Odpoveď na príspevok od andreaen:
Dobrý deň všetkým, potrebujeme opraviť omietku na… @andreaen spočítaj si koľko kusov na zateplenie potrebuješ + iné zateplenie balkonou alebo okolo okien+lepidlo, sieťka, dekle, ak je to vyššia stavba najdrahšie je lešenie-prenájom a stavba, likvidácia, preto sa to robí celé naraz , viacerí tak isto stierka zvlášť ak je farebnáOdpoveď na príspevok od duzu:
@andreaen spočítaj si koľko kusov na zateplenie p… @duzu dakujem, No keďže pôsobím úplne v inej oblasti ako v stavebníctve a nemám s týmto absolútne skúsenosti, nemám poňatia koľko kusov a koľko lepidla a pod. je potrebné:). Môže to byť cca tretina za celé položky?Odpoveď na príspevok od andreaen:
@duzu dakujem, No keďže pôsobím úplne v inej obla… @andreaen to sa musí všetko zmerať, a podľa toho sa nakupuje všetko, nedá sa to určiť percentuálne lebo všade môžu byť rôzne veľké okná, niekde pôjde viac okien ako fasády a niekde opačne, alebo si nájsť partiu ktorá dodá všetko potrebnéOdpoveď na príspevok od andreaen:
Dobrý deň všetkým, potrebujeme opraviť omietku na… @andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste ušetrili 30-40% z celkovej ceny. Lebo neplatili by ste za izolačné dosky, lepidlo na lepenie, kotvy, práca za nalepenie.Odpoveď na príspevok od st89:
@andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste… @st89 dakujem:)Odpoveď na príspevok od st89:
@andreaen ak nedáte na fasádu izolant, tak by ste… @st89 lenže ak ich tam dá spotreba bude už vždy nižšia , ak to chce výhodnejšie predať stačí to ozaj len prestriekať, ak je vo vyššom veku už sa to neoplatí zatepľovať , náklady sa nemusia vrátiť, ja vždy hovorím po mne potopa, na onom svete už nikomu nič netreba a je jedno či je niekto veriaci alebo nieOdpoveď na príspevok od duzu:
@st89 lenže ak ich tam dá spotreba bude už vždy n… @duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba" toľko % z investície, treba to zatepliť, ak sa to nevráti dotyčnému, vráti sa to jeho deťom napríklad. Ak by malo tých 30-40% predstavovať napríklad 4tis euro, tak myslím si ze do 5-7 rokov je investícia vrátená úsporami na cenách za energie.Odpoveď na príspevok od st89:
@duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba… @st89 to by bolo uzasne keby to bolo 5-7 rokov :)Odpoveď na príspevok od st89:
@duzu ja tvrdím ak náklady na izolant tvoria "iba… @st89 na druhu stranu dom v takom stave vyzaduje komplexnu rekonstrukciu, bez nej zateplenie postrada zmysel. Ak neuvazuju ze by niekto z noch v tom dome ostal, nema to zmysel,dokonca sa lepsie predava dom v povodnom stave ako ciastocne rekonstruovany, leno naklady na to sa pri predaji nevratia.Odpoveď na príspevok od ralf364:
Možno by sa k tomu mohli vyjadriť aj deti/vnukovi… @ralf364 ako vieš dopredu kto tam bude kedy koľko bývať?,ked to počítam býval som už na 13 miestach v panelákoch i domoch, ak by som mal nový dom s A0 a len 30r vtedy je väčší predpoklad že to využujem, ale ako 70r dôchodca? to pôjdem na dovolenku, tiež sme už len 2 predsa nebudem vykurovať stále celý dom, ked nám stačia 3 miestnosti a vôbec ma netrápi čo tam bude po mne, deťom sa má pomáhať pokiaľ si nevedia zarobiť investovať do ich vzdelania, životnej poistky , potom sa majú oni starať o rodičov, niekde je taká prax pre jasle ťa dám do domova tiež som nemal rád jasle ked ťa budia zavčas ránaOdpoveď na príspevok od ralf364:
Možno by sa k tomu mohli vyjadriť aj deti/vnukovi… @ralf364 na cudzie prispievať??? to by som radšej zobral domovOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
@st89 to by bolo uzasne keby to bolo 5-7 rokov :) @shadowmilan áno tak bude, ty myslíš ze koľko?Odpoveď na príspevok od st89:
@shadowmilan áno tak bude, ty myslíš ze koľko? @st89 kusok viac ... 10+ s tym ... ze zalezi ci bude aj strop zatepleny a ako ... prip. zdroj tepla iny ...