Veľmi rada by som sa spýtala, či v súčasnosti dávajú banky aj 100% z hodnoty bytu. Ak áno vedeli by ste mi poradiť kam mám ísť? Mám 25 rokov, priateľ 30 rokov, obaja sme zamestnaný na dobu neurčitú. Ja od 1.12.2010 a priateľ od 1.2.2007. Môj čistý príjem je minimálna mzda a priateľov 450 v čistom. Sme bezdetný a bývame u rodičov. Ja mám ešte splácať jeden spotrebný úver asi 4 roky po 80eur. Inak nemáme žiadne záväzky. Nemáme sa čím zaručiť, preto by sme chceli ručiť kupovaným bytom. Ak mi viete poradiť budem veľmi vďačná. ;-)
@navis To rozhodne nie je pravda. Zbytočne by ste s tým stratili 2 mesiace času. Dajte si vypracovať geometrický plán a geodet ho dá overiť na katastri. Následne znalec vie urobiť znalecký posudok rozostavanej stavby a nič Vám následne nebráni v žiadosti o hypotéku. Určite pred žiadosťou o hypotéku nežiadajte o zápis rozostavanej stavby na katastri:-). Ak by ste mali záujem, dám Vám kontakt na kolegynku z Bystrice, ktorá Vám so všetkým pomôže:-).
ja by som sa rada opýtala ako je to s hypotékou pre mladých.
Ideme stavať dom, na hypo by sme založili byt mojej mamy. Vraj sa musí hypotéka pre mladých zdokldovať, kam sa dali peniaze.... a tu máme problém, kedže väčšina prác a materiál pôjdu bez papierov nebudeme vedieť zdokladovať plnú sumu hypotéky.
Nestačia banke fotky z výstavby? Alebo znalecký posudok budúcej stavby? Reálne sa to postaví, len to nebude cez faktúry.
Ak nevydokladujeme, banka nás bude pokutovať, alebo budeme musieť vrátiť príspevok?
@ingridch my sme s priatelom ziadali o uver na 100% kupnej ceny a aj sme ho dostali - VUB banka. Mame trochu ine podmienky ako vy - cena kupovaneho bytu bola 2x vyssia ako vasa a aj nase platy su na dnesne pomery lepsie ako priemer. Tiez som vlastnicka inej nehnutelnosti tak si myslim, ze urcite aj to zavazilo. Ale urcite sa to da dostat 100% uver len musis pochodit banky a spytat sa na podmienky. Aj nam trvalo par tyzdnov kym sme si urobili prehlad. Drzim palce! :-) :-)