Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, robil som nejaký beton okolo komína. Podkl… @arcticcode oné, to je čo za komín? externý celý vonku, alebo iba nadstrešná časť, alebo interiérový komín? Lebo teplo z naakmulovaného komína by som určite neuzatváral do izolácie, ale nechal by som ho vy interiéri vysálať do priestoru. Ja mám nerezovú vložku v tehlovom komíne. Nič iné... Dolu v pivnici mám otovorený komín, kde bol kapák, tam je otvor. Ked kúrim, tak okolo komínovej vložky sa vzduch zohrieva, hore v podkroví mám mirežku, kde mi ohriaty vzduch vychádza.. Celý komín sa naakmuluje a aj po vyhasnutí v krbe komín produkuje teplo daľších 12 hodín.. Samozrejme záleží od nahriatia komína, ale taká masa tehál niečo absorbuje... Ja by som interiérový komín neizoloval.. Teda samozrejme záleží od skladby.. Keramika by mohla dechtovať, ale nerezová vložka je ohriata za pár sekúnd.Odpoveď na príspevok od zicher:
@arcticcode oné, to je čo za komín? externý celý… @zicher asfaltovy penetrak, kabrince... Uz kadeco sa tu riesilo, ale to by do interieru nikto nepchal... @arcticcode ak je to cast, ktora sa hreje, nemozes ist na to polysom, ale vatou. Ak je to sucastou zakladov a nechces pouzit cisto xps koli cene, pohladaj si "soklova doska" alebo "isover perimeter". Ak je to sucastou fasady, staci len EPS vo vhodnej hrubke. Asfaltovy penetrak ti hydroizolaciu nezabezpeci... Edit: teraz ma napadlo, ze to urcite robis tak preto, lebo to lepis z nejakych zvyskov ;-) tak radsej by som dal eps na xps, lebo ho mozes dobrusit, ak to bude "kadejake"