Úver zo ŠFRB v roku 2025

Ahojte, sú tu nejaký záujemcovia o úver prostredníctvom ŠFRB na rok 2025?Alebo o tom veľa neviete a chcete sa dozvedieť?
Odpovedať
Dobrý deň, máte už prosím info ohľadom podmienok v roku 2025? My sme sa pokúšali o kúpu bytu/domu tento rok, avšak buď predávajúci nechcel čakať tak dlho na peniaze ( vždy uprednostnil kupujúceho s klasickou hypo) alebo pri domoch bol problém s neskolaudovanou cestou🤦. Ešte tomu dávame šancu v roku 2025 Ďakujem, Bea
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petramozol1985:

Ahojte, sú tu nejaký záujemcovia o úver prostredn…
@petramozol1985 Informácie o roku 2025 zatiaľ nie sú nikde na nete. Čiže buď budú také isté nakoľko sa nemenil zákon alebo budú zmeny naozaj minimálne. Ak nejaké info máte tak ho sem napíšte resp. napíšte správu.
Odpovedať
Štátu došli peniaze pre mladé rodiny či zdravotne znevýhodnených. „Nie sme banka,“ odkazuje ministerstvo https://www.aktuality.sk/clanok/lwpee... Buduci rok by mohla byt podpora 180 000 ale aj viac 200 000 ale aj urok sa moze menit z 1 percetna na 1,5 alebo 2 percenta mozno ostane tak ako tento rok alebo sa takto zmeni.
Odpovedať
Viem nikde nájsť podklady ako posudzujú prijem v čistom? Co všetko sa zaratava do príjmu v čistom, ci musí byť trvalý pracovný pomer akú dobu aby som si to vedela vypočítať, ci spĺňam limit 5nasovku životného minima? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mladomanzeska:

Štátu došli peniaze pre mladé rodiny či zdravotne…
@mladomanzeska ahoj, prosím odkiaľ máš to info, že by mohla byť podpora aj 200 000€? Je to spomenuté v tom článku? Nemám totiž predplatné na aktuality, tak ho celý nevidím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od puu123:

@mladomanzeska ahoj, prosím odkiaľ máš to info, ž…
@puu123 Z ich vnutornych zdrojov ... este to nemaju nastavene ale 2023 bola podpora 120 000 .. 2024 bola maximalna 180 000 .. 2025 preto moze byt ina bud 180 000 alebo viac ale tak isto moze ist urok hore na 1,5 napr :)
Odpovedať

@puu123 Z ich vnutornych zdrojov ... este to nem…
@mladomanzeska No nemôžu ľubovolne dvíhať úrok, pretože by museli meniť zákon , nariadenie vlády alebo vyhlášku a to sa nestalo. Pravdepodobne všetko ostane po starom. Pani na infolinke mi povedala, že nemalo by sa meniť nič.
Odpovedať
Ano myslim si ze na 99,99 percent vsetko ostate tak a toto bude prvy rok kedy ludia splnaju podmienky a nebudu im schvalene pozicky fakt super :)
Odpovedať

@puu123 Z ich vnutornych zdrojov ... este to nem…
@mladomanzeska aha, ďakujem. Takže mám rátať s tým, že sa to nenavýši. Myslíš to tak, že im nebudú schválené pôžičky, lebo je obrovský záujem? My podmienky spĺňame, len ma desí koľko takých skrytých podmienok/ výluk tam je, čo si človek prečíta na fóre, lebo mal niekto takú skúsenosť. Boh vie, na čom by nám to mohlo zlyhať.
Odpovedať

@mladomanzeska aha, ďakujem. Takže mám rátať s tý…
@puu123 No tento rok cca 200 rodin co podalo ziadosti zaplatilo zalohy a splna vsetky podmienky vyplnili vsetky papiere pridu o to .. cize fakt super .. Ja som jeden z nich ..
Odpovedať
Prosím Vás, ak som už majiteľom jedného bytu, môžem žiadať o úver na dom zo SFRB?
Odpovedať
Dobrý deň. Mám aktuálne informácie odpísali mi ŠFRB 2025
Odpovedať
Článok sa načítava...
Máte prosím niekto info ohľadom energetickej triedy? Na RD bolo vydané stavebné povolenie v roku 2018. Kolaudovaný bol v roku 2023. Energetická trieda je A1. Na fórach čítam rad radom ako ľuďom zamietli žiadosť, lebo je potrebná trieda A0. Na infolinke mi bolo povedané, že je v tomto prípade v poriadku trieda A1. Máte niekto takéto skúsenosti? Som z toho zmätená.
Odpovedať

Máte prosím niekto info ohľadom energetickej trie…
@puu123 ak je dom starší ako 3 roky už nemusí byť a0
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gentleman69:

@puu123 ak je dom starší ako 3 roky už nemusí byť…
@gentleman69 kolaudovany bol v roku 2023, ako som napísala. Ale stavebné povolenie bolo vydané v roku 2018- vtedy na A1, takže sa stavalo podla toho. Neviem čo sa myslí tým že starší ako 3r? 3r od kolaudácie? Do 3r od kolaudácie musí byť A0?
Odpovedať

@gentleman69 kolaudovany bol v roku 2023, ako som…
@puu123 viac neviem treba volať na sfrb.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petramozol1985:

Ahojte, sú tu nejaký záujemcovia o úver prostredn…
@petramozol1985 po 15.1 určite kukni ich stránku, vtedy zvyknú dať aktuálne informácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gentleman69:

@puu123 viac neviem treba volať na sfrb.
@gentleman69 na šfrb som sa pýtala a nikto mi na to nevie odpovedať. že mi nevedia povedať, či to bude robiť problém. Super😃
Odpovedať
ahoj, prosím zaujímalo by ma či je možné si aktuálne požiadať o pôžičku aj pokiaľ som na rodičovskom pripapevku ? Ako osamelý rodič s dieťaťom do 15rokov. Rodičovský príspevok, prídavok na dieťa a výživné mám na papieri. Sumou mi to vychádza, len teda neviem či je matka na rodičovskom príspevku akceptovateľná pri podaní žiadosti… pracovnú zmluvu mám na dobu neurčitú, tento rok sa vraciam už aj naspäť do Práce no len momentálne mám v ponuke byt o ktorý by som mala záujem. Ak náhodou máte niekto aj nejaké info o tomto druhu pôžičky budem vďačná za každú info. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petis815:

ahoj, prosím zaujímalo by ma či je možné si aktuá…
@petis815 myslím, že úvery zo ŠFRB sú určené predovšetkým pre osoby vo Vašej situácii, ktoré potrebujú pomocnú ruku a určite by ste mali skúsiť podať žiadosť, ak sa dohodnete s predávajúcim, že Vám byt podrží. Trvá to totiž na rozdiel od klasickej hypotéky z banky pekelne dlho, v mojom prípade vyše 5 mesiacov. Pre dokladovanie požadovanej neprekročenej výšky príjmu spočítavate predošlý kalendárny rok, takže ak podáte žiadosť v tomto roku, dokladujete rok 2024. Skontrolujte si, či potvrdenia o príjmoch budete potrebovať len z Úradu práce, alebo aj zo Sociálnej či zdravotnej poisťovne. Treba si pozrieť formuláre na stránke ŠFRB, komentár s prílohami, skúsiť to predbežne vyplniť, spísať si, čo ako potrebujete. Ale hlavne mať istotu, že byt Vás počas vybavovania počká.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?