Ako to zatepliť

Dobrý deň. Chcel by som v garáži zatepliť stenu detskej izby. Viete mi prosím povedať ci na spodok musím dávať styrodur alebo môžem začať rovno s 10cm obyčajným polystyrénom? Poprípade nejaké rady a nápady? Idem na to prvý krát dúfam ze sa to podarí. Lepiť s penou alebo s klebrom? A vŕtať tie kotvy tiež? Diky za rady ľudia
Odpovedať
Kludne od spodu fasadnym EPS ale pre lepsie izolacne vlastnosti mozes dat vsade styrodur, nepokazis nic, akurat to bude drahsie a lepie to bude izolovat. Ziadne kotvy. Kup penu a sprav to ako sa ma nastriekas penu po obvode, potom to predelis lasmim ramikom a nechas na vzduchu. Ved precitas navod. Ja som cely dom daval do peny titan styro ani jedna kotva nikde a daval som 20 cm EPS v garazi som taktiez zateploval stenu daval som do peny 10 cm EPS. Ne.aa tam toho vobec vela takze pohoda len pozor stena na ktoru chces lepis musi byt cista a nie nejaka prasna
Odpovedať
@adidasko1 Styrodur izoluje veľmi podobne ako EPS F, pričom cena je oveľa vyššia. Radšej dať sivý EPS, ten izoluje podstatne lepšie ako XPS či biely EPS.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od webster11:

Dobrý deň. Chcel by som v garáži zatepliť stenu d…
@webster11 Stačí celoplošne nalepiť EPS. Kotvy netreba, tam nefúka. Ak bude v garáž zdroj tepla, horľaviny, auto elektromobil... dajte radšej minerálnu vlnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adidasko1:

Kludne od spodu fasadnym EPS ale pre lepsie izola…
@adidasko1 takže netreba dat dole od betónu styrodur aby to náhodou ne ťahalo vlhkosť? Ci ani obyčajných polystyrén nebude? Takže začnem normálne spodný rad dám do roviny a potom už len ukladám na to hej? Netreba ani kotvy. Stačí 10cm? Celý dom mam zatepleny 10cm co je malo mohol som aspoň 15 no ale teraz už škoda to riešiť... Tak to vyzerá keď človek počúva na slabých "majstrov"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@webster11 Stačí celoplošne nalepiť EPS. Kotvy ne…
@blacksr to je skôr taká ako dielňa auto tam nie je ani nič také
Odpovedať

@adidasko1 Styrodur izoluje veľmi podobne ako EPS…
@blacksr tipujem ze je aj o dosť drahší ci?
Odpovedať

@blacksr tipujem ze je aj o dosť drahší ci?
@webster11 Sivý je drahší ako biely EPS. Ale izoluje lepšie o 22%. Čiže ak je jeho cena vyššia max. o 22%, oplatí sa.
Odpovedať

@adidasko1 takže netreba dat dole od betónu styro…
@webster11 presne zarovnaj prvy rad najlepsie az po podlahu a potom prekladat EPS ako tehly. Nie EPS netaha vlhkoat to by robila vlna
Odpovedať

Dobrý deň. Chcel by som v garáži zatepliť stenu d…
@webster11 Táto miestnosť nemá hydroizolaciu podlahy, keď sa na to pýtate? Ak steny netahaju vlhkosť, EPS ani vlna nebude.
Odpovedať

@webster11 Táto miestnosť nemá hydroizolaciu podl…
@blacksr nie nemá je to obyčajná garáž/dielňa. Alebo počkajte hydroizolaciu podlahy? Akože čo je hydroizolacia podlahy? Ale natrel som už pod tým gumoasfaltom
Odpovedať

@blacksr nie nemá je to obyčajná garáž/dielňa. Al…
@webster11 Však pod tým. Normálna hydroizolácia, ktorú by mala mať každá stavba pod múrmi aj pod poterom.
Odpovedať
Ja by som použil eps s mierne zvýšenou tvrdosťou, fasádny polystyrén je 70, podlahový 100, prípadne 150. Z dôvodu, že v dielni je väčší predpoklad, že môže dôjsť k preliačeniu steny. Kotviť penou, bez kotiev, stenu podľa pevnosti omietky poriadne očistiť, prípadne vystriekať vapkou.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@webster11 Však pod tým. Normálna hydroizolácia, …
@blacksr tak to neviem dom je zo 70.rokov
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

Ja by som použil eps s mierne zvýšenou tvrdosťou,…
@stowasser diky za info.
Odpovedať
Ako tak sa mi to podarilo. Pomaly dokončujem. Prvý krát som také niečo robil. Sú tam také miesta kde je polystyrén hlbšie niekde viac von pár milimetrov. Poraďte ako to potom natiahnut sieťku lepidlo diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?