Cenový rozdiel – zateplenie vs omietka

Dobrý deň všetkým, potrebujeme opraviť omietku na dome (opadáva, vidno kde sú preklady...) Zvažujeme, či dom aj zatepliť alebo len urobiť novú omietku - všetko sa odvíja od financií. Samozrejme vieme, že zateplenie by prinieslo množstvo výhod a v konečnom dôsledku aj úsporu, no v našom vyššom veku by sa už tieto financie nevrátili a navyše keď raz raz na to nemáte financie, tak to nepôjde. Prosím nečakáme rady, že máme určite zateplit. Prosím len informáciu aký je asi cenový rozdiel keby sme zateplili napríklad 15 CM polystyrénom alebo len dáme opraviť omietku a nahodiť novú fasádu. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andreaen:

Dobrý deň všetkým, potrebujeme opraviť omietku na…
@andreaen spočítaj si koľko kusov na zateplenie potrebuješ + iné zateplenie balkonou alebo okolo okien+lepidlo, sieťka, dekle, ak je to vyššia stavba najdrahšie je lešenie-prenájom a stavba, likvidácia, preto sa to robí celé naraz , viacerí tak isto stierka zvlášť ak je farebná
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@andreaen spočítaj si koľko kusov na zateplenie p…
@duzu dakujem, No keďže pôsobím úplne v inej oblasti ako v stavebníctve a nemám s týmto absolútne skúsenosti, nemám poňatia koľko kusov a koľko lepidla a pod. je potrebné:). Môže to byť cca tretina za celé položky?
Odpovedať

@duzu dakujem, No keďže pôsobím úplne v inej obla…
@andreaen to sa musí všetko zmerať, a podľa toho sa nakupuje všetko, nedá sa to určiť percentuálne lebo všade môžu byť rôzne veľké okná, niekde pôjde viac okien ako fasády a niekde opačne, alebo si nájsť partiu ktorá dodá všetko potrebné
Odpovedať

Dobrý deň všetkým, potrebujeme opraviť omietku na…
@andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste ušetrili 30-40% z celkovej ceny. Lebo neplatili by ste za izolačné dosky, lepidlo na lepenie, kotvy, práca za nalepenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste…
@st89 dakujem:)
Odpovedať

@andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste…
@st89 lenže ak ich tam dá spotreba bude už vždy nižšia , ak to chce výhodnejšie predať stačí to ozaj len prestriekať, ak je vo vyššom veku už sa to neoplatí zatepľovať , náklady sa nemusia vrátiť, ja vždy hovorím po mne potopa, na onom svete už nikomu nič netreba a je jedno či je niekto veriaci alebo nie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@st89 lenže ak ich tam dá spotreba bude už vždy n…
@duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba" toľko % z investície, treba to zatepliť, ak sa to nevráti dotyčnému, vráti sa to jeho deťom napríklad. Ak by malo tých 30-40% predstavovať napríklad 4tis euro, tak myslím si ze do 5-7 rokov je investícia vrátená úsporami na cenách za energie.
Odpovedať

@duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba…
@st89 to by bolo uzasne keby to bolo 5-7 rokov :)
Odpovedať

@duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba…
@st89 na druhu stranu dom v takom stave vyzaduje komplexnu rekonstrukciu, bez nej zateplenie postrada zmysel. Ak neuvazuju ze by niekto z noch v tom dome ostal, nema to zmysel,dokonca sa lepsie predava dom v povodnom stave ako ciastocne rekonstruovany, leno naklady na to sa pri predaji nevratia.
Odpovedať
Možno by sa k tomu mohli vyjadriť aj deti/vnukovia, ktorí ho neskôr budú mať k dispozícii. A ak budú chcieť práce nad rámec toho, čo chcete vy, mohli by na to aj prispieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Možno by sa k tomu mohli vyjadriť aj deti/vnukovi…
@ralf364 ako vieš dopredu kto tam bude kedy koľko bývať?,ked to počítam býval som už na 13 miestach v panelákoch i domoch, ak by som mal nový dom s A0 a len 30r vtedy je väčší predpoklad že to využujem, ale ako 70r dôchodca? to pôjdem na dovolenku, tiež sme už len 2 predsa nebudem vykurovať stále celý dom, ked nám stačia 3 miestnosti a vôbec ma netrápi čo tam bude po mne, deťom sa má pomáhať pokiaľ si nevedia zarobiť investovať do ich vzdelania, životnej poistky , potom sa majú oni starať o rodičov, niekde je taká prax pre jasle ťa dám do domova tiež som nemal rád jasle ked ťa budia zavčas rána
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Možno by sa k tomu mohli vyjadriť aj deti/vnukovi…
@ralf364 na cudzie prispievať??? to by som radšej zobral domov
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@st89 to by bolo uzasne keby to bolo 5-7 rokov :)
@shadowmilan áno tak bude, ty myslíš ze koľko?
Odpovedať

@shadowmilan áno tak bude, ty myslíš ze koľko?
@st89 kusok viac ... 10+ s tym ... ze zalezi ci bude aj strop zatepleny a ako ... prip. zdroj tepla iny ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?