Fasada z dreva

ahpjte chcemsa spytat ci ma niekto vonkajsu fasadu oblozenu drevom?mne sa to velmi paci len chcemvediet ako dlho to vydrzi a ako specialne sa o to treba starat.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
vydrží to málo a starať sa treba veľa
Odpovedať
@papulka19891 ako uvádza @jan45 riešením by bolo aby presah strechy chránil fasádu pred dažďom, potom to vydrží o pár rokov viac. Treba používať kvalitné nátery a nešetriť vrstvy. Ja mám na mäkkom dreve 1x lazúru a 2x lak a po štyroch rokoch mám pocit, že je to bez zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho, aku tu fasadu chces mat. Ak sa Ti paci seda farba dreva a nevadi Ti, ze tie dosky nebudu uplne v rovine a ze budu medzi nimi nepravidelne medzery - pozri si ako vyzeraju stare stodoly a sopy a mozno niektore stare drevenice, tak sa o to specialne starat nemusis a vydrzi to dost dlho, tak 20 rokov aj viac. Ak chces mat taku, aka je na fotkach modernych novostavieb, a aby taka bola aj po case, tak sa chod na nejaku taku stavbu pozriet, aby mala aspon 5 rokov, aby si videla, ako to bude po case vyzerat (zle). A starat sa o to treba vela. Ak naklady nie su az take dolezite a mozes si dovolit a paci sa Ti napr. bankgirai, tak to vydrzi vela, a starat sa o to az tak moc ani netreba.
Odpovedať
Keď už,tak termodrevo.
Odpovedať
Ja budem mat drevo tali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita to preco na tych novostavbach vyzera to drevo "zle" je tym, ze to tak vyzerat ma :), to je tak planovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ano, zle som sa vyjadrila - nevyzera tak leskle a zltohnede ako ked je fasada nova, vyzera inak. A ludia casto ocakavaju, ze bude vyzerat stale rovnako, ako ked to bolo nove, a nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita ja rozumiem, ale na tych fasadach sa to schvalne nechavs neosetrene aby to chytilo patinu, zosedlo.
Odpovedať
Profilova fotka
dnes ma vetsina naterou UV filter , takže rozdiel medzi slnečnou a tienenou stranou nie je , a dobrý náter vydrží bez problemov 6-7 rokov bez údržby. pozri naše foto a uvidis že dnes drevo na fasade vyzera tak ako si vyberie investor. a poznamka. to si fakt niekto mysli ze ked da omietku tak do konca zivota na nu nemusi sahnut ? drevo na fasade je o vkuse majtela a nie o vydrži dreva .
Odpovedať
Profilova fotka
Zapojim sa do diskusie ohladom fasad z dreva. Velmi dolezity faktor je vyber dreva a samozrejme jeho ochrana. K tomu, aby fasáda vyzerala moderne a taktiež, aby ostala dlho bez údržby, je vhodné použit aj prifly, ktoré ochrania vonkajšie rohy budovy. To sa dá použit pomocou fasádnych profilov. Kratky náhľad použitia v obrazku dole:
Odpovedať
Profilova fotka
prosím o uverejnenie pohľadov za 5 rokov. Fasády sa robia z dreva, ale buď ako píše majkoj, priznaním patiny, alebo z dreva, ktoré sa neošetruje, na čo u nás má málokto.
Odpovedať
niekde som cital, ze dobre drevo na obklad fasady (ak zakaznik uprednostnuje skor patinu ako "new look") je smrekovec. neosetreny samozrejme, ako je to so zivotnostou neviem ale snad sa to da dohladat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?