Koľko trvá vybavenie úveru na pozemok so založením bytu?

dobry den, mozete mi poradit? chceme kupit stavebny pozemok. planujeme zalozit svokrin byt a neskor prelozit zalozne pravo na rozostavany dom (s tym ze z dalsieho uveru dokoncime dom a vyplatime tarchu na svokrinom byte). ale teda najprv uver na kupu pozemku.. kolko cca trva vybavenie takehoto uveru od zaciatku vybavovania po peniaze na ucte... aky je postup? znalecky odhad na byt uz mame hotovy...kolko trva spracovanie zalozneho prava na katastri? v akom case pridu peniaze na ucet? dakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary tie otazky daj bankam, nie nam tu
Odpovedať
@kaktusik007 ak mi nechces pomoct alebo poradit stacilo precitat a prejst na dalsi prispevok!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
na toto si musíš odpovedať sama, pretože len ty vieš ako rýchlo dokážeš pripraviť všetky papiere potrebné pre banku. Banka ti dá peniaze na účet do 48 hodín. A skús zalistovať...takéto otázky tu už boli...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary to je fakt najjednoduchsie... hodit otazku do fora a cakat... typicky slovensky pristup... vsak si to obehaj, pozistuj.. je tu kopec tem, kam chodia financny poradcovia, co viem tak jeden tu robil viacerym hypoteky a su s nim totalne spokojni.... len to chce jedno - neotvarat zbytocne temy a dat si trosku namahy s hladanim!!!
Odpovedať
@kaktusik007 nie som ten co len caka kto mu co poradi. mam poradcu, odhadcu, geodeta..... ale chcem prakticke skusenosti.... nie odborne a sladke recicky... a hladala som tiez....
Odpovedať
@bovary záleží od banky, ale peniaze na účte môžu byť medzi 5 - 10 pracovnými dňami, ak poradcu máš, už vie sa priblížiť k tej spodnej lehote..
Odpovedať
@finsluzby a necaka banka kym prebehne vklad zalozneho prava do katastra? lebo platit zrychleny postup to by som nechcela...
Odpovedať
@bovary v súčasnej dobe sa už nečaká na také veci - stačí len plomba na katastri + overenie plomby... ale píšeš, že máš poradcu, a to je základná vec, ktorá súvisí s hypotekárnym úverom, to by mal ovládať... nič v zlom
Odpovedať
@finsluzby zatial sme s nim neriesili dobu za aku vedia byt peniaze. nasli sme vyhodny pozemok, ja len sa bojim aby nam ho nevyfukli ked nebudu ochoni cakat kym budu peniaze na ucte.. a som nedockava... zajtra by sme sa s nim mali stretnut, ale modra strecha je dobre miesto na informacie pre nedockavych... dakujem... som kludnejsia..:)
Odpovedať
@bovary ach slečna...
Odpovedať
Profilova fotka
Mas taky isty pripad ako sme riesili my.........trvalo nam to asi mesiac.........
Odpovedať
Profilova fotka
bovary, v prvom rade bude banka od teba chcieť rezervačnú zmluvu alebo zmluvu o budúcej zmluve pre splnenie účelu. V tomto momente ti zároven táto zmluva niečo zaručuje, t.j. určitý počet dní. Po schválení úveru môžete uzarieť zmluvu o budúcej kupnej zmluve a môžeš byť kľudná. Urobte teda najprv rezervačku, dáj si na základe nej schávliť úver. Potom budeš vedieť na čom realne si... zbytok som už napísal ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@robertoba súhlas s tebou, nejakú zmluvu o budúcej zmluve, resp. rovno kúpnu zmluvu by bolo dobré podpísať, ale na druhej strane, záleží od produktu, ktorý si vyberú v rámci banky, či bude treba banke dokladovať použitie finančných prostriedkov alebo nie - ruší sa totiž inou nehnuteľnosťou a tam je viacej možností.
Odpovedať
Profilova fotka
finsluzby určite vieš že ručenie je jedna vec a účel druhá. Ano môže si zobrať americku hypo ale načo platiť o 0,5% viac ked stačí na podanie úveru návrh rezervačky alebo ZOBKZ. V čase splácania ako je hypo je pol percenta obrovský peniaz a ked ľudia chcú šetriť každú korunu na stavbe tak prečo nie na hypo ak je to tak jednoduché ;-)
Odpovedať
@robertoba o u nas to bude pravdepodobne americka hypoteka, ale len kym nepostavime hrubu stavbu a nebude mozne brat hypotekary uver a prelozit tarchu na dom. takze jeden uver vyplatime druhym a dokoncime dom... dufam...pocitame max. 1,5roka.... neviem, nerozumiem sa tymto financnym veciam, ale takto som to pochopila... momentalne nam to inak nevychadza...aj tak sa moc bojim ako to vsetko dopadne, ci to budeme zvladat.ale kto sa boji, nech nejde do lesa... :)
Odpovedať
@robertoba a kto ti povedal, že amerika musí byť o 0,5% viac? tie časy boli, dnes sa už vyrovnali sadzby vo väčšine bánk... skôr banky ameriku obmedzujú lehotou 20 rokov, ale stále nejde o paušálny prístup, záleží od konkrétnej banky
Odpovedať
Profilova fotka
funsluzby súhlasim s tebou, 0,5% je štandartný rozdiel, no videl som už aj 0,2%. Splatnosť pravda
Odpovedať
takze uz je zbytocne pytat sa kolko trva kym budu peniaze.... pozemok je fuc a nepomohol ani protokol o zlozeni rezervacneho depozitu.... :( @robertoba @finsluzby Dakujem vam za pomoc... :)
Odpovedať
@bovary takže šup na súd a náhrada škody...
Odpovedať
Profilova fotka
@bovaryv dnešnej dobe to nemá zmysel, ale na to sa spoliehajú :-( Ak nemáš balík peňazí, ktoré môžeš do procesu vložiť a zároveň popri tom realizovať svoj plán tak o tom ani premremýšlaj :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?