Odpoveď na príspevok od veternica1:
Ahojte, môžete mi povedať Váš názor na osadené pa… @veternica1 presah nad sokel je ziaduci, bočné krytky niesu dobre spravene, parapet mal byt s tymto typom krytiek osadeny este pred zateplenim, resp krytky maju byt vsadene do zateplenia, teraz uz neostava nic ine ako to zapatlat zhora aby voda nesla do zateplenia...Odpoveď na príspevok od dedo758:
Ja by som nechal tak. Aspoň nepretŕčajú a nezavad… @dedo758 ale je to takto tehnicky správne? Ak by boli aspoň po dlžku ostenia, tiež by nepretrčali ani nezavadzali.Odpoveď na príspevok od veternica1:
@dedo758 ale je to takto tehnicky správne? Ak by … @veternica1 tá voda bude po fasáde stekať rovnako na tom kúsku pri parapete ako aj napríklad meter vedľa na tom odskoku. Akurát teda parapet sa dáva tak aby na ňom končila omietka a ak je takto vedľa omietky, tak treba to dobre zatmeliť. Potom je to vec vkusu už alebo ako sa človek dohodol.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@veternica1 Už chýba iba detail a to okapová lišt… @frantisekca EPS je 20 cm, sokel 16. Rekonštrukcia.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@veternica1 tá voda bude po fasáde stekať rovnako… @marsdm ďakujem. Je to zatmelené.Odpoveď na príspevok od veternica1:
@marsdm ďakujem. Je to zatmelené. @veternica1 Podľa mňa sa stala chyba už pri výmene okien, že sa neosadili zarovno murivom a ostatné je už len nejaký kompromis o tom ako to má vyzerať.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@veternica1 Podľa mňa sa stala chyba už pri výme… @frantisekca okná boli riešené oveľa skôr predošlým vlastníkom, ešte v čase, keď o zateplení neuvažoval. Aj tak sú vnútorné parapety už široké. Ak by boli okná zarovno múrom, boli by vnútorné parapety široké ako na hrade :). Šírka vonkajších parapiet mi neprekáža, krásne tam vojdú kvetináče s kvetmi :)Odpoveď na príspevok od dooscoby:
Nam v Salamander Nitra odporucali vonkajsie zapus… @dooscoby vyzerajú pekne :)