Diskusiu odoberá 1 človek

Praskliny na vonkajšej stene domu pod plochou strechou

Dobrý deň, Chcel by som vedieť, či môžu tieto praskliny na dome predstavovať vážny problém alebo sa jedná len o estetickú záležitosť ? Praskliny sú prevažne vodorovné a sú v oblasti pod plochou strechou na dvoch protiľahlých stenách domu. Fasáda je brizolit a dom bol postavený v roku 1986. Strecha bola pred 8 rokmi zateplená a zaizolovaná (Fatrafol). Rád by som vedel, či to má zmysel riešiť alebo je to zbytočné pokiaľ sa chystám do 2 rokov zatepľovať ? Ďakujem za vaše porady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mozdik:

Dobrý deň, Chcel by som vedieť, či môžu tieto pr…
@mozdik osobne si myslím, že stena vyschla, predtým zatekala a múry atiky boli premočené. Po zaizolovaní je suchá a objemová voda obsiahnutá v omietke sa odparila, takže na spoji steny s atikou omietka praskla.. Nemyslím si, že je to nejaký podstatný problém, ktorý by bolo treba riešiť.. Zateplenie zakryje...
Odpovedať

Dobrý deň, Chcel by som vedieť, či môžu tieto pr…
@mozdik Brizolit a staršie fasády môžu byť náchylné na praskanie v dôsledku starnutia materiálov, úbytku pevnosti a zhoršenia ich elasticity. Kým budeš zatepľovať, máš čas ešte. Sleduj to a ak praskliny nie sú vážne a nezhoršujú sa, tak to nič hrozné nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@mozdik osobne si myslím, že stena vyschla, predt…
@zicher Takto teraz vyzerá strecha. Myslíte, že po zasadrovaní tých prakslín, ak už sú neaktívne to bude v poriadku ?
Odpovedať

@zicher Takto teraz vyzerá strecha. Myslíte, že p…
@mozdik myslím, že to tam praskne vždy, ale nie je to nič katastrofické.. A pokiaľ strecha plní svoju úlohu, tak praskina by sa nemala zväčšovať, avšak k prasknutiu zrejme dôjde, už aj kvôli kolísaniu teplôt. Pomohlo by zateplenie a vyriešilo aj estetický problém, aj dilatačný-spojenie atiky s murivom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?