Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
Ak potrebujes zlomok ceny zo 100k zober spotrebak… @uhlikova_stopa spotrebák teraz vychádza úrok okolo 10%, rpmn okolo 12 - 13%, čo mi príde dosť.. ale hlavný problém je, že manžel akurát končí v práci.. tak nám z banky zrejme nedajú, kedže máme splátku cca 700€ a on bude teraz kvázi na podpore..Odpoveď na príspevok od roman_x:
Keď na spotrebák nedosiahnete, pretože by vám vyš… @roman_x ďakujem za radu, s pss nemáme zatiaľ žiadne skúsenosti.. na prvý pohľad to vyzerá fajn, lebo splátka by vychádzala na cca 60€, zatiaľ čo pri spotrebáku pri rovnakej sume je to cca 160 €.. akurát je pre mňa ešte jedna vec dôležitá, byt plánujem predať po skončení fixácie hypotéky s úrokom 1%.. z predaja bytu chcem vyplatiť hypotéku čo mám + tento potenciálny úver.. neviete náhodou či je možné predbežné splatenie zostatkovej sumy úveru bez nejakých väčších obmedzení?Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
ok, cize to zosumarizujme... chces si pozicat, za… @marekjahoda áno, je to nejak takto.. viem, že mám neštandardné požiadavky, preto hľadám aj alternatívne možnosti, ktoré sú už možno populárne v zahraničí ale na svk ešte nie.. nie je problém splatiť úver aj s úrokom ale povedzme najskôr tak o rok.. môže to byť kľudne aj niečo také že to bude pôžička podložená zmluvou s fyzickou osobou, ktorá má prebytočnú hotovosť.. presne niečo také ako ste poslali, idem to pozrieť aj keď úrok na žltý melón uviedli 19,9% 🤯Odpoveď na príspevok od ralf364:
Ak ti, alebo vám vychdáza na to plat, a zároveň j… @ralf364 Zrejme by vyšla aj nejaká menšia hypotéka na aktuálny dom.. ale v banke budú zase požadovať nový znalecký posudok, poplatky, a celkovo je to zdĺhavý proces.. na daňový bonus kvôli veku už nemáme nárok.. preto by sme uprednostnili radšej inú alternatívuOdpoveď na príspevok od foobar:
A co tak pockat s upravami okolo domu kym predate… @foobar neplánovali sme to ale tým, že manžel nečakane končí v práci a má nárok na podporu, tak by ten čas účelovo chcel venovať úpravám domu a potom sa už len venovať robote.. zároveň nám to súri lebo nemáme plot - žiadne súkromie, chodia nám tu psy/divá zver.. a pod.Odpoveď na príspevok od sia205:
@ralf364 Zrejme by vyšla aj nejaká menšia hypoték… @sia205 nemusia pozadovat novy znalecky posudok, znalecky posudok je platny ten co ste mali pri prvom uvere, oni si z toho odrataju veci co mate urobene a tak.Odpoveď na príspevok od zacik:
obvykle neni problem zobrat druhu hypoteku na tu … @zacik a pri tej druhej hypo na 20K si rucil cim? tou istou nehnutelnostou, na ktoru mas tu prvu hypo..?Odpoveď na príspevok od floki:
@zacik a pri tej druhej hypo na 20K si rucil cim?… @floki ano, rucim tou istou nehnutelnostou. Vyhoda je ze nehnutelnost ma hodnotu par stotisic euro a hypo mam cca 50tis, cize obe hypo su menej ako 20% hodnoty podla znaleckeho. Na LV pribudla dalsia tarcha koli druhej hypoteke. Kedze su ale obe u tej istej banky tak to nie je problem. Ak by som chcel inu banku na druhu hypoteku, tak to je problem, lebo druha banka by bola zapisana v poradi tarch az "na druhom mieste" a ak by som nesplacal len druhu hypoteku, tak by druha banka musela komunikovat s prvou bankou ohladom exekucie, pricom prva banka by s tym nemusela suhlasit ak by som prvu hypoteku splacal riadne.Odpoveď na príspevok od zacik:
@floki ano, rucim tou istou nehnutelnostou. Vyhod… @zacik tazko toto dovoluju banky,ale mozno ked je tak malicka hypo a obrovska hodnota,ale je to zbytocna komplikacia ked hypo daju raz dva v tej istej banke.My mame 3hypo na tu istu nehnutelnost v tej istej banke.