v stav.sporitelni do 20tis daju bez zalozneho prava. ale neviem ake podmienky, my sme tam brali, ale mali sme tam sporenie..ci to plati iba pre sporiach, treba sa informovat u nich.
@feri30 Bez problémov sa to dá, záleží však, aký typ úveru a v akej banke. Na túto výšku sa dá zobrať buď z banky spotrebný úver bez záložného práva až do 25tis. eur, ale treba počítať s vyššími úrokmi. Hypotéky sa na pozemky pohybujú max. do 70% hodnoty pozemku (kúpna cena nemusí byť totožná z hodnotou pozemku). Alebo je možnosť zabezpečiť hypotéku inou nehnuteľnosťou, ako kupovaným pozemkom, tam sa dá potom bez problémov prefinancovať celá výška pozemku. Neviem, ako sú na tom stavebné sporiteľne, mám len info, že je možné si tam vziať úver bez záložného práva aj vo výške akú potrebujete, neviem však ich podmienky, jediné však viem, že určite si neberte medziúver, je neskutočne drahý...
@iplusr Nieje pravda.TB mi dala plnu sumu na cely pozemok /53000eur/,len som musel zalozit 3izbovy byt v hodnote 73000eur.Prijem mam ale o par stovak vyssi,ako feri30,ale ci to malo pri posudzovani vplyv,to netusim.
@zirafak Ked si to prepocitas aj ty si dostal 72,6% zo zalozenej nehnutelnosti, to ze to bolo 100% pozemku je banke jedno. Ak by si zalozil nehnutelnost za 150k dostal by si aj 200% pozemku (nebrat doslovne, iba ako priklad), je to iba vec pohladu, ale vzdy to skonci v rovnakych cislach.
@finsluzby Dostali?Mna?Vobec.Vtedy som to tak potreboval,postavil dom za svoje,byt predal a nasledne k 1 vyrociu hypo vyplatil :-) Mam postaveny nakomplet dom,v ktorom uz 9 mesiacov byvam a nemam ziadne dlhy,hypo,pozicky.Co lepsie moze byt ;-)
@redrabbit Zase nejake prepocty :-| To je nejaka specialitka modrejstrechy?Neratal som percenta.Potreboval som presne taku sumu a taku som dostal.Na stavbu som mal vlastne.Ziadne dalsie som od banky nepotreboval.