Odpoveď na príspevok od toky1:
@sousedekovci89 "nezastropoval iba povedal ze via… @toky1 stat dal cenovu hladinu ktoru je ochotny financovat. Detto aj na stavebny material atd. No zasa stavebny material touto schemou ovplyvneny nebol, lebo voci celkovym potrebam trhu je toto nie velmi vyznamns cast. No vyhotovovatelom EC vyznamne pomohli (doslova vystrelili dopyt). Preto mal stat starostlivo zvazit ako pristupit k tejto povinnosti.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@toky1 stat dal cenovu hladinu ktoru je ochotny f… @sousedekovci89 Môj osobný názor je, že štát vôbec nemal dotovať EC. A trošku pridám aj to, že nemal dotovať ani zatepľovanie či regulovať ceny energií. Dotácie tak nejako obecne krivia trh, nemôžem si pomôcť ale nejako sa s nimi neviem stotožniť. Vždy sa pri nich bude cítiť niekto ukrivdený - to za A. Za B sa na ne skladajú všetci - aj tí, ktorí dotácie nečerpajú.Odpoveď na príspevok od toky1:
@sousedekovci89 Môj osobný názor je, že štát vôbe… @toky1 ono si to len tak nevymyslel stat ale to je mechanizmus planu obnovy, schvalene ciele vychadzaju zo swot analyzy preto prave aj zateplovanie.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@toky1 ono si to len tak nevymyslel stat ale to j… @sousedekovci89 A v tom mechanizme plánu obnovy a schválených cieloch vychádzajúcich z swot analyzy boli aj dotácie na EC? :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@sousedekovci89 A v tom mechanizme plánu obnovy a… @toky1 nepochopil si to. Su to prakticky ako eurofondy. Pri eurofondoch mas vzdy urcite pravidla. Tu islo o to ze na SK je zalostna energeticka narocnost budov (nemusime sa bavit o tom preco) takze sa ako ciel zvolilo znizovanie energetickej narocnosti budov. A toto znizovanie nemozes len tak halabala tvrdit, musis to niecim preukazat. Namiesto toho aby sa vymyslalo nieco nove sa zvolil uz existujuci format- EC. Nakolko bezne mozu byt vedlajsie vydavky spilufinancovane prispevkom dalo sa to aj tu. Len sa nedomyslelo to, ze ak rocne vypisem vyzvy pred 40 tisic domov vznikne na malom trhu EC extremna deformita ktora bude v neprospech konecnych prijimatelov financnych zdrojov zvlat ako sa zvolila katalogova schema (tj. Preplacanie podla stabovenej hodnoty v zmysle katalogu cien nie na zaklade skutocne vynalozenych nakladov- co z toho je lepsie je zasa na inu debatu).Odpoveď na príspevok od toky1:
OK, už rozumiem. V princípe ma zaujíma aký iný pr… @toky1 priklad ako jedno mozne riesenie som dal vyssie.