Odpoveď na príspevok od jarek42:
Dobrý večer, mám dvojposchodový dom so suterénom … @jarek42 Mohli. Ale na druhej strane, aj tu sú témy o odflaknutých fasádach. Takže asi sú perfekcionalisti a podľa toho idú. 500€ za lepidlo mi príde prehnané...Odpoveď na príspevok od jarek42:
Dobrý večer, mám dvojposchodový dom so suterénom … @jarek42 mali spraviť rovnú fasádu tak aby kopírovala stenu...ak by to bolo rovné na 2m latu tak nikto nikdy neuvidí že stena je 2cm niekam uhnutá..........2,5cm lepidla dá na stenu len idiot.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Dobrý večer, mám dvojposchodový dom so suterénom … @jarek42 nos na kastlíku sa zaomieta spolu s izoláciou na ňom, takže nebude vidieť že bol kratší. Niekto si dáva aj 30cm izoláciu a nerobia sa vtedy hlbšie kastlíky.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Dobrý večer, mám dvojposchodový dom so suterénom … @jarek42 Mali kopírovať stenu tak, aby to na 2m latu bolo všade rovné. Alebo je lacnejšia možnosť, ale pracnejšia, prebytočný polystyrén zbrúsiť. Do toho by som ale nešiel. Ak to budú robiť takto zvislo, tak aj parapety na poschodí budú trčať viac ako dolu (ak ich nebudete zameriavať až po nalepení polyšu). Čo sa týka nosu na kastlíku, ja ho mám schválne o 2 cm kratší, aby sa tam na roh polyšu mohol dať ešte nadokenný odkvapový profil.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Omg to su majstri. Presne jak som videl tu vrstvu… @jarek42 EPS do ramceka neni mozne, aby bolo + 500Odpoveď na príspevok od kejsix:
@jarek42 EPS do ramceka neni mozne, aby bolo + 500 @kejsix takto objednal som 67 vriec quarz fasada. Lepenie plus 2x stierka. Nejakych cca 280m2 bez podhladov. Takto s tým urĉite nedokončia ani lepenie.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Omg to su majstri. Presne jak som videl tu vrstvu… @jarek42 Ja mám nos na kastloch dlhý 4 cm, polystyrén je na tom 6 cm. Na odkryté 2 cm EPS sa krásne vošla naokenná lišta. Aspoň nebude voda po kastli zatekať kade tade.Odpoveď na príspevok od jarek42:
@kejsix takto objednal som 67 vriec quarz fasada.… @jarek42 podľa kalkulačky iného výrobcu treba na lepenie na rovný podklad 40ks 25kg vriec a na stierkovanie 45ks 25kg vriec. Čiže 85ks na 280m2. Deň braven píše spotrebu na lepenie 3-6kg/M2 podľa rovinnosti podkladu , takže keby berieme stred 4,5kg/M2 tak už vtedy treba 50ks vriec len na lepenie. Nikdy netreba rátať s minimálnou spotrebou, lebo to by muselo byť úplne rovné.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Dobrý večer, mám dvojposchodový dom so suterénom … @jarek42 a takto nejak vyzerá zospodu kastlík na ktorom je cca 4cm izolácia. A na boku je zaomietaná vodiaca lišta, čiže na prvý pohľad nie je vidieť že je tam predpríprava na žalúzie a pred montážou sa už iba vytiahne polystyrén z tej lišty.Odpoveď na príspevok od roman_:
@jarek42 Ja mám nos na kastloch dlhý 4 cm, polyst… @roman_ to je super, problem je ze ja mam nos 1cm a xps 2cm. Ta lista ma myslim 2cm takze by sme ju o cm museli nejako skratit aby nebola taka siroka.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@jarek42 a takto nejak vyzerá zospodu kastlík na … @marsdm tu vam nie je na vonkajsej strane vidiet ten nos, na ktory sa uklada vonkajsi xps. Vy ho tam nemate alebo ste ho omietli aj ten plech? To by slo bez uprav, ze by som tam dal okapovu listu nadolennu dajme tomu a presiahla by odspodu aj ten plech a zaomietala by sa. Uz len otazka ci ak by ten plech vplyvom teplot pravoval by sa to nepraskalo.Odpoveď na príspevok od jarek42:
@marsdm tu vam nie je na vonkajsej strane vidiet … @jarek42 omietka je aj na tom kastlíku, aby to bolo jednotné. Dal sa adhézny mostík na kastlík spredu aj zo spodu nosu. Na to išiel styrodur, potom lišta so sieťkou na tú hranu a to čo bolo dlhšie sa odrezalo. A teda omietka išla na to. Ten nos mal na tomto kastlíku cca 1cm len.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@jarek42 omietka je aj na tom kastlíku, aby to bo… @marsdm Dávali ste apu lišty aj na tie vodiace lišty z oboch strán, alebo ste sa na to vykašľali? Odkvapovú lištu ste nedávali?Odpoveď na príspevok od marsdm:
@jarek42 omietka je aj na tom kastlíku, aby to bo… @marsdm takto to bude najjednoduchsie, ak by sa nahodou casom nieco odlepilo/odprasklo od toho 1cm nosu tak tam mozem dat zvnutra nalepit L-kovu plechovu listu co to prekryje aj ten nos aj styro s omietkouOdpoveď na príspevok od roman_:
@marsdm Dávali ste apu lišty aj na tie vodiace li… @roman_ apu lišta išla iba na rám okna. Ten profil na vodiacu lištu vyčnieva o hrúbku sieťky s lepidlom a omietkou. Čiže potom je to zarovno a akurát sa len čerstvá omietka narezala nožíkom, aby z nej nevylúpilo, keď sa vyberá ten polystyrén z lišty pred montážou žalúzií.Odpoveď na príspevok od jarek42:
Omg to su majstri. Presne jak som videl tu vrstvu… @jarek42 ešte pridám fotku, ako to vyšlo u mňa. Nos ma tak 4 cm, polystyrénu šlo 6 cm. Omiekta je iba na polystyréne, plus je tam odkvapová lišta aby to nezatekalo kam nemá.Odpoveď na príspevok od roman_:
@jarek42 ešte pridám fotku, ako to vyšlo u mňa. N… @roman_ plastova cast tej listy je lahko cez 2cm takze by sme to tam nedali bez zarezavania listy plus vizualne skor asi risknem preomietat aj ten plech. Okapničku tam dam urcite tiez a pri preomietnuti plechu bude stacit odrezat z nej len sietku.