Poziarne predpisy na polystyren

Vie niekto ake poziarne predpisy sa vztahuju nainstalaciu polystyrenoveho zateplenia fasady rodinneho domu s 1 nadzemnym podlazim? Vraj pri zatepleni polystyrenom hrubky 20cm to uz nie je take volne a je nutne zvazovat v ramci poziarnej bezpecnosti i vzdialenost od susednych stavieb.
Odpovedať
@stavkluc toto treba riesit s ochotnym poziarnym technikom a ano, ja som mal 2m od susedovej zahrady, naokolo ziadna stavba povodne mi jeden technik nasilu dal vatu, lebo 200 EPS nevyhovovala. Az iny technik a suhlas susedov vysli na to.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavkluc k projektu sa vyjadruje požiarny technik, stačí oposudok (pomaly aj na latrínu), ale RD je jeden požiarny úsek a odstupové vzdialenosti zabezpečujú aj požiarnu ochranu. Čiže samostatne stojaci dom môže byť, radová zástavba sa musí posúdiť.
Odpovedať
Ide najmä o vyhlášku č. 94/2004 Z. z. ktorou sa ustanovujú požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri užívaní stavieb. Trochu opravím vyššie diskutujúcich - podmienky protipožiarnej bezpečnosti stavby sa riešia v projektovej dokumentácii, ktorú je oprávnený vypracovať špecialista požiarnej ochrany - nie technik. K otázke.. Pri zateplení RD polystyrénom hr. 200 mm to určite nie je ,,voľné" a dodatočnú úpravu je potrebné posúdiť v spomínanom riešení protipožiarnej bezpečnosti stavby, nakoľko sa takouto úpravou zvýšia odstupové vzdialenosti od stavby. Je ale potrebné zohľadniť aj napr. to, či sa Váš RD nenachádza v požiarne nebezpečnom priestore od susednej stavby. Takže sa pri takejto zmene určite obráťte na odborne spôsobilú osobu - ŠPO.
Odpovedať
@mino124 Dakujem, uz som kontaktoval odbornika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?