@jarkel priatel si tiez takto bral hypoteku, dostaval vsak len minimalnu mzdu a riesilo sa to spoludlznikmi/rucitelmi. Takze ak mas nejakych, ktori by boli ochotni rucit ti, nemal by byt problem. My sme obehali min. 5 bank, pozistovali sme si, kto ma ake podmienky, no vzdy bol problem ten jeho nizky prijem. Brali sme vsak dvakrat tolko €, neviem, ci chces brat iba tych 20tis. alebo si chces este do toho zaratat rekonstrukciu... Odporucala by som obehat jednotlive banky a potom sam budes moct najlepsie posudit, co ti najviac vyhovuje. Mozno nebudes potrebovat ani tych rucitelov.
@jarkel musis nieco mat nasetrene. dalo by sa myslim aj bez toho ale uz asi nevyhodne. ja som mal 4000€ a 16 000€ mi dala banka. som sam min mzda a kupoval som byt za 20 t €. zalozil sa len byt. nemam ricitelov. treba si obehnut par bank a nechat si vypracovat "ponuku". a hlavne vtedy to slo - pol roka dozadu. podmienky sa casto menia.
@duzu pozri sa na vyplatnu listinu takej obycajnej fabriky kolko tam pracuje za pasom Ing. Mgr. ..... vyska platu v tomto state uz davno nieje umerna vyske vzdelania. vysokych skol jak maku a produkuju tolko titulovanych ze pre vsetkych proste dobre platene teple miestecko nieje. (nepracujem vo fabrike, vykonavam odbornu pracu ktoru som vystudoval)