Nahrada/vynechanie zakladacej listy

Zdravim. V nejednom prispevku som videl ze ludia odradzovali od pouzitia zakladacej listy na zateplenie fasady alebo argumentovali pouzt radsej plastovu ak uz nejaku (argumenty chapem a suhlasim). Ako je v pripade nepouzitia listy riesena ochrana zateplenia odspodu? Zasietkuje sa to aj tam s rohovnikmi a potom omietne? A ako je tiez riesena odkvapova hrana ak vobec nejako riesena je resp ak tam vobec musi byt? Vdaka
Odpovedať
mno... kontroverzna tema vo vsetkych ohladoch... tiez mi vynechali startovaciu listu a keby som robil znovu, uz by som dal - akukolvek, asi plastovu. To, ze ti zo spodu zasietkuju a zaklebruju ti nic neriesi - najma ked ti tam pride potom napr. zamkova alebo obsyp s kamienkami... bude ti to tam vlhnut a je tam moznost, ze sa ti tam daco nastahuje. Ja s tym zatial problem nemam ale v dalsom dome to uz budem robit naisto inak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejbl:

Zdravim. V nejednom prispevku som videl ze ludia…
@kejbl potiahni zateplenie az pod chodnik, ci obsyp a nemusis tento detail vobec riesit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kejbl potiahni zateplenie az pod chodnik, ci obs…
@rkorba Zateplenie pojde az pod zaklady, ale hore som chcel 20 eps70 a dole 15 styrodur. Takto by som musel dat aj dole styro 20ku a nemal by som sokel. To si tym myslel?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

mno... kontroverzna tema vo vsetkych ohladoch... …
@marekjahoda ved to su protiargumenty. Potom nech je clovek mudry. Asi plastovy bude najmensie zlo :D
Odpovedať

@marekjahoda ved to su protiargumenty. Potom nech…
@kejbl teraz to už väčšina robí bez odskoku. A kto tam chce silou mocou viditeľný sokel, tak ho dáva iba inou farbou
Odpovedať
Profilova fotka

@marekjahoda ved to su protiargumenty. Potom nech…
@kejbl ak chceš odskok sprav si ho....ak ho nechceš....nesprav (nemyslím si väčšina dnes nerobí odskok-skôr firmy robia pre ne lacnejší variant). Ak nebudeš mať odskok tak sokel už len ťažko niečím v budúcnosti obložíš...resp. obklad potom bude tvoriť problematický výstupok... Zakladaciu lištu ak vôbec tak určite plastovú....ak máš fóbiu z hlodavcov tak na plastovú zakladačku položiť nerezové pletivo....ak bude odskok tak ukončiť rohovníkom s odkvapovou hranou....
Odpovedať
Ja som dal zakladaciu kovovu a dal by som znova. Dokonca je s okapovou hranou. Nemyslim si ze 2-3 cm vykukajuce spod zateplenia tenuckeho plechu su az tak masakralny tepelny most. Aj ja som chcel som plastovu ale v stavebninach na mna pozerali ako na cudaka ze co to chcem.
Odpovedať

@rkorba Zateplenie pojde az pod zaklady, ale hore…
@kejbl zaklady som mal 86m dlhe, nedokazal som zohnat taky hruby XPS (20cm) , tak som lepil 2 dosky na seba s prekladanim rohov. Spravil som to vsetko ako salung pre zakladovu dosku. Na XPS som potom polozil IPU, ked som spajal horizontalnu hydroizolaciu s vertikalnou. Ziaden hlodavec neprejde a mal som to rovno ako zakladaciu listu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Ja som dal zakladaciu kovovu a dal by som znova. …
@sousedekovci89
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@sousedekovci89
@eagleowl mas nieco podobne aj pre bezne realizovanie zateplenie ostenia tj kriticke miesto kefy je cast muriva prekryta 2-3 cm xps nanajvys.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kejbl zaklady som mal 86m dlhe, nedokazal som zo…
@rkorba existuje aj" Isover soklova doska" a "Isover perimeter" je to tvrde eps v rozmere aj 20cm... Vyhoda, ze ho dobrusis narozdiel od xps - ak by si sa @kejbl rozhodol pre variantu bez odskoku...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@rkorba existuje aj" Isover soklova doska" a "Iso…
@minoo Pozri môj fotoblogm ožno ti pomôže : https://www.modrastrecha.sk/blog/laco...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@kejbl zakladaciu listu som nedával. Len pletivo do klebru na styku sokla/fasády. Ako odkvap som použil nadokenny okapovy profil. Ako nad oknami, tak aj nad soklom. A áno, odspodu normálne kleber a následne fasáda.
Odpovedať

@kejbl Ja som dával na prvý dom bez zakladacej a urobil som to zas bez . Moja zakladacia je styrodur a dokonca som dal vyrezať L-ko aby sa to prekrylo so styrodurom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?