Altanok - omietka

Mam postaveny altanok z ytongu 20. Je z casti oblozeny imitiaciou lamaneho kamena (z betonu). Ostatne je zatial v sietke a lepidle (na hrubo), uz asi 4 roky. Chystam sa tam dat fasadu. Kedze viditelna cast bude len cca 6m2, 1. mozem zbytok (cca 20m2) len napriklad natret nejakou fasadnou farbou (bez zrna, kvoli cene) ? 2. na to lepidlo musim ist - 1. penetrak, 2. lepidlo do roviny, 3. penetrak ? 4. fasadna farba 3. stihnem to este v tomto pocasi ? (juh SK, nocne teploty teraz 5, ale budu minimalne 10) Dakujem !
Odpovedať
Všetky možností sú možné a hravo to stihnete aj v tomto počasí. Ak to má byť dočasné riešenie tak by som do farby namiešal penetrák a dva krát by som to natrel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

Všetky možností sú možné a hravo to stihnete aj v…
@juraj_k tomu nerozumiem ze docasne riesenie... docasne je to spravene teraz, chcem to zfinalizovat. tie strany ktore nebudu vidiet mozem natriet 'lacnejsie' a jednoduchsie, tak som to myslel... idealne z tej istej omietky ktoru uz budem mat si dat namiesat iba farbu bez frakcie... da sa to ? :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od basobaso:

@juraj_k tomu nerozumiem ze docasne riesenie... d…
@basobaso farbu v odtieni omietky vám namiešajú, to nie je problém ale istá disproporcia tam bude, lebo bude rozdielna štruktúra základného materiálu... ale šiel by som aj do toho. Niektoré detaily sú pre nás dôležité hlavne keď to robíme, keď už je to hotové nikto sa toho ani nevšimne, hlavne je mať dobrý pocit a pohodu, či už to bude trochu svetlejšie alebo tmavšie, alebo si to dáte tón v tóne, je to len na vás... PS: Hlavna je vaša spkojnosť a aby to nejaký čas vydržalo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@basobaso farbu v odtieni omietky vám namiešajú, …
@juraj_k disproporcia mi nevadi, naozaj to nebude vidiet. Ide mi len o to, aby to malo tie iste vlastnosti (hlavne vodeodolnost). Taku farbu potom mozem na lepidlo davat priamo valcekom ? a fasadu na miestach kde treba 'suchat'....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?