Koľko vychádza materiál na fasádu?

Čauko, riešim nejaké vedecko-fantastické kalkulácie ohľadom budúcoročných investícií do domácnosti. Na budúci rok plánujem dať namaľovať strechu, zbúrať niektoré komíny, zatepliť strechu (na to matroš mám) a urobiť fasádu. Rozmýšľam, že časť fasady by som nezateplil (nie som moc zástnacom zatepľovania), ale zadná časť domu je z kamenných múrov, tenká, tú by som asi zateplil, aspoň desiatkou polystyrenom. Momentálna fasáda je brizolitová, rátam, že brizolit ostane (inak by som zemrel), na to na buchty polystyren, zakotviť, na to sieťka lepidlo a dajaka omietka, prípadne farba. Nezatepľovanú časť domu by som normálne na brizolit natiahol sieťku polystyren, omietku, farbu. Viem, že exisutjú rovno už zafarbené omietky, resp. presne také aj u nás na stavebninách miešajú na presný odtieň. Otázka je, či to vychádza lacnejšie. Lešenie nebudem riešiť, požičam si z valalu plošinu, vychádza na 1000€ / mesiac, predpokladám, že za mesiac to bude spravené. Takže, jak zhruba vyjde materiál na fasádu? Viem, že závisí od plochy, ale poniektorí, čo ste robili fasády, tak si možno budete pamätať koľko vedier omietky trebalo, vrec lepidla atď atď... nech mám aspoň približnú predstavu, či mi na to treba tisic evra, alebo desať tisíc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, riešim nejaké vedecko-fantastické kalkulác…
@arcticcode nechaj tak, nechytaj sa toho radsej. V postupe mas chybu za chybou. Ked pojdes svojim uvazovanim ten dom akurat znehodnotis.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, riešim nejaké vedecko-fantastické kalkulác…
@arcticcode Od teba by som očakával že také počty máš v malíčku a akurát riesiš, že namiesto lepidla budeš v miešačke miešať sám z cementu, piesku a Duvilaxu... Není 10cm veľa?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?