Dá sa zmeniť,alebo zrušiť poistenie hypotéky počas jej trvania?

Máme hypotéku od SLSP,a je tam koplexné poistenie.Chcela by som vedieť či sa dá zmeniť poistenie počas fixácie len na základné. Manžel totiž prišiel o prácu ,kvôli znižovaniu stavu,keď sme si uplatnili poistnú udalosť tak nám ju neuznali vraj preto ,lebo vo výpovedi je uvedený §60 ,čiže dohodou.Podotýkam že firma je v konkurze.Podmienka na trvanie prac. pomeru 12.mes. bola dodržaná.Poraďte čo robiť v tomto prípade. Ďakujem za Vaše odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
poziadaj zamestnavatela o uvedenie ineho §
Odpovedať
Profilova fotka
ak je poistka priamo súčastou úverovej zmluvy ,tak ju neviete vypovedať,respektíve viete ale za poplatok 149,-požiadate o zmenu úverových podmienok a vtedy ano viete. Tieto poistky si viete uplatniť iba vtedy ak dostanete výpoved z organizačných dôvodov ako je zanik pracovného miesta. V tom prípade Vám daná poistka hradí splátku ale zas len na dobu 12 mes. a ak by ste náhodou dostali odstupné tak podla výšky odstupného je čerpanie poistky krátené.
Odpovedať
Ak manžel uznal dohodu, tak nemá nárok ani na poistné ani na odstupné. Urobil chybu. Mal prijať výpoveď zo strany zamestnávateľa, z dôvodu znižovania stavu alebo zrušenie pracovného miesta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?