak by sa ale zamestnankyňa vrátila mne sa zmluva predĺži. Myslite že by to banka mohla akceptovať?
Odpovedať
No v dnesnej dobe su na to uz rozne podmienky. Kolegyna si chcela vziat uver asi len okolo 2000eur proste na mini rekonstrukciu lebo im volaco nevydalo a neschvalili jej to lebo bola OCR za posledne dva mesiace a to sa do prijmu nerata.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajjkas:

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať či náhodou …
@kajjkas Ku každej žiadosti banka pristupuje individuálne. Takže tu relevantnú odpoveď nedostaneš. Boli by to len naše dohady. Treba si to zistiť v banke. Ale všeobecne - dôležitý je príjem a pracovný pomer hlavného dlžníka. Ja som mal pracovný pomer na dobu určitú, ale v stabilnej, štátnej inštitúcii, manželka je na opatrovateľskom. A s hypotéko nebol problém. Píšeš "v páre" - to znamená, že nie ste manželia? Tam zase môže banka schválenie posudzovať inak.
Odpovedať
Odporúčam sa poradiť s konkrétnou bankou alebo s odborníkom na hypotéky, ktorý vám môže pomôcť lepšie pochopiť, ako vaša situácia vyzerá v očiach banky a čo všetko môžete spraviť pre zvýšenie šancí na schválenie hypotéky. Niekedy banky môžu byť flexibilné, ak je vaša situácia preukázateľne stabilná a máte dobrý plán do budúcnosti.
Odpovedať
Najlepsie by bolo informovat sa priamo cez banku, lebo kazda je ina. Mozno ak chcete stavat dom na kluc tak prediskutovat to s nimi.
Odpovedať
Tiez muz na dobu neurcitu a ja na dobu urcitu,ale nesmie byt menej ako 3mesiace pred koncom zmluvy,tak sme to mali vo vub banke.
Odpovedať
kazda banka ma svoje interne predpisy ako pristupuje k nestandardnym pracovnym zmluvam (zmluva na dobu urcitu, zastupovanie PN, atd) a k roznym druhom prijmov (prijem z prenajmu, prijem zo zahranicia, atd.) Zmluva na zastupovanie pocas PN je v podstate zmluva na dobu neurcitu s vypovednou lehotou 1 den. Su dve moznosti....bud si obehas banky sama alebo si nechas poradit od nejakeho sikovneho hypotekarneho poradcu. Klucove slovo je sikovny a poradca, nie predajca. P.S. ked som pred troma rokmi riesil cerpanie hypoteky do notarskej uschovy a az nasledne zaslanie developerovi po splneni urcitych podmienok, tak som az cez poradcu zistil ze to na Slovensku robi len jedina banka, vsetky ostatne banky posielaju peniaze priamo developerovi a akakolvek vynimka nepripada do uvahy.
Odpovedať
Tak tých šikovných hypotekárnych poradcov je veru málo. A to mám na mysli takých, ktorí ťa nebudú chcieť pri prvej príležitosti obrať o všetko, čo máš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hatpot:

Tak tých šikovných hypotekárnych poradcov je veru…
@hatpot 100% suhlas, ale spolahlivo sa daju odhalit tym, ze ako prve ti budu ponukat poistenie hypoteky. Ak by sme sa bavili o lokalite BA+okolie tak viem posunut kontakt, ale zadavatelka je zo Zvolena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@hatpot 100% suhlas, ale spolahlivo sa daju odhal…
@zacik Hm, tak to je skoda, lebo tuto by som sa spoliehal ozaj asi len na tie realne skusenosti druhych a neverit radsej nikomu mimo toho. 😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@hatpot 100% suhlas, ale spolahlivo sa daju odhal…
@zacik Čo je zlé na poistení hypotéky? Presnejšie na životnom poistení zameranom na podstatné riziká s krytím vo výške hypotéky s postupne klesajúcou sumou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@zacik Čo je zlé na poistení hypotéky? Presnejšie…
@ralf364 bavime sa o poistkach za 20E mesacne co ponukaju banky. Ak si niekto precita tie male pismenka tak tam je bambilion vyluk. Napriklad kompenzacia pri strate zamestnania musi byt vypoved a nesmie byt dohoda....a kto uz len dnes konci pracovny pomer vypovedou. Vzdy to ide na dohodu s tym ze dostanes nieco naviac. Seriozna poistka bez vyluk na cielovu sumu povedzme 200tis, ktora zahrna smrt/invaliditu/kriticke choroby stoji par stoviek mesacne
Odpovedať
Poistenie hypotéky je v podstate marža banky. Ak sa chceš poistiť na zo slúžia iné produkty. Ja idem refinancovat a rozmýšľam ze poistenie úveru si už nebudem dávať, vyhodené peniaze.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od st89:

Poistenie hypotéky je v podstate marža banky. Ak …
@st89 Poistiť úver si môžete aj v poistovni, nemusíte mať poistenie čo ponúka banka. Poistenie je na úmrtie, stratu zamestnania alebo PN, avšak v poisťovni sa viete poistiť aj na úraz či invaliditu. Poistenie má svoj zmysel.
Odpovedať

@kajjkas Tu sa pýtate či by to mohla banka akceptovať. Prečo sa nespýtate priamo v banke do ktorej aj tak budete musieť ísť? Beriete hypotéku vo dvojici pričom jeden má dobu neurčitú, takže možno by kľudne mohol vziať hypotéku sám. Ak bude postačovať jeho príjem tak váš bude iba plus pre banku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ainikki:

@st89 Poistiť úver si môžete aj v poistovni, nemu…
@ainikki áno, preto poistenie v banke nedáva význam. Ak mám životnú poistku tak poistenie v banke mi netreba. Určite už neurobím takú chybu a pri najbližšom refinancovani nebudem chcieť platiť v mesačnej splátke navyše 30 euro pre banku.
Odpovedať

@kajjkas a nepýtali ste sa v konkrétnej banke? lebo tie podmienky sú všade rôzne a platia inak, každá banka má nejaké svoje výhody nevýhody. tu asi ťažko nájdete adekvátnu radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@ainikki áno, preto poistenie v banke nedáva význ…
@st89 Moja banka nám pri zriadení úveru ponúkla nižší úrok ak si hypotéku poistíme. Neviem či to robí každá banka ale u nás táto konkrétna skúsenosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od treborztv:

@st89 Moja banka nám pri zriadení úveru ponúkla n…
@treborztv áno robí to jazda banka. Treba si len preratat ci mesačná splátka s poistením nevynde náhodou viac ako mesačná splátka bez poistenia s navysenym úrokom. Ja som to iba teraz pochopil pri refinancovani. Jednoducho pri novom refinancovani je ako keby všetko na novo. Nové podmienky všetko...
Odpovedať
Inak, je nejaka banka, ktora da hypo na skolaudovany holodom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?