Ahojte vsetci.
Zakladam tuto temu lebo si chcem spravit prehlad o cenach stavby domu a urcite to bude zaujimat aj vas.Ale tato tema ma podmienky:1.piste sem len ty ktory vedia vyplnit nasledovne udaje
2.nepiste sem ziadne pripomienky dotazy atd.aby to bolo prehladne.
Podmienky:
-Rozmer a druh domu:
-Stadium dokoncenia:
-Odhadovana cena domu na zaciatku:
-Odhadovana resp.konecna cena domu:
-Strucny vypis pouziteho materialu(zaklady:beton rucne alebo domiesavac,tehla alebo ypor,okna,strecha,proste len tie najdrahsie materialy.je to na vas)
-svojpomocne znamena ze ste platili minimum majstrov-ak ste nejakych platili uviest profesie
To je vsetko.Dufam a verim ze tu bude poriadok a tato tema prinesie vsetkym uzitok.
@majkoj toto mám podobné. Mám rožný pozemok, kde mám zatiaľ urobený provizórny plot ešte zo stavby a keď som si spočítala, že budem na tých 58 metrov plota potrebovať okolo 10tis. eur, tak mi tie červené vlasy šedivejú :-D .
@jan45 Pán Ján, myslim, ze máte jeden z najlepsich prehladov tu na m.streche. Len informativne, vedeli by ste odhadnut cenu projektu z prodomu na bungalov? Maju myslim az prehnane ceny, zda sa mi to privela, ze cena staveb. materialu na konkretny bungalov je 66tis. Ide napr. o tento:
http://prodom.sk/?p=projekty&project=17
Ak je to pracée, nevadi, nemusite odpovedat, len ma to tak zaujalo. dakujem
@zozo111 na mňa je trochu zložitý cena je z polovice závislá od ceny materiálov, druhá od ceny práce. Zatienenie terasy je tu riešené za cca 5000 €, to sa dá urobiť markizou za 300.
@zozo111 ak za pytas len na material pokial nie si narocny a kupis normalne veci a pokial tam nebudu veci ako rekuperacia tc a pod tak je to prehnane, material bude podla mna isto lacnejsi. Rataj ale zase terennne upravy pripojky plot ... a zi zase pri tej sume
@jan45@sysell
dakujem vam za odpoved. Asi by sme isli do toho uplne svojpomocne, teda maximum, co sa da....
Pán Jan, co znamena, ze je prilis zlozity? v akom zmysle?
dakujem
@zozo111 každý výstupok v pôdoryse mení tvar strechy. Vo Vašom prípade budú viac stáť doplnkové kusy ako krytina, naviac sú tam tesárske práce, rezanie. Zväčšovanie plochy stien pri výklenkoch, zápustkoch, zvyšuje tepelné straty. Ešte k cene, ceny cez projekt sú počítané na dodávku, tá je o tretinu až plovicu vyššia ako pri svojpomoci.Hrubá stavba je z toho asi tretina, ale druhá časť sa dá zásadne ovplyvniť výberom materiálu. Plávačka za 4€ sa dá vymeniť v dome za dva dni, takže do ceny 16€za drahšiu, sa za život zmestíte 4x.
@cervenaruza123 no, ak si všetko budeš robiť komplet sama a to asi nie je možné, tak len za cenu materiálu.... navyše si z východu, vieš si poriešiť aj lacnejší materiál z maďarska, ukrajiny alebo aj z poľska, môj odhad by bol niekde okolo 65.000 - 70.000 aj s nákladmi na práce, ktoré musíš zaplatiť mimo nákladov na dobudovanie sieti k pozemku
Konečne možem aj ja prispieť nám sa podaril pasívny dvojdom o ploche 140 m2 za 96.000 e aj s kompletným zariadením . Hrubú stavbu nám postavila firma Royaldom velmi dobre a kvalitne a ostatne prace vzhľadom na rozpočet sme si robili sami az na omietky a poter. Každá bytová jednotka ma zastrešenú terasu 8x 3 m . Tak dufam ze sme poradili da sa postaviť aj kvalitne a lacno
Pultová strecha ma nadkrokvova izoláciu bramac a medzi a pod krokvami dalších 30 cm . Všade je použitý len Isover . Estezateplenie ideme robit to je uz započítané v cene ...