Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ahojte.Na začiatok úver a ani nič podobné som ešt… @djx_marcus situacia na trhu je taka ze ponuky bank sa lisia len v detailoch a v sadzbach len minimalne. Na PSS ak sa nic nezmenilo tak pojde o uver zo stavebneho sporenia, je tam aj tzv. Faza medziuveru zvycajne celkovo to neni velmi vyhodne ak tam nemas nieco nasporene.navyse treba zvycajne zdokladovat ucel ("blocky")Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ahojte.Na začiatok úver a ani nič podobné som ešt… @djx_marcus Zdravim, zacik aj roman_x maju pravdu, ak chceš nezabezpečený úver rátaj s vyšším úrokom. Hypotéka 35tis, 10 rokov splácania pri úroku 4,25% ťa vyjde mesačne 360€. Pri nezabezpečenom úvere je úrok 6% a vyššie v závislosti od tvojej bonity a tvojej bankovej histórie.Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ahojte.Na začiatok úver a ani nič podobné som ešt… @djx_marcus a to ze si tiez nikdy nic nemal je aj pre bonitu velky minus,lebo banka nevie posudit ci si dobry klient,ktory si plati zavesky vzdy a na cas.Tak ti mozno ani tolko nedaju,co sa tyka uveru ale mozno ako hypo je to naozaj mala ciastka.Odpoveď na príspevok od roman_x:
Nie vždy je možnosť zabezpečenia, sú rôzne dôvody… @roman_x ja si toto neviem ani predstavit,ze sa oneskorim.Ale u zivnostnikov to moze byt ozaj riadny problem,ked im napr.meskaju s fakturou vecsou a uz nemaju cim zaplatit.To musi byt riadny stres pre takychto ludi.A ak to pssko takto robia.Aj moj svagor tiez mal rozne pozicky z banky,lebo ved mu predschvalovali,aj zo stavebka a zrazu buum nemal z coho tolko splacat.A to mu vtedy priatelka bola rucit aj nam z toho vratil,co si muz tiez zobral stavebko a dal mu peniaze a my splacali ako blbi a potom uz clovek mal menej moznosti ale vtedy celkovo zivnostnici mohli len stavebko,banky pre nich boli zavrete.Ale k svagor tiez musel celu sumu vratit a nakoniec si dal osobny bankrot.A co to posplacal.Ale zadlzit sa uplne bez rozmyslu lebo ved davaju tak beriem je fakt na maslu.Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ahojte.Na začiatok úver a ani nič podobné som ešt… @djx_marcus dobrý deň zaujímalo by ma prečo ste proti hypotéke taká americká bezúčelová hypotéka by vychádzala okolo 350€.Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ďakujem za reakcie .No hypotéku nechcem brat z dô… @djx_marcus tak jedine ten uver v banke alebo teda uzera pss.Radsej ten v banke.Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ostáva mi asi potom.len VÚB úver na čokoľvek.Inak… @djx_marcus tak ak mate ucet vo vub,da sa to vybavit bud cez ib,alebo zavolat priamo operatorovi,ten vypise potrebne veci a do par minut viete vysledok,podpisete zmluvy cez ib a hned vam posielaju peniaze na ucet.Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ostáva mi asi potom.len VÚB úver na čokoľvek.Inak… @djx_marcus co som teraz kukala 480eur tam vychadza splatka.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@djx_marcus co som teraz kukala 480eur tam vychad… @emilia25 nemám tam účet mám fio banku, no to je druhá vec 490€ .Ako.najviac sa mi pozdáva asi Prima banka len tam majú len do 15000Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
Ahojte.Na začiatok úver a ani nič podobné som ešt… @djx_marcus Ak by si hľadal nakoniec aj pomoc finančného agenta/sprostredkovateľa či poradcu, možno sa ti zíde aj tento článok v Magazíne ➡️https://www.modrastrecha.sk/magazine/7-tipov-pre-spravny-vyber-financneho-poradcu/ Veľa šťastia pri správnom rozhodovaní.Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
@djx_marcus Ak by si hľadal nakoniec aj pomoc fin… @denisa_hajdukova no len pri dnesnych urokoch,kazde 0.05 je dobrych.Cez poradcu to nedostanete lebo to dostane poradca miesto Vas.Tiez sme skoncili s nim,a radsej si skocili sami do banky,kde nam na vynimku vybavila 4.19 urok vo vub,a to sama bola prekvapena,ze dali tolko nam hovorila o 4.25,ze davaju.A toto by mal proviziu poradca.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@denisa_hajdukova no len pri dnesnych urokoch,kaz… @emilia25 uplne mimo. Mozno poradca nebol/a doststocne sikovny ale urcite pre neho nejdu %, nakolko odmena poradcu sa vypocitava podla vysky uveru/hypo atd. Preto vyska uroku na jeho odmenu nema vplyv. Vy mate na vynimku 4.19, nam poradca pomohol k refinancnej hypo s 4.00 😃 v jednej banke kym v inej mu tvrdili ze nas dom pre nich nie je vhodny zaloh ( pricom islo o hypo v hodnote 50% ceny domu podla znalca teda ani zdaleka nadoraz podmienok ktore davaju banky). Zaroven mi pomohol vyoptimalizovat existujuce zivotne poistenie ktore som po predchadzajucom agentovi nemal uplne idealne nastavene ako som vdaka nemu zistil.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@emilia25 uplne mimo. Mozno poradca nebol/a dosts… @sousedekovci89 no a my sme si to poriesili takto sami,vub v auguste bol toto naj urok,a teraz uz opet idu dole.Cez poradcu neziskate take vynimky ako ked to vybavi priamo v banke.A prima nam tiez 4percenta ponukla.Teraz idu uz pod 4percenta.My to budeme opet riesit sami po novom roku.A tie fondy,co nam dal ako zarobili sme az 300eur,ako ani tu inflaciu to nedalo tak sme to zrusili a poistky maly si prepichol stehno,drenaz,zasivali mu to v narkoze a dostal az 200eur a k tomu diagnoza utrhnutA nechtova plozka,ci co to bolo pricom ta diagnoza bola jasna bodna rana stehna a hrudnika.Ako cele zle.Aj teraz si sami riesime priamo v poistovni,deti maju lepsiu poistku a nasa sa teraz riesi,lebo 1 sa musi zrusit a napojit nova.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@sousedekovci89 no a my sme si to poriesili takto… @emilia25 vravim, mohli ste narazit nazleho agenta. Urcite vsak uroky na hypo nie je nieco co by agent smeroval smerom nahor, on z toho nema nic, preto pochopitelne by standardne mal chranit zaujmy klienta. Mne sa nikde nepodarilo vyjednat lepsie podmienky. Banky to pochopitelne tu i tam skusaju viem ako to v bankach funguje (vykony vykony vykony- predane produkty) ak ten ktory pracovnik nema financneho agenta s ktorym by spolupracoval pojde si aj nohy polamat aby vas ziskal. Na druhu stranu banka je vtedy rada, lebo to co by dostal agent ostava "doma".Odpoveď na príspevok od djx_marcus:
@emilia25 nemám tam účet mám fio banku, no to je… @djx_marcus Uver a uz vobec nie hypoteka sa nezosplatnuje po 2 neuhradenych splatkach. Teraz sa este dokonca bude menit legislativa ohladom zosplatnovania. Nechces zalozit mamin dom, tak zaloz pozemok ak ma taku hodnotu. Ak planujes poriadne splacat tak sa nemas coho bat. Pripadne rizika ti vykryje poistenie. Ale ked si radsej poziacias drahsie peniaze tak ok, tvoja volba. Potom ti staci obehat banky a zistis kde ti daju najlepsiu ponuku. Pytat na tu na streche je zbytocne, lebo banka posudzuje teba a ked Jozko Mrkvicka mal dobru ponuku u banky A nemusis mat rovnaku ponuku aj ty. A tie reklamovane uroky su len pre najlepsich klientov.