Ako nadobudnúť vlastné bývanie s príjmom 450 eur?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zdravím, sme mladý pár /19,21/, čakáme prírastok do rodiny, preto by sme sa chceli osamostatniť. Už rok síce chodíme po podnájmoch, ale chcelo by to niečo vlastné. Lenže nevieme, ako ďalej. Snúbenec je zamestnaný zatiaľ na dohodu, zarobí 450Eur v čistom, ja som momentálne nezamestnaná, od marca budem na RD. Je nejaká šancam žeby sme mohli nadobudnúť niečo vlastné? Banky chcú nenormálne príijmy, aj keď neviem ktorí mladý pár zarába podľa nich 1000€ mesiačne dokopy. Na východnom Slovensku určite nie.Momentálne bývame v dome snúbencovej babky, ale nieje to na dlhodobo. Mám pocit že sa nijako nevieme pohnúť. Poraďťe niekto.Ďakujeme :-S
Odpovedať
1
7
8
Profilova fotka
@gangstro ak nevies, zmenili sa podmienky stavebka a nedostanes celu premiu( aj ked uz je fakt smiešna) ak das prachy az na konci roka. aspon tak som pocula..... takže..... len tak dalej... :-p
Odpovedať
@ups prave som si pozerala este raz tvoj album lebo mi to nedalo a vidim ze uz sem aj pises. co som rada. mas pekny dom a som rada ze si napisala aj sumu na ktorej ste teraz cca lebo uz som zacinala pochybovat ci som normalna a zohanala som do nasho domu vsetko predrazene.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj manzel, ktory je v stavebnictve cely zivot, tiez odhaduje minimalnu cenu za maly skromny domcek a vacsinu veci svojpomocne na minimum 50tisic eur, samozrejme cena bez pozemku, predostrela som mu tych 30tisic, zamyslel sa nad tym, ale velmi tomu neveri zeby to bolo mozne, maximalne vraj material na velmi hrubu stavbu. Mna to zaujalo, lebo my len na rekonstrukciu potrebujeme okolo 80tisic a tiez robime takmer vsetko svojpomocne
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 neboj, nemusíš pochybovať o svojej normálnosti :-D ja som sa až zhrozila, keď som si to tu ráno čítala. ani omylom som nechcela šíriť falošné info o tom, že dom sa dá až tak lacno postaviť. myslím si, a to som tu na fóre písala už viackrát, že dom nemusí (ak je malý a rozumne navrhnutý) pri zachovaní slušného štandardu stáť majland. ale 30 tis. je veľmi veľmi odvážna predstava. na druhej strane, pre niekoho je sci fi aj dom do 50 tis. (bez zariadenia) a ja stále budem tvrdiť že sa to dá, lebo nám to tak vychádza. takže všetko je relatívne :-) v každom prípade je dobré si dávať odvážne ciele (a aj ich dosiahnuť), len pri tom všetkom treba ostať nohami pevne na zemi.
Odpovedať
@katrin21 Ahoj Máš pravdu, že stavebné sporenie sa zmenilo, ale nie štátna prémia:) Mikloš nad tým uvažoval, ale nič sa nezmenilo. Takže aj keď vložíš peniaze na jeden deň - dostaneš ŠP. Pri ideálnych podmienkach - vložíš 664 eur v decembri a v marci máš o 10% (66,4) viac. Nie zlé za tri mesiace, čo? A 66,4 eura - si myslím, že je stále dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@gangstro to ano... len viem, ze sa im nepacilo, ze peniaze cely rok nemaju az na konci, tak to chceli zmenit - ze statnu premiu dostane 100% ( teda tych 66e) len ten, kto bude vkladat uz pocas roka... Ak nie, dostane len alikvotnu ciastku tej premie.... Ci to potom aj urobili, neviem,ale diskutovali o tom cely minuly rok...
Odpovedať
@katrin21 Hovoril o tom Mikloš, ale parlament to zatrhol. Takže sa nič nemenilo:)
Odpovedať
Profilova fotka
@gangstro ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@biancal Že si nezodpovedná, tu odznelo viackrát, takže to opakovať nebudem. Dám Ti však radu: - keďže máte bábo na ceste, treba situáciu rýchlo riešiť, tzn. najmä prácu partnera a bývanie - ak nie je práca na východe, treba sa za prácou presťahovať, trebárs aj na západ - priateľ by si mal okamžite sadnúť k PC, zosmoliť životopis a hľadať prácu - hocikde v SR kde ju nájde - tam, kde nájde prácu, nájsť si bývanie, trebárs i nájom nejakého 1-izbového bytu, aspoň do doby, kým sa finančne aspoň trošičku postavíte na nohy - nakoľko Ty si tehotná, nikto Ťa už nezamestná, ale brigádu si nájsť môžeš, pokiaľ sa cítiš dobre - ak si priateľ nájde prácu na trvalý pracovný pomer a Ty už budeš poberať rodičovský, tak až potom môžete uvažovať o nejakom úvere či už z banky, alebo zo štátneho fondu rozvoja bývania - čo sa týka školy, jednoznačne si ju treba dokončiť. Stredná škola nie je nijako finančnej náročná, takže podobné výhovorky nie sú na mieste. A časovo stíhať s dieťaťom a na materskej? - ja som na materskej si urobila VŠ, takže SŠ je ľavou zadnou, len sa treba do toho pustiť - nehľadaj dôvody, čo ako nejde. Začni rozmýšľať nad tým, ako to ide a treba sa postaviť k životu zodpovedne. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
K tomuto celemu je asi zbytocne sa uz aj vyjadrovat, jedine ak ti mozem poradit, ak si na urade prace, tak sa hod na absolventsku prax, da sa to vybavit hocikde, v hocijakej firme, je to len na 4 hodiny denne ale zarobis aspon necelych 200eur. Myslim ze v tvojej situacii su aj to pekne peniaze...
Odpovedať
Ak je tvoja situácia taká ako píšeš, sranda to teda nie je, ale bohužiaľ majú pravdu tí, čo tvrdia, že na hypotéku zabudni. Podľa mňa je tiež jediné riešenie odísť do zahraničia, alebo aspoň priateľ. A pokiaľ Ťa tu nedržia nijaké rodinné väzby......niet o čom uvažovať. Alebo ísť skúsiť, či by Ťa zatiaľ kým niečo zarobí nevzali do nejakého centra pre osamelé matky alebo také niečo, keď je bývanie naozaj taký problém ako píšeš a priateľ nech ide makať do Rakúska, Anglicka...... Ani reč nemusíš vedieť-len minimálne a dá sa dobre zarobiť - viem to, pretože brat tam išiel pred pár rokmi bez haliera, bez zabezpečeného ubytovania a total vymeteny z jazyka a do 3 mesiacov si kúpil svoiej prvé auto, šunku síce, no fungovala, ale povedz, kde by si v SR z trojmesačného platu zohnala auto a ešľte aj normálne vyžila?? Ani len trabanta! No a teraz je už za vodou. Takže toto je môj názor a fakt by som skúsila pre Teba s maličkým nejaké tie materské centrá alebo také niečo-skús pohľadať, aspoň zatiaľ.Držím palce! A hlavne nech je malinkaté zdravučké!
Odpovedať
hlavne že už v bazári na MK predáva detské veci :DDD
Odpovedať
Článok sa načítava...
@prdelinka12 nema žiadny inzerat na vecičky
Odpovedať
@katarinka2010 na modrom koniku.
Odpovedať
inak minule som sa dostal k zaujimavemu prispevku. Nebudem ho kopirovat ale je tam "navod" ake vsetky prispevky od statu by autorka tejto temy mohla dostat: http://ekonomika.sme.sk/diskusie/dpl/... P.S. neodporucam citat poctivo pracujucim :-D
Odpovedať
@petali to P.S. si nemal pisat...som nasraty a rozculeny sak tot nei je mozne...ale dal si dorby navod ao si zarobit ale na toto je banka tiez neda uver....jo na slovensku sa tusim oplti byt nezamestanym
Odpovedať
Profilova fotka
Poznám presne jeden taký istý prípad ako ty, škola na poslednom mieste, dieťa v náruči, priateľ za mizerný plat celý deň v práci. To dievča nemá teraz ani na kredit do telefónu, mnohokrát žijú posledný týždeň pred výplatou z ničoho, takýto ľudia sú potom ľahká korisť pre rôzne nebankovky a tak sa kolotoč neistôt točí stále rýchlejšie. Ani len vo sne nepomyslite na úver. Nechem nič hovoriť, ale z tohto sa dostáva veľmi ťažko, ak príde dieťa bez strechy nad hlavou a min. maturitným vysvedčením jeho rodičov, poznám pár príkladov a je to kruté, stávajú sa z nich zväčša asociali.
Odpovedať
Profilova fotka
@xmarekx si to napisal presne tak ako to je,banku vynehajte uplne a zabudnite na uver,ty mto smerom cesta nevedie
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 S tými 500 € v čistom by som nebol až tak skepticky. Naša nosná inštitúcia, Slovenská akadémia vied v BA dá Ľudom s VŠ technickým vzdelaním na vedeckých pozíciach zarobiť okolo 45O € v čistom a to poväčšine ešte s akademickým titulom PhD. Čo sa takí ľudia nadreli, a zarábajú horšie ako pásovnik, no hold na margo zas tí čo skončili len s Ing. titulom a šli do rôznych fieriem pod 1000 € v hrubom aj v čase krízi nemajú. Zas si treba zobrať dnešnú situáciu, že šikovníľudia nežijú len z výplaty, ale vďaka ich schopnostiam si vedia privyrobiť aj pomimoo.
Odpovedať
1
7
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?