Diskusiu odoberá 1 človek

Nápady na zakrytie hadice na odvod kondenzátu z klimatizácie?

Ahojte! Máme v obývačke klimatizáciu. Vonkajšiu jednotku sme dali na stenu, na ktorú nevidíme. Z klímy ide rúra na povalu a z povaly von k vonkajšej jednotke. A rovno z klímy cez stenu ide rúrka von - hadica na odvod kondenzátu, s priemerom 2cm. Táto hadica je viditeľná z terasy a z celého dvora. Takto ju nemôžeme nechať, lebo zle vyzerá a k tomu tá hadica ani nie je tvrdá ale ohýba sa. Z nej bude kvapkať voda na drenážne kamene (na kamienky medzi múrom a chodníkom). Chceli by sme túto hadicu nejako zamaskovať. Nechceme hadicu ťahať až dole k drenážnemu pásu, lebo by sme ju mali dať do lišty a to sa mi vôbec nepáči - krásny nový dom vo vidieckom štýle s pekne vymyslenými detailmi a zrazu široká plastový lišta...to nie... Riešili ste podobný "problém", máte nejaké nápady? -- obrázok je ilustrácia --
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od oblivian:

Ahojte! Máme v obývačke klimatizáciu. Vonkajšiu j…
@oblivian Kondenz odviesť k vonkajšej jednotke...
Odpovedať
Potiahnuť rúrku vnútrajškom zhora nadol niekde v kúte a von sa prevŕtať pri podlahe...
Odpovedať

@oblivian a co tak nejaky chrlic... https://www.sashe.sk/dani.EL/detail/c... https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Chrli...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Potiahnuť rúrku vnútrajškom zhora nadol niekde v …
@dedo758 sak preto to dali von aby to nemuseli riešiť vnutri
Odpovedať

@oblivian ako na to kukám, išlo by to vyriešiť šalamúnsky. Vyrobiť hrubšiu téčkovú trubkovú konzolu, do ktorej by sa dala vsunúť tá klimatizačná hadica spolu s elektrickým káblom na tú lampu. Hore namontovať lampu a zo spodnej časti by kvapkala voda. Kábel skyť do spáry medzi tehly a prespárovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@oblivian ako na to kukám, išlo by to vyriešiť ša…
@zicher "obrazok je ilustracia"
Odpovedať

@oblivian daj to do listy a sprav nasledovne: odfotil omietku a daj si vytlacit samolepku, ktoru nalepis na tu skaredu listu a bude to nadherne "vidiecke" :-)
Odpovedať
Ďalší "brainstorm" - Na 20 mm plastovú rúrku natiahnuť 22 mm medenú rúrku (vnútro 20 mm), jemne zapustiť do fasády a nech si kvapká z tej. Keď medená rúrka zoxiduje má takú patinu, že sa na tej tehlovej fasáde hádam aj stratí...
Odpovedať
Dal by som ušiť návlek zo šedého flaušu, ktorý by evokoval sloní chobot a tváril by som, že som na Safari...
Odpovedať
Urobiť z nerezovej tenkej rúry polovičné účko až po zem, zasadiť tam niečo popínavé a nechať to rásť smerom hore.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?