Mate uz dakto tuto banku?
Kedze zalozit ucet je take jednoduche a je zdarma, premyslam ze na skusku zalozim.
A zaujal ma ten sporiaci urok....
Kazdy postreh vitany!
@jamk1 co ma platba s kartou spolocne s vyberom z bankomatu?
Naozaj od tohoto mesiaca mozes platit kartou inych bank ako doteraz bolo mozne len kartou PB.
@codyy Ty nerozumieš, čo som napísal? Obchodné podmienky SLSP hovoria jasne, že výber hotovosti v bankomate inej banky je poplatok 2,50€. Ak Poštová banka napíše, že neúčtuje poplatok za výber z bankomatu, tak to je jej vec, ale ten poplatok Ti zaúčtuje SLSP, kartou ktorej som vyberal. Takže nie je to bez poplatku, Tá informácia je zavádzajúca. Mali napísať, že POŠTOVÁ BANKA NESPOPLATŇUJE VÝBER HOTOVOSTI PRI VÝBERE PLATOBNOU KARTOU CUDZEJ BANKY. Potom by bola táto informácia seriózna. :-)
@codyy Dalej som to neskumal za takych podmienok. Ale mozes mat pravdu samozrejme. Inak este sa tu nespomenulo fio. Celkom v pohode su, obzvlast sa mi paci moznost platit v CZK v CR bez priplatku.
@y2k Tak.. a rovnako je to aj v zahraničí. Každá banka má svoje "tajné dvierka" ako klienta obtiahnúť o peniaze. Ale ako som písal, nikto to nevie, lebo nečíta obchodné podmienky. Ja ich čítam, ale až potom, keď som ich už podpísal. :-D :-D :-D By ma šľak trafil, ak by som to mal celé čítať. Na šťastie tie poplatky neriešim, ak aj nejaký zaplatím, tak ma to nezruinuje. :-)
@jamk1 verim ze rozoznas karburator od elektronickeho vstrekovania, ale neverim ze sa vyznas v bankovych produktoch,
Stavim sa ze ani teraz este nechapes ze ten poplatok na poste v slsp sa tyka toho vyberu a vlozeniu u nich, nie normalnej platobnej transakcii na POS terminali.
Ak mas este ucet SLSP tak chod schvalne zaplatit nejaku sluzbu so svojou kartou na postu (nie vyber penazi) a ja ti zaplatim dvojnasobok toho poplatku co zaplatis SLSP
@codyy Vieš čo, tie 2,50€ ma určite nezabijú, tak ak raz budem mať na pošte dobierku, prípadne budem podávať balík, či doporučený list, tak zaplatím kartou a nezabudnem si potom pozrieť mesačný výpis. :-)
platiť kartou kdekoľvek je výhodné takmer pre všetkých, zarába na tom kartová spoločnosť, banka, klient a veľký obchodník má tak menšie výdaje ako za hotovosť, neoplatí sa len pre malého a ten to ani neumožní
bankomat musí zabezpečiť banka ktorej patrí, pre vlastných klientov väčšinou zdarma ,lebo na nich zarába, pre ostatných za poplatok, ten môže uhradiť ich banka, majú tak výmenný obchod, MB nemá žiadny bankomat, plati to za teba ak veľa platíš kartou a vyberáš väčšie sumy používaš ho tak menej
každý by si mal dopredu zistiť kde ktorou kartou je kurz výhodnejší,za samotnú platbu sa neplatí ani v zahraničí, no je rôzny poplatok za výmenný kurz, v Eurozone je tak zdarma, MB nemá pobočky kurz určuje kartová spoločnosť,
kreditkou je výhodná len platba u obchodníka,ak načas splatíš,máš to ako bezúročnú pôžičku platí takmer všade, za všetko ostatné sa platí a nie málo, za výber je len mierny poplatok, no musíš všetko splatiť ten istý deň, ináč máš za každý omeškaný deň vysoký úrok, tak isto pri platbe na účet
@codyy, teraz je to už konečne zdarma takmer na všetkých poštách zo všetkých kariet, na niektorých malých poštách to ešte stále neplatí, tak by si možno platil i @jamk1, niekde sú vraj počty ,však tam počítajú peniaze, nie pošty
@jamk1 Ty máš dlhé vedenie, alebo čo? Od 1. 2. platby kartou na pošte ako všade inde. Tak ako keď platíš v Tescu alebo tankuješ na pumpe. Je to také ťažké to pochopiť?
@bigjamajko čo je to úplne všetko zadarmo? aj platba v inej mene ako Eur?má najvýhodnejší kurz ku všetkým menám? dnes je kopa kariet od rôznych bánk že môžeš vyberať i 1000 x ak máš čo, úplne zdarma všade, musíš mať ale správny účet a splňať požadované podmienky, dnes neexistuje žiadna banka na všetko zdarma bez akýchkoľvek podmienok aspoň na SK isto , v každej musíš za určité služby platiť, stačí si pozrieť cenník poplatkov a dozvieš sa o najbizarnejšom poplatkoch, ktorý banky zaviedli aby mali stále zisky
Tazko povedat, co vsetko zadarmo, co je ponukane ako neviem aky velky benefit vacsina slovakov aj ozaj vyuzije. Niekedy je to len taka reklama, ktora cloveku aj tak nic neprinesie
@petka456 nechápem dnešných ľudí, hlavne mladých, prečo platia šeky na poštách, prečo platia za účty v banke. Všetky platby sa dajú jednoducho nastaviť, či už cez inkaso alebo trvalý príkaz cez IB, alebo ručne zaplatiť mobilnou aplikáciou. Máte to zadarmo, a hlavne nemusíte stáť v dlhých radách na pošte. Ak niekto platí inkaso, elektriku, mobil, poistku, plyn a neviem čo všetko mesačne na pošte, tak je to dajme tomu 3eurá, plus poplatok za vedenie účtu v banke 6e to máte 9e mesačne za rok 108€, čo už je aj na víkendový pobyt pre dvoch. :-) A nejde ani o tie peniaze ale o úsporu času.
Stále sú banky, kde môžete mať účet zadarmo. Pokiaľ nie je dôvod byť v banke, kvôli hypotéke, zmeňte banku, v UNICREDITe stačí poslať 400e mesačne na účet a máte účet zadarmo, a výbery z bankomatov všade zadarmo.
@petka456 Na to Ti neviem odpovedať, ale ak pôjdeš na poštu, zober si zo sebou SIPO složenku a pani na pošte Ti napíše údaje, ktoré vypíšeš do IB a zaplatíš SIPO prevodom z účtu bez poplatku. Nedá sa to však nastaviť ako trvalý príkaz, nakoľko variabilný symbol je nejaé štvorčíslie a za ním obdobie, za ktoré sa SIPO poukazuje a to je každý mesiac iné. Musíš každý mesiac zadať platbu ručne. Ale teraz POZOR !!! toto platí v prípade, že chceš platiť SIPO v iný deň, ako 15-teho v mesiaci. Pokiaľ Ti platba 15-teho v mesiaci vyhovuje, tak nie je problém zadať na pošte trvalý príkaz. :-)
@petka456 všade kde majú na pošte terminál pre platbu kartou je to už zdarma všetkými kartami , nie len kartou PB
@johnny14, v UK je zdarma už len v SMART aplikácii, v IB je už poplatok za SMS, za prihlásenie i platbu
výbery nie sú všade zdarma, no bankomat ťa upozorní že je výber spoplatnený a výber môžeš zrušiť, otestuj si to vo svojom okolí, možno máš všade zdarma, ja som našiel niekoľko s poplatkom, nie je to podľa bánk
@jamk1 akože nedá ja to mám nastavené ako trvalý príkaz je to stále na rovnakú cenu, máš stále rovnaký var. symbol,určí ti ho ten komu platíš,napr elektrina, voda,plyn, cez SIPO sa musia platiť poplatky ktoré nemajú stále rovnaké ceny napr za mobil,požaduje to i Skylink hoci je platba rovnaká každý mesiac, načo by chodila na poštu ked si to môže naťukať i sama doma, len treba mať IB, to je v každej banke,ja si nepamätám kedy som bol naposledy na pošte, platil som to i rodičom , svokrovcom babke, ktorý to nemajú, nedávno som stretol 82 r. babku ktorá sa chválila že má konečne doma banku
ked už nechce mať doma banku @petka456, môže si to ísť zriadiť do banky zaplatí poplatok len 1x , za zadanie príkazov na všetko, alebo nemá vôbec účet?
@duzu pýtal som sa na v pobočke, tie SMSky sú pre užívateľov UKonta zadarmo, jediné SMSky za ktoré sa platí sú tie, keď sa chceš prihlásiť cez IB, a tie vôbec netreba, lebo prihlasovať sa dá cez kód, ktorý dá aplikácia v mobile, rovnako aj platiť sa dá cez ten kód z tejt appky... A vyberal som už z viacerých bankomatov, zatiaľ nebol nikdy žiaden výber spoplatnený...
@duzu Zase nečítaš? Ak budeš platiť SIPO z účtu pravidelne 15-teho v mesiaci, tak sa to dá ako trvalý príkaz. Pokiaľ máš požiadavku platiť v iný deň, ako 15-teho, tak sa to nedá. :-)
@jamk1@duzu existuje cosi ako bankove inkaso...tj das suhlas na stahovanie sumy (mozes zadat aj limit) z uctu. a to si stahuje prijimat sam (sumu aka je potrena). da sa to nastavit aj pre SIPO, ale kludne to mozes urobit s kazdym dodavatelom zvlast a nepojde to cez SIPO.... a potom Ti preplatky budu chodi pekne na ucet...
@jamk1,ale dá-, SIPO mám už len preto že Skylink nevie prijať platbu z Mbank, neviem prečo si to nevyriešili,vyhovára sa jeden na druhého, no Skylink vyžaduje pravidelnú platbu len zo SIPA , nie z TP , takže platím SIPO ako TP má evidenčné číslo každý mesiac rovnaké , ja ho uvádzam i ako var. symbol ., taká bola dohoda , Skylink požaduje platbu do konca mesiaca, aby si mal príjem od nasledujúceho mesiaca takže to platím až koncom mesiaca nie 15-teho a platba prejde
@radog, dodávateľ el. energie už neakceptoval platbu cez SIPO, dovtedy som platil všetko len cez SIPO , požadoval platiť zvlášť prevodom na jeho účet, zrušil som tak všetke platby zo SIPA až na Skylink, ten ako jediný požaduje pravidelnú platbu len zo SIPA, ináč ho už nemám , Telekom tiež požaduje platbu na jeho účet
@petka456 pokiaľ chceš stále platiť Sipo na pošte zaplatiš samozrejme i poplatok,využívaš spoplatnenú službu pošty, no môžeš to zaplatiť kartou od hociktorej banky, samotná platba kartou je už bez poplatku
ak chceš mať bez poplatku Sipo , musíš ho platiť cez účet ktorejkoľvek banky, stačí zadať príkaz na platbu v určenej sume i z limitom na požadovaný dátum, i účet musiš mať na tú službu bez poplatku, ináč to platiš ak máš len základný účet zo zákona