SFRB a vystavba rodinneho domu

Dobry den, je tu niekto kto ziadal o mladomanzelsku pozicku na stavanie rodinneho domu? Da sa to ziadat aj na rodinny dom -lebo na stranke je spominuty iba byt. Aky je potom postup? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
kde na stranke je "spomenuty iba byt" ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od veronikabucik:

Dobry den, je tu niekto kto ziadal o mladomanzels…
@veronikabucik v prvom rade mladomanželská pôžička už neexistuje od nového roka. Zmenili zákon a o pôžičku môžu požiadať už všetci manželia do 35 rokov. Odpadá podmienka byť svoji 3 roky. Po ďalšie áno je to možné aj na dom. Treba si preštudovať podmienky poriadne a taktiež zákon. Musíte spĺňať podmienky max. a min. príjmu atď. Je to dosť prísne a zdlhavejší proces. My ideme žiadať tak o cca 2 mesiace.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@veronikabucik v prvom rade mladomanželská pôžičk…
@fero1821 dobry den. Dakujem za odpoved planujem sa ist informovat na mestsky urad dufam ze sa to teda podari.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od veronikabucik:

@fero1821 dobry den. Dakujem za odpoved planujem …
@veronikabucik Uvidíte ja som si o tom pozisťoval všetko takmer sám. Na mestskom úrade tá pani čo to má na starosti sa tvári, že sa to jej netýka. Nikdy nereaguje na maily ani nič podobné. Keď zavolám nič nevie. Čiže ja si to zisťujem sám a následne už len pôjdem podať žiadosť k tej ,,ochotnej" pani.
Odpovedať
Máte prosím overené, že teda je možné žiadať aj výstavdu domu? Na stránke je uvedené: Výstavba bytu vrátane bytu získaného nadstavbou, prístavbou alebo stavebnou úpravou budovy, ak vznikne byt v bytovom dome, rodinnom dome alebo polyfunkčnom dome. Má niekto skúsenosť s tým, ako uvoľnuju peniaze, či sa dokladu bločky zo stavby alebo tak?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@veronikabucik Uvidíte ja som si o tom pozisťoval…
@fero1821 zdravím, pozerám aj z predošlých diskusíach že máte prehľadom ohľadom ŠFRB, a moja otázka je, že je nutné vždy založiť nehnuteľnosť pri výstvabe RD, tak ak založím rodičovský dom, kroý má hodnotu 80000e, tak dostanem max 62000e ? a následne bude možné v určitej fáze výstavbe zapísať dom do LV, kde by prišiel znvu znalec ohodnotil by túto stavbu a opäť ju založiť a žiadať peniaze ? druhá otázka...ak chcem stavať ,,svojpomocne" je potrebné vytvoriť podrobný rozpočet RD, oplatí sa to vytvoriť tak, že položky buduú spolu dodávka a montáž, alebo osobitne materiál a prácu naceniť, plus presun hmôt...? viete asi čo mám na mysli...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaro2130:

@fero1821 zdravím, pozerám aj z predošlých diskus…
@jaro2130 pokiaľ ide o navýšenie úveru, tak mne osobne boo povedané, že to nie je možné do telefónu, ale na stránke t´tuto možnosť maju takže by som tam asi zavolal. Majú tam však napísané, ženie je na to nárok a nemusia navýšenie schváliť. Skôr s tým nerátajte. Pokiaľ ide o svojpomoc, tak musí byť rozpočet nna základe čohooni potom budu kontrolovať faktúry. Takže neviem či máte uplne prehľad o tom, ale ak idete svojpomocne nerátajte s tým, že Vám niekto vystaví faktúru so zľavou 20% bez dph. Taktiež násjť majtrov a firmy, ktoré nemajú problém čakať so splatnosťou 30 dní je dosť problem. Radšej chodte na kluč kde to ta firma akceptuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?