Koľko víde svojpomocne postavený dom?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte vsetci. Zakladam tuto temu lebo si chcem spravit prehlad o cenach stavby domu a urcite to bude zaujimat aj vas.Ale tato tema ma podmienky:1.piste sem len ty ktory vedia vyplnit nasledovne udaje 2.nepiste sem ziadne pripomienky dotazy atd.aby to bolo prehladne. Podmienky: -Rozmer a druh domu: -Stadium dokoncenia: -Odhadovana cena domu na zaciatku: -Odhadovana resp.konecna cena domu: -Strucny vypis pouziteho materialu(zaklady:beton rucne alebo domiesavac,tehla alebo ypor,okna,strecha,proste len tie najdrahsie materialy.je to na vas) -svojpomocne znamena ze ste platili minimum majstrov-ak ste nejakych platili uviest profesie To je vsetko.Dufam a verim ze tu bude poriadok a tato tema prinesie vsetkym uzitok.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj toto mám podobné. Mám rožný pozemok, kde mám zatiaľ urobený provizórny plot ešte zo stavby a keď som si spočítala, že budem na tých 58 metrov plota potrebovať okolo 10tis. eur, tak mi tie červené vlasy šedivejú :-D .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@jan45 Pán Ján, myslim, ze máte jeden z najlepsich prehladov tu na m.streche. Len informativne, vedeli by ste odhadnut cenu projektu z prodomu na bungalov? Maju myslim az prehnane ceny, zda sa mi to privela, ze cena staveb. materialu na konkretny bungalov je 66tis. Ide napr. o tento: http://prodom.sk/?p=projekty&project=17 Ak je to pracée, nevadi, nemusite odpovedat, len ma to tak zaujalo. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zozo111 na mňa je trochu zložitý cena je z polovice závislá od ceny materiálov, druhá od ceny práce. Zatienenie terasy je tu riešené za cca 5000 €, to sa dá urobiť markizou za 300.
Odpovedať
@zozo111 ak za pytas len na material pokial nie si narocny a kupis normalne veci a pokial tam nebudu veci ako rekuperacia tc a pod tak je to prehnane, material bude podla mna isto lacnejsi. Rataj ale zase terennne upravy pripojky plot ... a zi zase pri tej sume
Odpovedať
@jan45 @sysell dakujem vam za odpoved. Asi by sme isli do toho uplne svojpomocne, teda maximum, co sa da.... Pán Jan, co znamena, ze je prilis zlozity? v akom zmysle? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zozo111 každý výstupok v pôdoryse mení tvar strechy. Vo Vašom prípade budú viac stáť doplnkové kusy ako krytina, naviac sú tam tesárske práce, rezanie. Zväčšovanie plochy stien pri výklenkoch, zápustkoch, zvyšuje tepelné straty. Ešte k cene, ceny cez projekt sú počítané na dodávku, tá je o tretinu až plovicu vyššia ako pri svojpomoci.Hrubá stavba je z toho asi tretina, ale druhá časť sa dá zásadne ovplyvniť výberom materiálu. Plávačka za 4€ sa dá vymeniť v dome za dva dni, takže do ceny 16€za drahšiu, sa za život zmestíte 4x.
Odpovedať
@jan45 dakujem velmi pekne, vazim si vase rady. Beriem na vedomie. dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobry den. Vedeli by ste mi poradit, kolko by mohol stat svojpomocne postaveny takyto domcek? http://www.mfpro.sk/projekt/village-26
Odpovedať
@cervenaruza123 no, ak si všetko budeš robiť komplet sama a to asi nie je možné, tak len za cenu materiálu.... navyše si z východu, vieš si poriešiť aj lacnejší materiál z maďarska, ukrajiny alebo aj z poľska, môj odhad by bol niekde okolo 65.000 - 70.000 aj s nákladmi na práce, ktoré musíš zaplatiť mimo nákladov na dobudovanie sieti k pozemku
Odpovedať
@finsluzby Ďakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Konečne možem aj ja prispieť nám sa podaril pasívny dvojdom o ploche 140 m2 za 96.000 e aj s kompletným zariadením . Hrubú stavbu nám postavila firma Royaldom velmi dobre a kvalitne a ostatne prace vzhľadom na rozpočet sme si robili sami az na omietky a poter. Každá bytová jednotka ma zastrešenú terasu 8x 3 m . Tak dufam ze sme poradili da sa postaviť aj kvalitne a lacno Pultová strecha ma nadkrokvova izoláciu bramac a medzi a pod krokvami dalších 30 cm . Všade je použitý len Isover . Estezateplenie ideme robit to je uz započítané v cene ...
Odpovedať
Profilova fotka
@11jarka to ste super zmakli. Som velmi zvedavy kolko nas vyjde stavba domu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?