Odpoveď na príspevok od terry25:
Pls poradte ... zatreli sme v auguste 3 steny do … @terry25 mám podobný problém s mikroprasklinami na zateplených stenách zatiahnutých do lepidla (1 vrstva sieťka lepidlo + 2 vrstva zahladovacia s lepidlom). Chcel som v jeseni dávať fasádnu omietku ale tie praskliny ma odradili. Zatepľovali mi šedým EPS a na južných a západných stenách kde sa stena prehrieva viac, sú aj tie mikrotrhliny. Zatepľovalo sa na prelome apríl/máj. Teploty vonku boli akurát. Predpokladám že praskliny spôsobila vysoká teplota počas leta. Uvažujem že dám steny ešte raz presietkovať a dám to do lepidla.Odpoveď na príspevok od paldo_5:
@terry25 mám podobný problém s mikroprasklinami n… @paldo_5 daj presietkovat ak mas moznost. Dokonca niekde davaju 2x sietku standardne, niekde na slnecne strany. Ja som tie praskliny preskrabal, zatrel PU tmelom- Uz po penetracii sa vsetky stratili a zatial je to OK. Fasadu medzitym mam hotovu, ta je tiez OK aj schytava 3 tyzdne jasne, slnkoOdpoveď na príspevok od terry25:
@paldo_5 daj presietkovat ak mas moznost. Dokonca… @terry25 vďaka za tvoju skúsenosť s PU tmelom. Uvidím, ako sa to bude správať počas zimy a na jar ak objavím nejaké väčšie praskliny tak pred druhým presieťkovaním ich ešte vytmelím a malo by to byť ok. Akú značku fasadnej omietky si dával? Momentálne sa rozhodujem do akej značky ísť.Odpoveď na príspevok od paldo_5:
@terry25 vďaka za tvoju skúsenosť s PU tmelom. Uv… @paldo_5 Weber .... weberpas aquabalance. Ale ja si myslim, ze kazda partia ma svoju oblubenu znacku, resp. dodavatela a vsetky su skoro na jedno kopyto. Ono ti realizatori aj tak figu vedia, ako sa ta omietka bude spravat o 5,10, 20 rokov ....je im to jedno, len dristaju a v skutocnosti ani necitali technicke listy ci KBU. Podla mna aj PCI, Baumit, ci ine su dobreOdpoveď na príspevok od paldo_5:
@terry25 vďaka za tvoju skúsenosť s PU tmelom. Uv… @paldo_5 CT80 je v pohode, baumitu by som sa vyhol. Inak ono to obcas praskne na niektorych miestach, mozes dat aj styri siete cez seba... Je fajn, ked ta netlaci cas a mas to moznost po vyzreti pretmelit podla potreby. Omietka uz vacsinou potom nepraska, alebo len nepatrnne (ak to nie je smejd). Co si vsimam, celkom popularny zacina byt gryf, kedy sa napr. do rohov okien vzdy vkladaju cele tabule vyrezane do L. Ci to realne zamedzuje praskaniu v rohoch neviem, ale svoje racio to ma.Odpoveď na príspevok od terry25:
@paldo_5 Weber .... weberpas aquabalance. Ale ja … @terry25 tiež som názoru že realizátori vedia max. ohodnotiť ako sa s daným mteriálom pracuje a nie ako sa rokmi správa. Rozmýšľal som práve nad omietkou Weber alebo PCI, tak asi jedno z toho. Takže s omietku Weber zatiaľ spokojný? @kejsix myslíš lepidlo CT80 od ceresitu aby som použil na presietkovanie? V rohoch okien mi to takto robili, zatiaľ v týchto miestach neregistrujem praskliny. Ešte jedno čo som sa dočítal, tak že je vždy lepšie ak je použité lepidlo aj fasadna omietka od jedného výrobcu. Ale to je asi len marketingovy ťah :DOdpoveď na príspevok od paldo_5:
@terry25 tiež som názoru že realizátori vedia max… @paldo_5 Jaj prepac, pytal si sa na fasadnu omietku. No ja by som sa tiez uz drzal jedneho vyrobcu, pretoze jeho produkty v ramci riesenia uz proste ma spolocne odskusane. To je všeobecne dobra rada, myslím si.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@paldo_5 Jaj prepac, pytal si sa na fasadnu omiet… @kejsix áno a je to dobré aj pre prípadnú reklamáciuOdpoveď na príspevok od paldo_5:
@terry25 tiež som názoru že realizátori vedia max… @paldo_5 🤭🤭 presne..... Pýtal som sa viacerých a ich odpoveď: "je dobrá, dobre sa s tým robí" 🤣 Ale mňa zaujíma, ako to bude vypadať pin10 rokoch, nie ako sa s tým pracuje 😉Odpoveď na príspevok od terry25:
@paldo_5 🤭🤭 presne..... Pýtal som sa viacerých a … @terry25 nasi davali weber nejaku este v roku 2008 okrem jednej casti severnej starny (nevykurovana) a to ze to este z generacie omietok kedy sa nechyrovalo o nejakych protiriasovych primesach maju oroblem s rastom rias. Vyriesi to ale vzdy savo a wapka. Aj po rokoch ta fasada vyzera pekne ziarivo(pouzita pomerne pestra zelena).Odpoveď na príspevok od terry25:
@kejsix áno a je to dobré aj pre prípadnú reklamá… @terry25 kokos nestraš. Ešte stále behám s baterkou okolo baráku.... 😃 Ale žiadne praskliny nemám...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@terry25 kokos nestraš. Ešte stále behám s baterk… @megdesign neboj, vsetko je fajn . Ten marketing nas riadne rozbija....niekedy sa neriesila ani kompatibilita materialov ani nic a stoji to. Tecie do pivnice, je tam jama, cerpadlo...obcas sa odcerpa a zije sa.....mury krive 😉 Nas majster na rodicovskom dome bol taky nacicany, ze jedna miestnost v pivnici ma mur do osmicky.....🤪