Fasada napady

Dobrý deň, mam komunistickú kocku 10x10 s tym klasickým hrboľatým brizolitom, dá sa spraviť fasáda bez zateplenia ? Aby to vyzeralo pekne rovno ? Pripadne nejaké nápady obklady a tak. Zatepľovať nechcem dom ma veľmi hrubé Múry, takže to nieje potrebné podľa mňa a po zateplení to plesnivie každému koho poznám. Ďakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tkdom:

Dobrý deň, mam komunistickú kocku 10x10 s tym kla…
@tkdom Plesnivie to tím, čo to odfláknu alebo si to vôbec nenechajú prepočítať. Zatepľovať nie je potrebné, ale prekúrite menej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@tkdom Plesnivie to tím, čo to odfláknu alebo si …
@roman_ a ako to spravit bez zateplenia, Aby to vyzeralo pekne ?
Odpovedať
V žiadnom prípade nezateplovat. Dom musí dýchať, ti čo zateplili, im to plesnivie. Veď je to strašné drahé (momentálne stojí EPS 70 cca 50€/m³), lepšie je to zrovnať lepidlom, sieťku a na to fasádnu farbu. Bude to rýchlo a susedia budú pozerať, že ako dobre to vyzerá. Len tá spotreba lepidla bude väčšia (enormná?), to za predpokladu, že ten brizolit je v 100% stave a netreba ho sanovať. Potom už len spokojne platiť za kúrenie, veď sa ušetrilo nejakých 1000-1500€. Našťastie, politici nikdy nedovolia zdražovanie plynu, uhlia, dreva a ich ceny budú navždy veľmi nízke. Baníctvo je v plnom rozkvete, plynu máme plno a drevo je skoro zadarmo, elektrinu - postavíme novú atómku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

V žiadnom prípade nezateplovat. Dom musí dýchať, …
@frantisekca akože ten tažký sarkazmus ste si mohli odpustiť.....áno dom musí dýchať v bytovke u rodičov zateplili začalo plesnnivieť v bytovke kde bývam teraz zateplili a od vtedy plesniveje (asi nahoda ?) U babky to iste a dalších 10 ľudí tiež, to sa tu asi len fušerská práca robi všade to Aby som si kupila lešenie a spravila sama 👌
Odpovedať

@frantisekca akože ten tažký sarkazmus ste si moh…
@tkdom Žiaden sarkazmus, iba uhol pohľadu. Len spomeniem, že napr. nové domy sa robia vzduchotesné už pekne dlho (respektíve snaha aby bol čo najviac vzduchotesný). Pleseň je predovšetkým dôsledok "šetrenia", kde sa zateplenie previedlo nedostatočnou hrúbkou izolácie vzhľadom na rosný bod. Keď preferuješ "Aby to vyzeralo pekne rovno", pred funkčným riešením, tak kvantum lepidla je tá odpoveď, ktorú hľadáš. Výsledná cena bude veľmi podobá tomu funkčnému riešeniu, ktoré zavrhuješ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

V žiadnom prípade nezateplovat. Dom musí dýchať, …
@frantisekca na kolko vyjde m2 zateplenia Aby to neplesnivelo ?
Odpovedať
Lepidlo+sieťka+fasádna farba - oproti klasickému zatepleniu ušetríš max 30%. Ak si rozhodnutá nezateplovat a urobiť to len esteticky, treba si zvážiť či sa to oplatí len kvôli "vyrovnaniu hrbolčekov". Ak by si chcela len zmeniť farbu a "ponechať hrbolčeky", existujú fasádne farby ktorými ten pôvodný brizolit len premaľuješ. V takom prípade ušetríš cca 60% zo sumy klasického zateplenia. Riešil som zo babke na dome cca 4 roky dozadu a vtedy to takto platilo. Nakoniec som babke dal zatepliť len severnú stranu a ostatné 3 som dal len natrieť. Dom vyzerá aj po tých 4 rokoch ako nový.
Odpovedať

@frantisekca akože ten tažký sarkazmus ste si moh…
@tkdom Jednak zle urobené zateplenie a jednak to, že ľudia nevetrajú. Nezateplený panelák plný dier, niektoré dokonca úmyselne v kuchyni vo vstavanej špajzke, "dýcha" resp. vetrá neustále. Zateplením a výmenou okien o toto vetranie prídete a ľuďom sa nechce každé dve hodiny otvárať krížom okná a intenzívne vetrať. Potom si rušia funkčné digestory na centrálny odťah a nahradzujú recirkulačnými alebo žiadnymi (aj s tým som sa stretol). Výsledkom je vysoká vlhkosť a vydýchaný vzduch. V záujme šetrenia energiami sa nechali presvedčiť, že najlepšie je kúriť na 18-19 °C a pleseň je na svete. Pleseň sa tvorí iba tam, kde sa vyzráža vlhkosť a tá sa vyzráža na studenom povrchu. Ak je stena z vnútra studená, tak je zateplenie urobené zle.
Odpovedať
@franticekca @pavol_skalicky @roman_ Mne skor slo o ine napady ako urobit peknu fasadu napriklad mne sa paci taketo ale neviem ako to spravit pripadme kto by to vedel
Odpovedať

@franticekca @pavol_skalicky @roman_ Mne skor sl…
@tkdom Tak ak neviete, ako sa robí fasáda, oslovte nejakých fasádnikov. Inak zobrazené domy, na tom prvom je to obklad a pravdepodobne prevetrávaná fasáda, to druhé je omietka, ale to nevyzerá, ako komunistická kocka. A ak sa Vám podarí do prerobiť na niečo také, tak chcem vidieť fotky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@tkdom Tak ak neviete, ako sa robí fasáda, oslovt…
@roman_ plati
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?